خرید بیت کوین با 50 هزارتومان
کیف پول‌ها

بهترین کیف پول‌های تون کوین (TON) برای ایرانی‌ها در سال ۲۰۲۵

در حالی که هنوز بازار کریپتو در مسیر مشخصی حرکت نمی‌کند؛ تون کوین (TON) نسبت به سایر ارزهای دیجیتال روند بهتری را در پیش‌ گرفته است. رشد قیمت تون کوین ظاهرا ناشی از انتشار خبر سرمایه‌گذاری شرکت پنترا کپیتال (Pantera Capital) روی این شبکه و حواشی مربوط به ارز دیجیتال نات کوین (Notcoin) است. این بازی تلگرامی قصد دارد توکن خودش را ۱۶ مه (۲۷ اردیبهشت) روی شبکه تون راه‌اندازی کند و از آنجایی که معامله نات کوین مستلزم در اختیار داشتن تون کوین است، در روزهای اخیر شاهد رشد قیمت TON بوده‌ایم. با محبوب شدن تون کوین، نیاز کاربران به کیف پول‌های امن و قابل‌اعتماد بیشتر می‌شود. به همین دلیل در این مطلب از مجله نوبیتکس به معرفی فهرستی از بهترین کیف پول‌های تون کوین برای کاربران ایرانی می‌پردازیم.

معرفی بلاکچین تون کوین و ارز دیجیتال TON

 شبکه تون و کیف پول‌های تون کوین

ارز دیجیتال تون کوین (TON)، توکن بومی یک بلاکچین لایه ۱ با نام «The Open Network» است که در سال ۲۰۱۷ توسط تیم تلگرام بر مبنای الگوریتم اثبات سهام (PoS) توسعه یافته است. هدف اصلی شبکه تون کوین این است که برای کاربر نهایی، کاملا کاربردی باشد و طبق همین رویکرد سرویس‌های متنوعی نظیر فضای ذخیره‌سازی تون (TON Storage)، خدمات غیرمتمرکز (TON Services)، سیستم نام دامنه (TON DNS) و بریج تون (TON Bridge) را ارائه می‌دهد. به‌گفته وبسایت پروژه، این پلتفرم تراکنش‌ها را سریع، شفاف، ایمن و مقرون‌به‌صرفه انجام می‌دهد. توکن TON نقش حاکمیتی دارد و از آن علاوه‌بر استیکینگ، به عنوان ابزار پرداخت کارمزدهای شبکه و سرویس‌های اکوسیستم استفاده می‌شود.

ارتباط تون کوین و نات کوین چیست؟

از آنجایی که پروژه تون کوین وابسته به تیم تلگرام بود، در همان آغاز راه علاوه‌بر جامعه کریپتو توجه میلیون‌ها کاربر این شبکه اجتماعی را هم جلب کرد و سروصدای بسیاری به‌راه انداخت. این اتفاق سال گذشته با راه‌اندازی پروژه نات کوین دوباره تکرار شد؛ چراکه تیمی وابسته به بنیاد تون (TON Foundation) پشت این میم کوین مبتنی بر شبکه TON تلگرام بود. در نهایت با همه اما و اگرهای فراوانی که وجود داشت؛ حالا کاربران بازی منتظر ایردراپ نات کوین و لیست شدن آن در صرافی‌های بزرگی مانند OKX و بای‌بیت (ByBit) هستند. اگرچه هنوز امکان برداشت توکن‌های NOT وجود ندارد؛ اما به‌هر‌حال نگهداری و جابه‌جایی آن مستلزم استفاده از کیف پول‌های تون کوین است. در ادامه با تعدادی از ولت‌های شبکه تون آشنا می‌شویم.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

فهرست بهترین کیف پول‌های تون کوین برای ایرانی‌ها

بهترین کیف پول‌های تون کوین برای ایرانی‌ها در سال ۲۰۲۴

قبل از معرفی بهترین ولت‌های توکن تون، بهتر است ببینیم کیف پول تون کوین چیست و چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد. کیف پول ارز دیجیتال TON، ابزاری است که امکان ارسال، دریافت و ذخیره توکن TON را فراهم می‌کند. برخی از این ولت‌ها ویژگی‌های پیشرفته‌‌تری نظیر صرافی درون‌برنامه دارند و به کاربر اجازه می‌دهند علاوه‌بر انجام فعالیت‌های معمول کریپتویی مانند فروش و خرید تون کوین، از سرویس‌های استیکینگ، وام‌دهی و معاملات توکن تون هم سود به‌دست بیاورد.

به هر حال، هنگام انتخاب کیف پول مناسب تون کوین باید به یک سری ویژگی‌های کلی مانند میزان امنیت و حفظ حریم خصوصی، مقدار کارمزد و سرعت تراکنش‌ها، تعداد زنجیره‌های پشتیبانی‌شده، قابلیت چند امضایی، سیستم‌عامل‌های پشتیبانی‌شده و سطح پشتیبانی از مشتری توجه هم داشته باشیم.

کیف پول‌های متعددی از تون کوین پشتیبانی می‌کنند که می‌توانیم آن‌ها را به گروه‌‌ نرم‌افزار‌های موبایلی و بات‌های تلگرامی، نسخه دسکتاپ، افزونه‌های مرورگر و کیف پول سخت‌افزاری تقسیم کنیم. در جدول زیر چند مورد از بهترین کیف پول‌های تون کوین را با یکدیگر مقایسه می‌کنیم و در ادامه به بررسی دقیق‌تر هر یک از آن‌ها می‌پردازیم.

بهترین کیف پول‌های تون کویننوع ولتامانی یا غیرامانی
تون کیپر (Tonkeeper)نرم‌افزاریغیرامانی
مای تون ولت (MyTonWallet)نرم‌افزاریغیرامانی
تراست ولت (Trust Wallet)نرم‌افزاریغیرامانی
تون هاب (Tonhub)نرم‌افزاریغیرامانی
ربات wallet@ربات تلگرامیامانی
تون اسپس (Ton Space)نرم‌افزاریغیرامانی
سیف پل (SafePal)سخت افزاری و نرم‌افزاریغیرامانی
لجر (Ledger)سخت‌افزاریغیرامانی

تون کیپر (Tonkeeper)

تون کیپر (Tonkeeper) یک کیف پول کاربرپسند برای ذخیره، ارسال و دریافت ارز دیجیتال تون کوین روی بلاکچین لایه ۱ اوپن نتورک است. این بلاکچین، محیطی برای ایجاد قراردادهای هوشمند است و انجام تراکنش‌ها را با سرعت بالایی امکان‌پذیر می‌کند. از مزایای ولت تون کیپر این است که کاربران برای استفاده از آن ملزم به ثبت نام یا ارائه اطلاعات شخصی نیستند. به‌علاوه کارمزد تراکنش‌ها مقرون‌به‌صرفه است و از پرداخت‌های همتا‌به‌همتا هم پشتیبانی می‌کند. کیف پول غیرامانی و متن باز تون کیپر در سال ۲۰۲۱ توسعه یافته است و در سیستم‌عامل‌های مختلف اندروید، IOS، macOS ،Linux، افزونه‌های گوگل کروم و فایرفاکس پشتیبانی می‌شود.

تون کیپر بهترین کیف پول توکن TON

مای تون ولت (MyTonWallet)

مای تون ولت (MyTonWallet) یک پلتفرم جامع برای ذخیره، انتقال و کسب درآمد از استیکینگ ارزهای دیجیتال است. این کیف پول دارای ویژگی‌هایی مانند نمودار قیمت تعاملی، فهرست آدرس‌های ثبت‌شده است و سرویس‌های شخص ثالث را هم ارائه می‌دهد. مای تون ولت یکی از کیف پول‌های تون کوین است که به دلیل غیرامانی بودن، امنیت دارایی و حریم خصوصی کاربر را حفظ می‌کند. از دیگر ویژگی‌های کیف پول مای تون ولت می‌توانیم به پشتیبانی از ژتون‌ها (توکن‌های مبتنی بر بلاکچین تون کوین)، قابلیت خرید و فروش NFTها، ساخت اکانت‌های متعدد، طراحی زیبا و رابط کاربر پسند، کارمزدهای پایین و سرعت بالای تراکنش‌ها اشاره کنیم. همچنین قرار است این کیف پول پشتیبانی از چند بلاکچین دیگر را در آینده‌ به سرویس‌های خود اضافه کند. مای تون ولت برای دستگاه‌های اندروید، IOS، ویندوز و افزونه مرورگر کروم عرضه شده است.

تراست ولت (Trust Wallet)

تراست ولت (Trust Wallet) یکی از شناخته‌شده‌ترین کیف پول‌های ارز دیجیتال است که در فهرست بهترین کیف پول تون کوین هم قرار می‌گیرد. این کیف پول غیرامانی در سال ۲۰۱۷ به شکل متن باز توسعه یافته است و در حال حاضر از ۷۰ بلاکچین از جمله شبکه تون کوین پشتیبانی می‌کند. کاربران می‌توانند علاوه‌بر عملیات سواپ و استیک ارزهای دیجیتال، خرید و فروش تون کوین و سایر رمزارزها را از طریق کوین بیس پی (Coinbase Pay) و بایننس پی (Binance Pay) به وسیله ارزهای فیات انجام دهند. تراست ولت به صورت نرم‌افزار موبایلی برای دستگاه‌های اندروید، IOS و افزونه مرورگر کروم عرضه شده است. این ولت از سراسر دنیا کاربر دارد که در حال حاضر تعداد آن‌ها بیش از ۶۰ میلیون نفر است.

تون هاب (Tonhub)

کیف پول تون هاب (Tonhub) یک کیف پول موبایلی برای ذخیره و انجام تراکنش‌های تون کوین در بلاکچین تون است. این کیف پول که در سال ۲۰۲۲ توسعه یافته است، دارای متن‌باز و غیرامانی است. از ویژگی‌های تون هاب می‌توانیم به سازگاری با سایر کیف پول‌های شبکه تون، کارمزدهای پایین و تایید سریع تراکنش‌ها اشاره کنیم.

تون هاب کیف پول توکن TON

ربات wallet@ و تون اسپس (Ton Space)

ربات wallet@، در حقیقت کیف پول تلگرام است که با هدف تسهیل تراکنش‌های کریپتویی برای کاربران این شبکه اجتماعی توسعه یافته است. به لطف این ربات، کاربران می‌توانند بدون خروج از برنامه، توکن‌های پشتیبانی‌شده را برای آیدی‌های تلگرامی ارسال کنند. اما مهم‌ترین ایراد کیف پول wallet@ تلگرام این است که یک سرویس حضانتی است و می‌تواند دسترسی کاربر به دارایی را مسدود کند و سابقه مسدود کردن تراکنش کاربران ایرانی را هم دارد. طبق اظهارات تیم پشتیبانی، این کیف پول به کاربران ایرانی خدمات ارائه نمی‌دهد. به همین دلیل بهتر است برای تعامل با این اکوسیستم، از سایر ولت‌های غیرامانی تون کوین استفاده کنید.

تون اسپس (Ton Space) یک کیف پول خودحضانتی بر بستر شبکه اوپن نتورک است که از پاییز ۲۰۲۳ در اختیار میلیون‌ها کاربر تلگرام قرار گرفته است. در واقع این کیف پول مستقیما با رابط ربات wallet@ یکپارچه شده است و کاربران می‌توانند بدون خارج شدن از تلگرام، عملیات ارسال، دریافت و ذخیره‌ دارایی‌های خود را انجام دهند. مهم‌ترین مزیت کیف پول تون اسپیس این است که بر خلاف ولت تلگرام، غیرامانی است و کنترل دارایی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. در حال حاضر کاربران ایرانی می‌توانند از تون اسپیس استفاده کنند و محدودیتی برای آن‌ها اعمال نشده است. این کیف پول از NFTها، توکن‌های مبتنی بر شبکه تون و ارز دیجیتال تون کوین پشتیبانی می‌کند.

سیف پل (SafePal)

سیف پل (SafePal) در سال ۲۰۱۸ کار خودش را به عنوان یک ولت سخت‌افزاری شروع کرد. اما بعد از آن نسخه نرم‌افزاری و افزونه‌های مرورگر سیف پل هم به بازار ارائه شد تا کاربران بتوانند با برنامه‌های غیرمتمرکز تعامل داشته باشند. این کیف پول بیش از ۱۰ میلیون کاربر از سراسر جهان دارد و توسط بزرگان این صنعت مانند بایننس حمایت می‌شود. نرخ سواپ ارزهای دیجیتال در کیف پول سیف پل نسبت به متامسک مقرون‌به‌صرفه‌تر است و بابت پل زدن (Bridging) توکن‌ها، کارمزدی دریافت نمی‌کند.

لجر (Ledger)

یکی از بهترین گزینه‌ها برای نگهداری ارز دیجیتال تون کوین، کیف پول‌ سخت‌افزاری لجر (Ledger) است. برخلاف کیف پول‌های گرم، لجر کیف پول سرد است و نیازی نیست دائما به اینترنت متصل باشد. از آنجایی که کلیدهای خصوصی و امضای تراکنش‌ها به صورت آفلاین انجام می‌شوند، امنیت بیشتری در مقابل فعالیت‌های مخرب و حملات سایبری وجود دارد. اگر قصد دارید از این ولت سخت‌افزاری برای نگهداری تون کوین استفاده کنید، می‌توانید یکی از مدل‌های نانو اس پلاس (Nano S Plus) یا نانو اکس (Nano X) را انتخاب کنید. سپس برنامه لجر لایو را روی دستگاه‌ موبایل یا دسکتاپ خود نصب کنید و از طریق رابط کاربر‌پسند این برنامه عملیات مورد نیاز خود را انجام دهید.

لجر بهترین کیف پول سخت‌ افزاری برای تون کوین

جمع‌بندی

اگر علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری روی توکن TON هستید، اولین گام پیدا کردن یک کیف پول مناسب برای امن نگه‌ داشتن دارایی‌ است. متناسب با معیارهایی که دارید، یکی از ولت‌های معتبر و قابل‌اطمینان را انتخاب کنید. به‌طور مثال اگر مبتدی هستید، یک کیف پول با محیط کاربری ساده گزینه مناسب‌تری برای شما است؛ اما اگر می‌خواهید از سرویس‌های استیکینگ و وام‌دهی هم درآمد کسب کنید، سراغ ولت‌هایی بروید که قابلیت‌های پیشرفته‌تری دارند. در نهایت اگر سرمایه‌گذار بلندمدت هستید و هدف شما نگهداری مقدار زیادی تون کوین برای بلندمدت است، مطمئنا کیف پول‌های سخت‌ افزاری امنیت بالاتری را برای دارایی‌های شما فراهم می‌کنند.

یک نکته مهم دیگر این است که اگرچه در کیف پول‌های غیرامانی، کنترل دارایی بر عهده شما است؛ اما عبارات بازیابی تنها ضامن امنیت وجوه‌تان هستند. بنابراین باید آن‌ها را در جای امنی یادداشت کنید تا در صورت بروز هرگونه مشکل امکان بازیابی کیف پول و دسترسی به دارایی‌ها را داشته باشید.

سوالات متداول

بهترین کیف پول تون کوین برای ایرانی‌ها کدام است؟

کیف پول‌های غیرامانی مانند تون کیپر، مای تون ولت، تون هاب، تراست ولت و کیف پول‌های سخت افزاری مانند لجر بهترین کیف پول‌های تون کوین برای ایرانی‌ها هستند.

از کدام کیف پول تون می‌توان برای نات کوین استفاده کرد؟

توکن نات روی شبکه تون کوین (TON) عرضه می‌شود. بنابراین، برای نگهداری و جابه‌جایی این ارز دیجیتال کیف پول‌های غیرامانی تون کوین مانند تون کیپر گزینه مناسب‌تری هستند.

کیف پول تلگرام برای ایرانی‌ها مناسب است؟

با توجه به حضانتی بودن و سابقه مسدود شدن دارایی کاربران داخل کشور، کیف پول تلگرام گزینه مناسبی برای کاربران ایرانی نیست.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

الهام اسماعیلی

از زمانی که با دنیای کریپتو آشنا شدم، فناوری بلاکچین منو مجذوب خودش کرد؛ فکر می‌کنم غیرمتمرکزسازی زیرساخت‌های فیزیکی اتفاقات بزرگی را در آینده رقم بزند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *