اخبار ارزهای دیجیتالاخبار بیت کویناخبار آلت‌کوین‌ها

کلید رشد بزرگ بیت کوین در سال ۲۰۲۵؟ همه نگاه‌ها به فدرال رزرو و نرخ بهره دوخته شده است!

بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال این روزها با نوسانات تازه و فشارهای ژئوپولیتیکی دچار تلاطم شده‌اند و معامله‌گران منتظر کاهش نرخ بهره هستند.

خلاصه خبر

  • احتمال مداخله فدرال رزرو در بازار و کاهش نرخ بهره در ماه آینده وجود دارد.
  • از آنجایی که تصمیم بعدی سیاست پولی فدرال رزرو تا ۶ و ۷ مه (۱۶ و ۱۷ اردیبهشت) اعلام نخواهد شد، سرمایه‌گذاران به دنبال نشانه‌های غیرمستقیم هستند.

به گزارش بی‌این‌کریپتو، تلاطم بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال باعث شده تا گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه آیا فدرال رزرو (بانک مرکزی آمریکا) دوباره به سیاست تسهیل کمّی (Quantitative Easing یا QE) بازمی‌گردد یا نه، شدت بگیرد.

اگر این اتفاق بیفتد؛ یادآور مداخلات شدید پولی در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۲۰ خواهد بود. برای بازار ارزهای دیجیتال، چنین حرکتی می‌تواند پیامدهای بسیار بزرگی داشته باشد؛ چراکه بسیاری از معامله‌گران خود را برای یک ریکاوری سریع و یک صعود تاریخی آماده کرده‌اند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

تحلیل‌گران دلایلی را مطرح کرده‌اند که ممکن است فدرال رزرو را به دخالت وادار کند. یکی از این دلایل، شاخص MOVE است که به‌نوعی «شاخص ترس بازار اوراق قرضه وال‌استریت» محسوب می‌شود. در حال حاضر این شاخص روی عدد ۱۳۷.۳۰ قرار دارد؛ یعنی در محدوده ۱۳۰ تا ۱۶۰ که در گذشته معمولاً فدرال رزرو در این بازه‌ها وارد عمل شده است. وندل (Vendell)، یکی از بنیان‌گذاران Black Swan Capitalist، اعلام کرد:

الان این شاخص روی ۱۳۷.۳۰ قرار دارد؛ جایی که فدرال رزرو ممکن است بسته به شرایط اقتصادی مداخله کند. اگر هم این کار را نکند، به‌زودی نرخ بهره را کاهش خواهد داد چون باید بدهی‌ها را مجدداً تأمین مالی کند تا این سیستم مانند یک طرح پانزی بچرخد.

نمودار مربوط به شاخص MOVE که ترس بازار اوراق قرضه وال استریت را می‌سنجد
نمودار مربوط به شاخص MOVE که ترس بازار اوراق قرضه وال استریت را می‌سنجد

این نشانه، با دیگر علائم هشداردهنده بی‌ثباتی مالی هم‌راستا است. در این مورد برای مثال می‌توان به ریزش بازارهای جهانی اشاره کرد که باعث شد برخی از فعالان ارزهای دیجیتال، آن روز را به‌عنوان «دوشنبه سیاه کریپتو» نام‌گذاری کنند. همین مسئله باعث شد فدرال رزرو در ۳ آوریل (۱۴ فروردین) جلسه‌ای غیر عمومی برگزار کند. تحلیل‌گران می‌گویند این زمان‌بندی اتفاقی نبوده و فشارها در حال افزایش است؛ تا جایی که ممکن است فدرال رزرو تسلیم شود و مسیر دلخواه ترامپ را دنبال کند. آرون دیشنر (Aaron Dishner)، تحلیل‌گر و معامله‌گر کریپتو، می‌گوید:

با مطرح شدن دوباره QE از سوی فدرال رزرو، همه چیز تغییر می‌کند. نسبت ریسک به پاداش به نفع خریداران است. انتظار نوسانات زیاد را داشته باشید اما رالی را از دست ندهید. یادتان باشد: معامله‌ کردن در این بازار ساده‌تر از هولد کردن بلندمدت آن است.

از آنجایی که تصمیم بعدی سیاست پولی فدرال رزرو تا ۶ و ۷ مه (۱۶ و ۱۷ اردیبهشت) اعلام نخواهد شد؛ سرمایه‌گذاران به دنبال نشانه‌های غیرمستقیم هستند. جی‌پی مورگان نخستین بانک وال‌استریت بود که با توجه به پیشنهاد تعرفه‌های ترامپ، وقوع رکود اقتصادی در آمریکا را پیش‌بینی کرد. همین مسئله موضوع را جدی‌تر کرده است. در همین راستا، یکی از سرمایه‌گذاران کریپتو به نام Eliz نیز دیدگاهی جالب دارد:

صادقانه بگویم، فکر می‌کنم تمام اقدامات ترامپ برای تسریع روند کاهش نرخ بهره و اجرای QE توسط فدرال رزرو است.

با در نظر گرفتن بدهی ۳۴ تریلیون دلاری دولت فدرال، این حرف دور از ذهن هم نیست. تأمین این حجم از بدهی در نرخ‌های بهره بالا، بسیار دشوارتر می‌شود. طبق داده‌ها، احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سال ۲۰۲۵ حدود ۹۲ درصد تخمین زده‌ شده‌‌ است.

نمودار احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو که در آن احتمال ۹۲ درصدی برای کاهش بهره وجود دارد
نمودار احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو که در آن احتمال ۹۲ درصدی برای کاهش بهره وجود دارد

در صورت اجرای QE، تاریخ نشان داده‌ که ارزهای دیجیتال یکی از بزرگ‌ترین برندگان خواهند بود. آرتور هیز (Arthur Hayes)، بنیان‌گذار BitMEX، پیش‌بینی کرده که QE می‌تواند تا ۳.۲۴ تریلیون دلار نقدینگی وارد سیستم کند که تقریباً معادل ۸۰ درصد آن چیزی است که در دوران کرونا تزریق شد. هیز در این باره گفت:

در دوران کرونا، بیت کوین ۲۴ برابر رشد کرد چون ۴ تریلیون دلار پول وارد شد. اگر حالا ۳.۲۴ تریلیون دلار تزریق شود، بیت کوین می‌تواند به یک میلیون دلار برسد.

این پیش‌بینی با نظر اخیر او که گفته‌ بود قیمت بیت کوین تا پایان سال می‌تواند به ۲۵۰٬۰۰۰ دلار برسد نیز همخوانی دارد؛ به شرط آنکه فدرال رزرو دوباره به سمت QE حرکت کند. با این حال، تحلیل‌گر دیگری به نام برت (Brett) نگاه محتاط‌تری دارد و می‌گوید معمولاً QE بعد از کاهش نرخ بهره اجرا می‌شود؛ نه قبل از آن. او در این رابطه توضیح می‌دهد:

احتمالاً تا میانه سال ۲۰۲۶ با کاهش نرخ بهره مواجه خواهیم بود. درست مثل سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۲۰ پاول (رئیس فدرال رزرو) گفته که QE بعد از اتمام روند کاهش نرخ بهره انجام می‌شود.

نمودار مربوط به کاهش نرخ بهره در مقابل QE
نمودار مربوط به کاهش نرخ بهره در مقابل QE

در همین حال، پلتفرم «Our Crypto Talk» گفت که اجرای QE در ماه مه (اردیبهشت) می‌تواند زمینه را برای آغاز یک روند آلت سیزن فراهم کند. پیش‌بینی آن‌ها به چرخه‌های گذشته شباهت دارد؛ زمانی که اجرای QE باعث رشد شدید دارایی‌های پرریسک شد. برای مثال، زمانی که QE در مارس ۲۰۲۰ (اسفند ۱۳۹۸) آغاز شد؛ آلت کوین‌ها تا پایان سال ۲۰۲۲ بیش از ۱۰۰ برابر رشد کردند.

اکنون بسیاری از معامله‌گران به ماه مه به‌عنوان نقطه آغاز موج بعدی نقدینگی نگاه می‌کنند و بر اساس پیش‌بینی‌ها، ۷۵ درصد احتمال داده‌اند که فدرال رزرو فعلاً نرخ‌ها را ثابت نگه دارد.

نمودار مربوط به پیش‌بینی نرخ بهره برای ماه آینده
نمودار مربوط به پیش‌بینی نرخ بهره برای ماه آینده

اگرچه برخی انتظار نوسانات بیشتر در کوتاه‌مدت دارند، اما اکثراً معتقدند که چشم‌انداز بلندمدت بسیار امیدوارکننده است. در نهایت، همه‌چیز به فدرال رزرو بستگی دارد. چه کاهش نرخ بهره باشد، چه QE یا هر دو؛ نتیجه برای کریپتو بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود.

اگر تاریخ تکرار شود و فدرال رزرو دوباره دریچه‌های نقدینگی را باز کند، بیت کوین و آلت کوین‌ها احتمالاً در آستانه یک جهش تاریخی خواهند بود؛ رشدهایی که حتی از بازار صعودی ۲۰۲۰-۲۰۲۱ هم بزرگ‌تر باشد.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نیما رحمتی

سال هاست که به بازارهای مالی و تحلیل‌های بنیادی علاقه‌مند شده‌ام و جذابیت لمس بازارهای مالی مختلف به‌خصوص بازار کریپتو روز به روز برام بیشتر میشه. سعی می‌کنم در کنار کار محتوا، برای دانش خودم هم تا حد امکان در رابطه با علم اقتصاد و مباحث مدیریت مالی مطالعه داشته باشم و اطلاعات کسب کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *