اخبار

ترامپ از تعرفه‌های جدید خود رونمایی کرد؛ جنگ تجاری جدیدی در راه است؟

اخبار جدید تعرفه‌های آمریکا دوباره تحلیلگران و معامله‌گران بازارهای مالی را نگران کرده است.

خلاصه خبر

  • ترامپ در نامه خود به کشورهای مختلف به کسری تراز تجاری آمریکا با آن‌ها اشاره کرد.
  • ژاپن و کره جنوبی قرار است با تعرفه ۲۵ درصدی مواجه شوند.

به گزارش سی‌ان‌ان، در روز دوشنبه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اعلام کرد که تعرفه‌هایی تا سقف ۴۰ درصد بر کالاهای وارداتی از ۱۴ کشور از جمله ژاپن، کره جنوبی، مالزی، آفریقای جنوبی و دیگران اعمال خواهد شد. ترامپ در نامه‌هایی به سران این کشورها، تصمیم خود را اعلام کرد و هشدار داد که در صورت اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه، ممکن است این تعرفه‌ها حتی بیشتر شوند.

در این نامه‌ها، ترامپ به کسری تراز تجاری آمریکا با این کشورها اشاره کرد و از رهبرانشان خواست که تولید خود را به داخل آمریکا منتقل کنند تا از پرداخت تعرفه‌ها معاف شوند. اگرچه تاریخ اولیه اجرای این تعرفه‌ها ۹ جولای (۱۸ تیر) تعیین شده بود، ترامپ آن را تا اول آگوست (۱۰ مرداد) تمدید کرد و گفت که ممکن است این تاریخ تقریباً قطعی باشد اما باز هم احتمال مذاکره وجود دارد.

ژاپن و کره جنوبی قرار است با تعرفه ۲۵ درصدی مواجه شوند و دیگر کشورها با نرخ‌های بالاتر (تا ۴۰ درصد). ژاپن از این تصمیم ابراز تأسف و اعلام کرده که در پی توافق دوجانبه با آمریکاست. کشورهای دیگر از جمله مالزی، آفریقای جنوبی و تایلند نیز تمایل خود را برای ادامه مذاکرات اعلام کرده‌اند.

این تصمیم بازارهای مالی را نیز متأثر کرد. شاخص S&P 500 و داو جونز افت کردند و سهام خودروسازان ژاپنی نظیر تویوتا و نیسان کاهش یافت. این تصمیمات ممکن است باعث افزایش قیمت کالاهای وارداتی و فشار بر مصرف‌کنندگان آمریکایی شود (به‌ویژه در زمینه خودرو، قطعات، نیمه‌هادی‌ها و پوشاک).

در حالی‌که اتحادیه اروپا هنوز نامه‌ای دریافت نکرده؛ کشورهایی که در لیست قرار دارند در تلاش هستند تنش‌ها را کاهش داده و به توافقات جدید با آمریکا برسند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا