آموزش مفاهیم پایه

ارز دیجیتال چیست؛ آشنایی کامل با رمزارز و کریپتوکارنسی

در گذشته افراد، بیشتر روی مواردی نظیر طلا، سهام، ملک و… سرمایه‌گذاری می‌کردند و با هدف کسب سود به ویژه در بلندمدت، روی آنها تمرکز داشتند. با پیشرفت تکنولوژی، مطرح شدن بلاک‌چین و به وجود آمدن دارایی‌های دیجیتال، دیدگاه مردم تغییر پیدا کرد و به سمت بازار رمزارزها جلب شد.

رمزارزها نوعی ارز رمزنگاری شده و مبتنی بر فناوری بلاک‌چین هستند که محبوبیت آن‌ها با بیت‌کوین شروع شد. رشد قیمت بیت کوین از آغاز ایجاد تاکنون، باعث ورود افراد زیادی به بازار ارزهای دیجیتال شد. در حال حاضر، بیش از ۹۰۰۰ ارز دیجیتال مختلف، در گردش هستند. اگر می‌خواهید بدانید ارز دیجیتال چیست و بیشتر با این حوزه آشنا شوید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

فهرست عناوین

رمزارز چیست؟

رمزارز (Cryptocurrency)، یک نوع پول مجازی است که اولین نمونه آن در سال ۲۰۰۹ ایجاد شد و به نام بیت کوین شناخته می‌شود. حتی اگر علاقه زیادی به ارزهای دیجیتال نداشته باشید احتمالاً نام بیت کوین را شنیده‌اید. زیرا چندین سال است که موضوع اخبار و بحث‌های مختلف بوده است. بیت کوین توسط گروه یا فردی که از نام مستعار «ساتوشی ناکاموتو» استفاده می‌کند توسعه و راه‌اندازی شده است.

ناکاموتو این پروژه را «یک سیستم پرداخت الکترونیکی مبتنی بر اثبات رمزنگاری» توصیف کرد. تا به امروز هیچ کس، هویت واقعی خالق بیت کوین را نمی‌داند. هر ارز دیجیتال موجود در یک بلاک‌چین وجود دارد که یک دفتر کل غیرقابل تغییر از داده‌های تاریخی است. در واقع هر تراکنشی که با استفاده از یک ارز دیجیتال انجام می‌شود در بلاک‌چین اصلی آن ثبت می‌شود.

رمزارز، یک نوع وسیله مبادله و ارز دیجیتال رمزنگاری شده و غیرمتمرکز است. تفاوت اساسی آن با ارزهایی مانند دلار، یورو، ین و… در این است که هیچ مرجع و نهاد مرکزی برای مدیریت و یا حفظ ارزش رمزارزها وجود ندارد. به عبارتی این وظیفه به صورت گسترده در میان کاربران یک ارز دیجیتال از طریق اینترنت، توزیع شده و نهایتاً منجر به افزایش امنیت و شفافیت می‌شود.

شما می‌توانید از رمزارزها برای خرید کالا و خدمات استفاده کنید. ارز دیجیتال مانند سهام و فلزات گران‌بها یک دارایی ارزشمند محسوب می‌شود اما دارای ریسک زیادی است. به همین دلیل لازم است که قبل از اقدام به خرید و فروش ارز دیجیتال، به اندازه کافی تحقیق کنید.

رمزارز چیست

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال یک اصطلاح عمومی است که می‌تواند برای دارایی‌های مختلف استفاده شود. درحالی که می‌توانید تمام رمزارزها را یک ارز دیجیتال بنامید، اما همه ارزهای دیجیتال، رمزارز نیستند. به طور خلاصه، ارز دیجیتال هر دارایی قابل تعویضی است که فقط به صورت آنلاین وجود دارد. ارزهایی مانند دلار، یورو، پوند، روپیه و… هستند که به صورت دیجیتال نیز وجود دارند.

در واقع در این عصر فناوری، بخش وسیعی از ثروت اقتصاد به صورت آنلاین وجود دارد. برای مثال، حساب بانکی خود را در نظر بگیرید. زمانی که از کارت بانکی خود برای پرداخت ۲۰ دلار از یک محصول استفاده می‌کنید هیچ پول فیزیکی مبادله نمی‌شود. این ۲۰ دلار، احتمالاً تا قبل از نقد شدن، مدت زیادی به صورت مجازی باقی می‌ماند.

از آن جایی که پول دیجیتال در حال حاضر بسیار رایج است، تقریباً در هر ظرفیتی می‌توان از آن استفاده کرد. بنابراین چه در حال پرداخت یک محصول به صورت آنلاین، در یک فروشگاه، کمک مالی به خیریه یا حواله بانکی باشید، می‌توانید این کار را کاملاً به صورت مجازی انجام دهید. به گزارش سایت روری کالاگان، ۹۲ تا ۹۳ درصد ارز جهان در حال حاضر به صورت دیجیتال است.

(دارایی دیجیتال) ارز دیجیتال چیست؟

رمزارز در مقایسه با ارز دیجیتال (تفاوت‌ها و شباهت‌های کلیدی)

زمانی که صحبت از ارز دیجیتال چیست به میان می‌آید برخی آن را با رمزارز، یکسان در نظر می‌گیرند. اگرچه در حال حاضر، این دو مفهوم تقریباً با یک عنوان و به جای هم استفاده می‌شوند اما در واقعیت، تفاوت‌هایی بین آنها وجود دارد. بنابراین در حالی که می‌توان از ارز دیجیتال (دیجیتال کارنسی) برای توصیف رمزارز استفاده کرد، تفاوت‌های فنی و عملی بین آنها وجود دارد. در ادامه ارز دیجیتال، رمزارز و ارز فیات را از جنبه‌های مختلف بررسی کرده و بیشتر توضیح می‌دهیم.

بلاک‌چین؛ اصلی‌ترین تفاوت ارز دیجیتال و رمزارز

بزرگ‌ترین تفاوت بین ارز دیجیتال و رمزارز این است که دومی همیشه در یک بلاک‌چین وجود دارد، درحالی که این موضوع برای ارز دیجیتال، صدق نمی‌کند. اگرچه فناوری بلاک‌چین برای دارایی‌های مجازی و تجارت آن‌ها مناسب است، اما ارزهای دیجیتال، لزوماً برای عملکرد به بلاک‌چین نیاز ندارند.

ارزش ذاتی

زمانی که صحبت از ارزش ذاتی به میان می‌آید ارز دیجیتال و رمزارز هر دو تقریباً در یک جایگاه مشابه قرار دارند. کریپتوهای معمولی مانند ارزهای دیجیتال و سنتی، پشتوانه به معنای سنتی را ندارند. با این حال، اغلب استیبل کوین‌های رمزنگاری شده توسط دارایی‌های ارزشمند دنیای واقعی مانند طلا و نقره، پشتیبانی می‌شوند. این ویژگی از ارزش کریپتو پشتیبانی می‌کند و به آن ارزش ذاتی می‌دهد.

دسترسی و سودمندی

از لحاظ دسترسی و سودمندی، پول دیجیتال در قالب پول رایج، با اختلاف برنده است. شما می‌توانید از دلارهای دیجیتال، پوند، روپیه و دیگر اشکال ارز به روش‌های بی‌شماری استفاده کنید. از طرف دیگر در حال حاضر، استفاده از رمزارز در خارج از تجارت، سهام و سرمایه‌گذاری محدود است. به عنوان مثال، در بیشتر کشورها نمی‌توانید به یک رستوران بروید و نوشیدنی خود را با رمزارز پرداخت کنید.

اما احتمالاً می‌توانید با استفاده از کارت بانکی یا تلفن هوشمند خود، آن را با پول رایج، پرداخت کنید.

شفاف بودن اطلاعات

یکی از تفاوت‌های اساسی میان ارز دیجیتال و رمزارز، میزان شفافیت اطلاعات در آن‌ها است. هنگامی که شما یک رمزارز (کریپتوکارنسی) را معامله می‌کنید، تمامی اطلاعات مربوط به تراکنش آن در دسترس است. این درحالی است که در مورد ارز دیجیتال، صرفاً اطلاعات کلی تراکنش در دسترس است. هنگام مبادله رمزارزها تنها اطلاعات محرمانه است که فرد دیگری به آن دسترسی نخواهد داشت.

کارمزد معاملات

هنگام معامله ارز دیجیتال، مبلغ زیادی به عنوان هزینه تراکنش از حساب شما کسر می‌شود. این درحالی است که رمزارزها هزینه تراکنش بسیار کمتری دارند.

میزان ریسک

به طور کلی رمزارزها ریسک بیشتری نسبت به ارزهای دیجیتال دارند. علاوه بر آن، کریپتوکارنسی‌ها در صرافی‌های مختلف با نوسان‌های مختلفی، عرضه می‌شوند. این درحالی است که نرم ارزهای دیجیتال، در همه جا همواره ثابت است.

رمزارز در مقایسه با ارز دیجیتال

رمزارزها را از کجا می‌توان خریداری کرد؟‌

شما می‌توانید رمزارزها را در پلتفرم‌های مختلف، از جمله صرافی‌ها، کیف پول ارز دیجیتال و دستگاه ATM (در حال حاضر این گزینه در ایران وجود ندارد) معامله کنید. مبادلات ارزهای دیجیتال می‌توانند متمرکز یا غیرمتمرکز باشند. برخی از بزرگ‌ترین صرافی‌ها مانند نوبیتکس، Binance و Coinbase، متمرکز و برخی دیگر مانند Uniswap و Slingshot غیرمتمرکز هستند.

البته باید به این نکته توجه کنید که صرافی‌ها معمولاً گزینه مناسبی برای نگهداری رمزارزها نیستند و بهتر است از گزینه‌های امن‌تری مانند کیف پول ارز دیجیتال برای ذخیره آن‌ها استفاده کنید.

بلاک‌چین چیست؟

برای درک بهتر سؤال ارز دیجیتال چیست بهتر است با مفهوم بلاک‌ چین آشنا شوید. بلاک‌چین مانند یک پایگاه داده عمل می‌کند که داده‌ها به آن اضافه می‌شوند اما به هیچ طریقی نمی‌توانید آن‌ها را حذف کرده یا تغییر دهید. منظور از زنجیره (chain)، آن است که در هر بلاک، اطلاعاتی وجود دارد که آن را به بلاک‌های قبلی وصل می‌کند.

به عبارت دقیق‌تر، هر بلاک شامل هش بلاک قبل است که مانند یک اثر انگشت دیجیتال، عمل می‌کند. رمزنگاری و توزیع داده‌ها بین تمام اعضا باعث می‌شود نتوان اطلاعات را به سادگی هک یا دست‌کاری کرد. به معنای دقیق‌تر، اطلاعات تنها در یک کامپیوتر مرکزی ذخیره نمی‌شوند، بلکه هر سیستمی که به شبکه متصل باشد به نسخهای به روز از دادهها دسترسی دارد.

بلاک‌چین کاربرد زیادی در زمینه ارزهای دیجیتال دارد اما محدود به آن‌ها نمی‌شود. به طور کلی می‌توان گفت بلاک‌چین یک بستر امن برای ذخیره جزئیات تراکنش‌ها و سایر اطلاعات مهم است.

بلاک‌چین (Blockchain)

تاریخچه رمزارز و ارز دیجیتال

آیا می‌دانید تاریخچه سؤال ارز دیجیتال چیست اصولاً به قبل از پیدایش بیت کوین، برمی‌گردد؟ بسیاری از مردم از دانستن ایده ارزهای دیجیتال، چند دهه قبل از وایت پیپر بیت کوین در سال ۲۰۰۸، شگفت‌زده می‌شوند. اگرچه بیت کوین، موفق‌ترین رمزارز تاکنون باقی مانده است، بسیاری از پروژه‌های شکست‌خورده، منجر به ایجاد آن شدند. برخی از مورخان فناوری ادعا می‌کنند که محققان هلندی اولین کسانی بودند که با ارزهای دیجیتال، سروکار داشتند، اما اکثر آن‌ها موافق‌اند که دیوید چاوم (David Chaum)، از دانشگاه UC Berkeley، شخصیت محوری در توسعه اولیه کریپتو بود.

یکی از کمک‌های چاوم به ارزهای دیجیتال، ایجاد فرمول blinding‌ بود. چاوم با استفاده از فناوری رمزنگاری و رمزگذاری پیشرفته با موفقیت نشان داد که چگونه می‌تواند به طور ایمن، توکن‌های دیجیتال را بدون یک مرجع مرکزی، ارسال و دریافت کند. چاوم برای عملی کردن تئوری خود در دهه ۱۹۹۰، یک ارز دیجیتال به نام eCash را از طریق شرکت خود، DigiCash منتشر کرد.

اگرچه eCash توجه شرکت‌هایی مانند مایکروسافت را به خود جلب کرد، اما DigiCash در سال ۱۹۹۸ با کمبود بودجه مواجه شد. با الهام از چاوم، بسیاری از توسعه‌دهندگان تلاش کردند یک توکن دیجیتالی ایجاد کنند که مانند طلا، قیمت آن با ثبات باشد. به عنوان مثال، توکن‌های دیجیتال مانند EGold و Bit Gold در اواخر دهه ۱۹۹۰ ظهور پیدا کردند. اگرچه این توکن‌ها موفقیت‌آمیز نبودند اما بر ساتوشی ناکاموتو، مخترع بیت کوین، تأثیر گذاشتند تا از خواص طلا (به ویژه کمیاب بودن آن) هنگام توسعه بیت کوین، الگوبرداری کند.

خلاصه‌ای از تاریخچه رمزارزها

تاریخچه بیت کوین

دانستن تاریخچه بیت کوین می‌تواند کمک شایانی در فهم سؤال ارز دیجیتال چیست داشته باشد. در سال ۲۰۰۸، ساتوشی ناکاموتو وایت پیپر معروف «بیت کوین: یک سیستم نقدی الکترونیکی همتا به همتا» را منتشر کرد که طرحی را برای ارز مبتنی بر اینترنت همتا به همتا، ارائه کرد. ناکاموتو عرضه محدود ۲۱ میلیون واحد بیت کوین را پیشنهاد کرد و از یک مکانیسم توافقی به نام اثبات کار (POW)، برای تأیید اعتبار تراکنش‌های شبکه بیت کوین، استفاده کرد. جالب اینجا است که این سیستم تأیید جدید، با یک پروژه شکست‌خورده در دهه ۹۰ به نام HashCash توسط آدام بک معرفی شد که هدف اصلی آن، کاهش ایمیل‌های هرزنامه (Spam) بود.

ناکاموتو اولین بلوک بیت کوین را در اوایل سال ۲۰۰۹، استخراج کرد و اولین تراکنش موفق بیت کوین را به توسعه‌دهنده‌ای به نام هال فینی (Hal Finney)‌ ارسال کرد. یک سال بعد، برنامه‌نویسی به نام Laszlo Hanyecs، اولین خرید بیت کوین ثبت شده در دنیای واقعی را انجام داد که پیتزاهای Papa John را به قیمت ۱۰هزار بیت کوین خرید. علاقه‌مندان به بیت کوین، هنوز هم این رویداد را هر ساله با عنوان «روز پیتزا بیت کوین» در ۲۲ می، جشن می‌گیرند.

تفاوت پول و ارز دیجیتال چیست؟

برای آن که دقیق‌تر بدانیم ارز دیجیتال چیست و چه تفاوتی با پول دارد به مثال زیر توجه کنید. تصور کنید که برای خرید یک نوشیدنی به فروشگاه می‌روید. اگر بخواهید با پول واقعی پرداخت کنید به فروشنده پول نقد داده و نوشیدنی خود را دریافت می‌کنید. اما اگر بخواهید از ارز دیجیتالی مانند بیت کوین یا اتریوم، استفاده کنید به یک کیف پول دیجیتال نیاز دارید تا بتوانید آن را به کیف پول فروشنده ارسال کنید. از جمله تفاوت‌های مهم پول و ارز دیجیتال، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

فیزیکی یا مجازی بودن

ارزهای دیجیتالی، شکل فیزیکی ندارند و فقط به صورت دیجیتالی در دسترس افراد قرار دارند. همچنین برای نگهداری آن‌ها به کیف پول دیجیتال نیاز دارید. اما پول رایج می‌تواند به صورت فیزیکی یا همان سکه و اسکناس در دسترس افراد مختلف باشد.

اعمال مالیات

اعمال مالیات بر پول واقعی، به سادگی توسط دولت‌ها امکان‌پذیر است اما در مورد ارزهای دیجیتال به همین سادگی امکان ندارد. به دلیل آن که ارزهای دیجیتال تحت کنترل نهاد یا مرجع مرکزی نیستند، اعمال مالیات روی آن‌ها برای دولت‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

اعمال کنترل

پول واقعی همواره تحت کنترل دولت و بانک مرکزی است. این درحالی است که هیچ نهاد و مرجع مرکزی بر ارزهای دیجیتال، کنترل ندارد.

پول در مقایسه با ارز دیجیتال

انواع ارز دیجیتال

کوین مارکت کپ، گزارش می‌دهد که تقریباً ۲۲۹۳۲ ارز دیجیتال با ارزش کل بازار ۱.۱ تریلیون دلار وجود دارد. این میزان با توجه به آن که بیت کوین در سال ۲۰۰۹ راه‌اندازی شد، بسیار زیاد است. شناخت انواع رمزارزها، پاسخ سؤال ارز دیجیتال چیست را بیشتر برای شما روشن می‌کند. ارزهای دیجیتالی می‌توانند در چند دسته‌بندی قرار بگیرند که در ادامه آن‌ها را به صورت جداگانه توضیح می‌دهیم.

استیبل کوین (stablecoin)

استیبل کوین‌ یا ارزهای دیجیتال ثابت، دارای پشتوانه‌ای نظیر طلا یا انواع دارایی مالی هستند. این ارزها نوسانات قیمتی کمتری را نسبت به ارزهای دیجیتال دیگر، تجربه می‌کنند. معروف‌ترین ارز دیجیتالی که در این دسته جای می‌گیرد تتر (USDT) است. قیمت تتر در زمان نوشتن این مقاله معادل ۰.۹۹۹۸ دلار و ارزش بازار آن ۸۳.۸۲ میلیارد دلار است.

ارز دیجیتال امن (privacy coins)

یکی از بهترین ارزها برای ناشناس ماندن هویت دو طرف در یک معامله، ارز دیجیتال امن است. در زمان معاملات این ارزها، هویت شما ناشناس می‌ماند و نمی‌توان از هیچ طریقی کاربران را شناسایی کرد. یکی از مزایای مهم privacy coins، این است که مالیات به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد. علاوه بر آن، این ارزها گزینه‌های بسیار خوبی برای معاملات با حجم بالا هستند.

ارزهایی نظیر مونرو (Monero)، زی کش (Z Cash)، دش (Dash) و موبایل کوین (Mobile Coin) در این دسته قرار می‌گیرند.

ارز دیجیتال امن

ارز دیجیتال کاربردی

یک نوع دیگر از ارزهای دیجیتال، توکن کاربردی هستند. آن‌ها در واقع یک نوع قرارداد هوشمند بوده و بر پایه شبکه بلاک‌چین هستند. به عبارت دیگر، نرم‌افزارهایی هستند که توانایی انجام انواع فعالیت‌ها را در بلاک‌چین، فراهم می‌کنند. این پلتفرم‌ها با حذف واسطه، کاهش هزینه کارمزد، تأمین امنیت بالا و ایجاد DApps، مزایای زیادی برای کاربران به همراه می‌آورند. از جمله معروف‌ترین این پلتفرم‌ها اتریوم است.

ارزهای دیجیتال مالی

ارزهای دیجیتال مالی به شکل پلتفرم یا ارزهای متفاوت وجود دارند. این ارزها خود به ۶ دسته تقسیم می‌شوند که هر کدام از آن‌ها خدمات خاص خود را به کاربران، ارائه می‌دهند. هدف از به وجود آوردن این ارزها، حذف واسطه و کاهش هزینه است. از جمله ارزهای مالی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارز دیجیتال صرافی
  • ارز دیجیتالی پرداختی
  • توکن اوراق بهادار (Asset-backed Token)
  • ارز دیجیتال بیمه
  • توکن وام‌دهی
  • ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری

آلت‌کوین

در حوزه کریپتوکارنسی، می‌توان به آلت‌کوین‌ها نیز اشاره کرد. آلت‌کوین‌ها نوعی رمزارز و ارز دیجیتال هستند که برای کاربران امکان معاملات همتابه‌همتا را ایجاد می‌کنند. به معنای دقیق‌تر به ارزهایی به غیر از بیت کوین، آلت‌کوین، گفته می‌شود. یکی از اولین نمونه‌های آلت‌کوین، لایت کوین است که مکانیزم اجماع اثبات کار آن با بیت کوین، متفاوت بوده و انرژی کمتری را مصرف می‌کند.

میم‌کوین

میم‌کوین نوعی ارز دیجیتال است که منشأ شکل‌گیری آن از شوخی‌های اینترنتی شروع شد. همچنین ایفلوئنسرها نیز می‌توانند نقش عمده‌ای در افزایش ارزش آن‌ها داشته باشند. از جمله میم‌کوین‌هایی که بیش از یک میلیون دلار، حجم معاملات روزانه دارند، شیبا، دوج کوین، بیبی دوج و دوج ایلان مارس هستند.

شت کوین

شت‌کوین‌ها نوعی ارز دیجیتال هستند که هدف مشخصی را دنبال نمی‎‌کنند. شت‌کوین‌ها کاربرد و کارایی زیادی ندارند و در اثر استراتژی‌های تبلیغاتی و بازاریابی، دیده و معروف می‌شوند. برخلاف قیمت بیت کوین و اتریوم که دارای ثبات نسبی هستند، شت‌کوین‌ها می‌توانند نوسانات بسیار زیادی را تجربه کنند.

دلیل محبوبیت رمزارزها

اکنون که پاسخ سؤال ارز دیجیتال چیست را به خوبی درک کرده‌اید، شاید بخواهید علت محبوبیت آن‌ها را نیز بدانید. چرا این روزها افراد زیادی به سرمایه‌گذاری روی رمزارزها علاقه‌مند شده‌اند؟ شاید در ابتدا تنها پتانسیل آن‌ها برای سوددهی به ذهن خطور کند اما عوامل مهم دیگری در این محبوبیت، نقش دارند که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم.

غیرمتمرکز بودن

یکی از ویژگی‌های مهمی که ارزهای دیجیتال را نسبت به ارزهای سنتی متمایز می‌کند غیرمتمرکز بودن آن‌ها است. هیچ سرور مرکزی وجود ندارد که تراکنش‌ها را ردیابی کند. شما می‌توانید رمزارزهای خود را در یک کیف پول دیجیتال، نگهداری و از طریق شبکه همتابه‌همتا به افراد مختلف انتقال دهید. ویژگی غیرمتمرکز بودن باعث می‌شود کسی نتواند روی دارایی دیجیتال شما کنترل داشته باشد.

استفاده در سراسر جهان

هر فردی در هر کجای جهان می‌تواند از ارز دیجیتال استفاده کند. علاوه بر این موضوع، اگر شما بخواهید مقداری پول را برای شخصی خارج از کشور بفرستید ممکن است هزینه انتقال و تبدیل زیادی را پرداخت کنید. اما در صورت استفاده از ارز دیجیتال، این مشکل را نخواهید داشت و هزینه‌ها بسیار کاهش می‌یابد. به عبارتی دیگر شما نیازی به صرف هزینه یا زمان برای پرداخت هزینه ارزهای خارجی ندارید.

ارسال پول به صورت ناشناس

یکی دیگر از دلایل محبوبیت رمزارزها این است که امکان ارسال ارز به صورت ناشناس را فراهم می‌کنند. در واقع اگر شما نخواهید هویت خود را فاش کنید می‌توانید از کیف پول ارز دیجیتال برای ارسال و دریافت رمزارزها استفاده کنید. همین مسأله به نوبه خود، باعث امنیت بسیار بالای آن‌ها می‌شود. در واقع سابقه تراکنشی به نام شما یا هر اطلاعات شناسایی دیگری در دسترس نیست.

سادگی استفاده

استفاده از ارزهای دیجیتال بسیار ساده است و حتی افراد مبتدی نیز می‌توانند به راحتی نحوه کار با رمزارزها و خرید و فروش آنها را یاد بگیرند. بنابراین دسترسی آسان نیز باعث محبوبیت بیشتر رمزارزها می‌شود.

دلایل محبوبیت رمزارزها

بهترین ارزهای دیجیتال

در ابتدای شکل‌گیری بازار ارزهای دیجیتال، تعداد رمزارزها چندان بالا نبوده و گزینه‌های محدودی برای انتخاب وجود داشت. اما اکنون هزاران رمزارز وجود دارد که امکان تحقیق در مورد تمام آنها در عمل وجود ندارد. مجله فوربز در یک مقاله ده ارز دیجیتال آینده‌دار را معرفی می‌کند که از لحاظ ارزش بازار یا ارزش کل کوین‌های در گردش، برتری دارند. در جدول زیر می‌توانید نام این رمزارزها را مشاهده کنید.

بهترین ارزهای دیجیتال در سال ۲۰۲۳ از نگاه مجله فوربز
بیت کوین/ اتریوم
ریپل/ تتر
یو اس دی سی (U.S Dollar Coin)/ بایننس کوین
دوج کوین/ کاردانو
ترون/ سولانا

 

آینده ارزهای دیجیتال  در ۵ سال آینده

بعد از سؤال ارز دیجیتال چیست شاید بد نباشد آینده ارزهای دیجیتال را در ۵ سال آینده بررسی کنیم. رمزارزها از زمان پیدایش بیت کوین تاکنون، مسیر طولانی را پیموده‌اند. در طول سال‌ها ما شاهد تحول بازار کریپتو بوده‌ایم که از یک جایگاه کوچک به یک پدیده جهانی، گسترش یافته است. در ابتدا لازم است بدانیم که پیش‌بینی آینده هر صنعتی، به ویژه صنعتی به پویایی ارزهای دیجیتال، ذاتاً دشوار است.

ایده‌های ارائه شده در این بخش، مبتنی بر تحقیق و مشاهده روندهای جاری است. با این وجود، آن‌ها را نباید پیش‌بینی قطعی یا مشاوره مالی در نظر گرفت. در عوض آنها می توانند نقطه شروعی برای تحقیق بیشتر و بحث در مورد آینده بازار کریپتو باشند.

  • تکامل بازار ارزهای دیجیتال (پیشگامان)، بیت کوین و اتریوم

بیت کوین اولین و معروف‌ترین ارز دیجیتال، راه را برای کل صنعت همواره کرده است. ماهیت غیرمتمرکز آن و فناوری پیشگامانه بلاک‌چین، زمینه را برای اتریوم ایجاد که قراردادهای هوشمند را معرفی و امکان توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز را فراهم کند.

  • پیدایش آلت‌کوین‌ها

به دنبال موفقیت بیت کوین، بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر که به نام آلت‌کوین، شناخته می‌شوند، ظهور پیدا کردند. اکنون با وجود هزاران دارایی دیجیتال، بازار رقابتی‌تر و متنوع‌تر شده است. همچنین این تنوع، منجر به ایجاد پروژه‌های نوآورانه‌ای می‌شود که نیازهای صنایع خاص را برآورده کند.

در ادامه چند مورد پیش‌بینی در مورد ارزهای دیجیتال در ۵ سال آینده را توضیح می‌دهیم.

مقررات ارزهای دیجیتال

با افزایش پذیرش و علاقه به ارزهای دیجیتال، این احتمال وجود دارد که مقررات بیشتری برای حاکمیت این فضا معرفی شود. این موضوع ممکن است منجر به ایجاد چارچوبی برای تنظیم ارزهای دیجیتال شود.

تمرکززدایی در فضای چندزنجیره‌ای

انتظار می‌رود آینده ارزهای دیجیتال، با تأکید بیشتر بر اکوسیستم‌های چندزنجیره‌ای، متمایل شود. چنگ وانگ (Cheng Wang) مدیر عامل الفیوم (Alephium)، بر این باور است که تمرکززدایی، نقش مهمی در توسعه فضای رمزنگاری خواهد داشت.

رکوردهای جدید تاریخ

براساس الگوهای قیمتی تاریخی ارزهای دیجیتال، پیش‌بینی می‌شود که طی ۵ سال آینده، شاهد بالاترین قیمت‌های جدید برای بیت کوین و کل بازار ارزهای دیجیتال باشیم.

پیشرفت در فناوری بلاک‌چین

همانطور که فضای کریپتو به تکامل خود ادامه می‌دهد احتمالاً پیشرفت‌هایی در فناوری بلاک‌چین نیز وجود خواهد داشت. از جمله می‌توان به استفاده از روش‌های بهینه‌تر برای بهبود امور مالی دیفای اشاره کرد.

پیشرفت امنیت و حریم خصوصی

همانطور که فضای کریپتو رشد می‌کند، تمرکز بر امنیت و حفظ حریم خصوصی دارایی‌های دیجیتال و شبکه‌های بلاک‌چین، بیشتر خواهد شد. این موضوع ممکن است شامل توسعه تکنیک‌های رمزنگاری جدید، پروتکل‌های حفظ حریم خصوصی و اقدامات امنیتی قوی برای محافظت از کاربران و دارایی آنها در برابر تهدیدات مختلف باشد.

آینده رمزارزها

فقدان مقررات در ارزهای دیجیتال

در پاسخ به سؤال ارز دیجیتال چیست لازم است مقررات آن نیز بررسی شود. یک نکته کلیدی در مورد ارزهای دیجیتال، فقدان مقررات در آن است. بسیاری از علاقه‌مندان به رمزارزها بر این باور هستند که ارزهای دیجیتال نباید توسط مؤسسات مالی بزرگ کنترل شوند. با این حال، فقدان مقررات ممکن است ارزهای دیجیتال را در معرض مشکلات و ریسک‌های زیادی مانند بی‌ثباتی قیمت و کلاه‌برداری قرار دهد. لازم به ذکر است که اکنون، ارزهای دیجیتال در برخی کشورها غیرقانونی است.

سخن پایانی

رمزارزها در آینده گسترش بیشتری پیدا می‌کنند و افراد بیشتری از آنها استفاده خواهند کرد. به دلیل امنیت بالا و غیرمتمرکز بودن، همواره می‌توانند گزینه‌های محبوبی برای سرمایه‌گذاری باشند. اما باید دقت کرد که پیش از هر گونه معامله، تحقیقات کافی راجع به ارز مد نظر را انجام دهید. چرا که با وجود احتمال سوددهی و رشد بالا، ریسک آنها نیز به مراتب زیاد است.

در این مقاله به صورت کامل، سؤال ارز دیجیتال چیست بررسی شد. مهم‌ترین نکته‌ای که لازم است به آن توجه کنید کسب دانش و تخصص کافی پیش از ورود به بازار رمزارزها است. در این صورت، میزان ریسک احتمالی برای شما کمتر خواهد شد.

 

نوشته های مشابه