اخباراخبار اتریوم

ویتالیک بوترین ادعا می‌کند اتریوم مشکل سه‌گانه بلاک‌چین را حل کرده است

ویتالیک بوترین، هم‌بنیان‌گذار اتریوم، گفت که فناوری‌های جدید حریم خصوصی و مدیریت داده‌ها به‌طور مؤثری چالش‌های دیرینه مقیاس‌پذیری بلاک‌چین را حل کرده‌اند.

خلاصه خبر

  • ویتالیک بوترین می‌گوید ادغام ZK-EVM و روش‌های جدید مدیریت داده‌ها در اتریوم، مشکلات دیرینه مقیاس‌پذیری شبکه را حل کرده است. با این فناوری حجم عظیمی از داده‌ها پردازش شده و در عین حال تمرکززدایی می‌شود.
  • با این حال، بوترین هشدار می‌دهد که تقویت کامل امنیت چندین سال دیگر طول خواهد کشید و تغییرات اعتبارسنجی هسته تا اواخر دهه جاری پیش‌بینی نمی‌شود.

به گزارش بی‌این‌کریپتو، ویتالیک بوترین گفت مشکل مقیاس٬پذیری حل شده اما هشدار داد که استقرار کامل امنیتی این فناوری هنوز چند سالی فاصله دارد.

معامله سریع و آسان در نوبیتکس خرید تتر

بوترین نقشه راه ۲۰۳۰ را برای تضمین امنیت کامل تشریح می‌کند

در یک پست در ایکس در تاریخ ۳ ژانویه (۱۳ دی)، بوترین گفت که یکپارچه‌سازی ماشین‌های مجازی دانش صفر (zero-knowledge) اتریوم قابلیت‌های شبکه را تغییر داده است.

او افزود که این تغییر ناشی از جفت‌شدن ZK-EVMها با روش توزیع داده، PeerDAS است. او اظهار داشت:

ثبت نام سریع در نوبیتکس

اینها بهبودهای جزئی نیستند؛ بلکه در حال تبدیل اتریوم به نوعی شبکه غیرمتمرکز اساساً جدید و قدرتمندتر هستند.

او ادعا کرد که این ترکیب مشکل سه‌گانه بلاک‌چین و مقیاس‌پذیری را حل می‌کند؛ مشکل مهندسی تاریخی دستیابی همزمان به عدم تمرکز، امنیت و پهنای باند بالا در بلاک چین‌ها.

بوترین معماری ارتقاء یافته را به «بیت‌تورنت با اجماع» تشبیه کرد و آن را در تقابل با مدل بیت کوین قرار داد که عدم تمرکز را در اولویت قرار می‌دهد اما با توان عملیاتی داده‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

پست ویتالیک بوترین
پست ویتالیک بوترین

او اشاره کرد که با ارتقاءهای جدید، اتریوم اکنون می‌تواند بارهای داده‌ای مشابه شبکه‌های اشتراک‌گذاری فایل عظیم را مدیریت کند و در عین حال امنیت یک دفتر کل غیرمتمرکز را حفظ نماید. او استدلال کرد:

مشکل سه‌گانه بلاک چین حل شده است؛ نه روی کاغذ، بلکه با کدهای در حال اجرا که یک نیمه آن (نمونه‌برداری از دسترسی داده) امروز روی شبکه اصلی است و نیمه دیگر (ZK-EVMها) امروز از نظر عملکرد، کیفیت تولیدی دارند. تنها تضمین امنیت باقی مانده است.

با این حال، نقشه راه برای پیاده‌سازی این چشم‌انداز به آینده‌ای دورتر کشیده می‌شود.

در حالی که بوترین تاکید کرد که این فناوری به «عملکرد با کیفیت تولیدی» رسیده است، اذعان داشت که کارهای مهمی برای تضمین ایمنی سیستم باقی مانده است.

بر اساس زمان‌بندی او، ZK-EVMها تا سال‌های ۲۰۲۷ تا ۲۰۳۰ به روش اصلی اعتبارسنجی بلاک‌ها تبدیل نخواهند شد. این سیستم‌ها امکان تأیید تراکنش‌های سریع‌تر و ارزان‌تر را بدون افشای داده‌های زیربنایی فراهم خواهند کرد.

در این مدت، شبکه قصد دارد ارتقاءهای تدریجی را پیاده‌سازی کند.

امسال، بوترین انتظار دارد که حد گس افزایش یابد. پیشرفت‌های جدید پروتکل این امکان را با جدا کردن پیشنهاددهندگان تراکنش از سازندگان بلاک و گسترش مقدار کاری که هر بلاک می‌تواند انجام دهد، فراهم خواهد کرد.

با نگاهی به آینده، بوترین هدفی را برای «ساخت بلاک توزیع‌شده» تشریح کرد. این سیستمی است که در آن هیچ نهاد واحدی مجموعه کاملی از تراکنش‌ها را نمی‌سازد.

او گفت که توزیع این قدرت، خطر سانسور متمرکز را کاهش می‌دهد و تضمین می‌کند که تراکنش‌ها به طور یکنواخت‌تری در مناطق مختلف پردازش می‌شوند. بوترین نوشت:

یک هدف ایده‌آل و غایی بلندمدت، رسیدن به آینده‌ای است که در آن بلاک کامل هرگز در یک مکان واحد تشکیل نشود. این برای مدت طولانی ضروری نخواهد بود، اما به نظر من ارزش آن را دارد که حداقل توانایی انجام این کار را داشته باشیم.

این تغییر فنی در حالی رخ می‌دهد که بلاک چین اتریوم همچنان با رقابت شدیدی از سوی بلاک‌چین‌های سریع‌تر و کم‌هزینه‌تر مواجه است. این امر توسعه‌دهندگان را برای تسریع این راه‌حل‌های مقیاس‌پذیری نسل بعدی تحت فشار قرار می‌دهد.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌ها و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

مریم آذرفر

پژوهش و نگارش درباره تازه‌های تکنولوژی همیشه از علایق شخصی من بوده. دنیای کریپتو، بلاک‌چین و وب۳ پر از راهکارهای جدیده که در دسترس همه مردم قرار گرفته، فقط اگه بدونیم چطور ازش استفاده کنیم. من اینجام تا در کنار هم این دنیای گسترده و کاربردهاش رو زیر ذره‌بین بذاریم و یادش بگیریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + 2 =