خرید و فروش ترون
نمودار قیمت ترون
بازارهای معاملاتی ترون
نام بازار | آخرین قیمت | ارزش معاملات 24h | حجم معاملات 24h | |
---|---|---|---|---|
ترون / تومان TRX / IRT | 13,895 IRT +0.73٪ | 9,135,374,047 irt | 660,776.5 trx | خرید و فروش |
ترون / تتر TRX / USDT | 0.1965 USDT -0.8٪ | 32,814.22154 usdt | 165,782.6 trx | خرید و فروش |
اپلیکیشن موبایل نوبیتکس
دانلود اپلیکیشنمقالات آموزشی ترون
تاریخچهی ترون
مدت زمان | قیمت | درصد تغییرات |
---|---|---|
معرفی ارز ترون
ارز ترون TRX یکی از جذابترین رمزارزهای بازار ارزهای دیجیتال است. هدف این رمزارز ساخت یک دنیای اینترنتی غیرمتمرکز است. شبکه ترون مقیاسپذیری و توان اجرایی بالایی دارد و میتواند بیش از چند هزار تراکنش را تنها در یک ثانیه با کارمزدی بسیار کم پردازش کند. ارز ترون نخست بر روی شبکه اتریوم فعال بود و سپس به بلاکچین اختصاصی خود منتقل شد. فعالیت اصلی ترون در حوزه سرگرمی و توزیع محتوا است و برای تسهیل رابطه بین تولیدکننده و مصرفکننده محتوا و حذف واسطهای بین آنها تلاش میکند. پروژه TRON ارز دیجیتال خود را با نام ترونیکس (Tronix یا TRX) عرضه کرد که معمولاً در میان ۱۰ ارز دیجیتال برتر جهان قرار دارد. برای مشاهده قیمت ترون به تومان میتوانید از نمودار بالا کمک بگیرید.
ترون چیست؟
ترون (TRON) یک پلتفرم غیرمتمرکز بر پایه بلاکچین است که جاستین سان (Justin Sun) در سال ۲۰۱۴ آن را پایهگذاری کرد و از سال ۲۰۱۷ به بعد، بنیاد ترون (TRON Foundation) سرپرستی و نظارت بر آن را بر عهده گرفت. هدف اولیه ساخت ترون این بود که تولیدکنندگان محتوای دیجیتال بتوانند به کمک آن حق مالکیت محتوای خود را به صورت کامل در اختیار داشته باشند. در واقع هدف اصلی سازندگان ترون این بود که راهی ایجاد کنند تا مخاطبین یک محتوا بتوانند به صورت مستقیم و بدون واسط به تولیدکنندگان محتوا پاداش بدهند و آنها را به ساخت محتوای بهتر تشویق کنند. پلتفرم ترون از قراردادهای هوشمند، انواع مختلف سیستمهای بلاکچینی، و اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (dApps) به طور کامل پشتیبانی میکند.
ترون در ابتدا یک توکن ERC-20 مبتنی بر اتریوم بود که بعداً پروتکل خود را به یک بلاکچین اختصاصی انتقال داد. مدل تراکنش در پلتفرم ترون مشابه مدل بیت کوین (BTC) است که UTXO نام دارد. در این مدل، تراکنشها در یک دفتر کل (لجر یا Ledger) عمومی انجام میشوند و کاربران میتوانند سوابق فعالیتها را در آنجا رصد کنند. در شبکه ترون هر کسی میتواند اپلیکیشن غیرمتمرکز خود را بسازد، محتوای خود را به مخاطبین ارائه کند و در ازای زحمت خود مقداری دارایی دیجیتال را به عنوان پاداش دریافت کند. مزیت اصلی ترون امکان تولید و به اشتراک گذاری محتوا به صورت آزادانه و بدون نگرانی از کارمزدهای تراکنشها است. ارز دیجیتال ترون Tronix (ترونیکس یا به اختصار TRX) نام دارد که خرید فوری آن از طریق همین صفحه به راحتی امکانپذیر است.
تاریخچه ترون
جاستین سان در ماه مارس ۲۰۱۴ شبکه ترون را پایهگذاری و در سپتامبر ۲۰۱۷ آن را به صورت رسمی ایجاد کرد. در جولای ۲۰۱۷ بنیاد TRON در سنگاپور تأسیس شد تا مدیریت پروژه را در دست بگیرد. بنیاد ترون در سال ۲۰۱۷ پیش از آنکه چین توکنهای دیجیتال را ممنوع اعلام کند توانست ۷۰ میلیون دلار سرمایه جذب کند. پس از راهاندازی چند پروژه، در ژوئن سال ۲۰۱۸ ترون پروتکل خود را از یک توکن ERC-20 مبتنی بر اتریوم به یک شبکه همتا به همتا (peer-to-peer) تغییر داد. بنیاد ترون در جولای ۲۰۱۸ اعلام کرد که سرویس اشتراک فایل همتا به همتای بیت تورنت (BitTorrent) را به طور کامل خریداری کرده است. بیت تورنت در فوریه ۲۰۱۹ فروش توکن خود را که مبتنی بر شبکه ترون بود آغاز کرد. جاستین سان اواخر سال ۲۰۲۱ از سمت مدیر عامل بنیاد ترون استعفا داد و پس از آن، بنیاد ترون به عنوان یک سازمان نامتمرکز خودگردان (DAO) به فعالیت خود ادامه داد.
چشمانداز پروژه ترون
ارز دیجیتال TRON با هدف ساخت یک اینترنت غیرمتمرکز راهاندازی شد تا توسعهدهندگان بتوانند با استفاده از آن اپلیکیشنهای غیرمتمرکز یا dApps خود را توسعه دهند. در واقع هدف از راهاندازی ترون این بود که به عنوان جایگزینی برای اتریوم به پلتفرم توسعه این اپلیکیشنها تبدیل شود. به همین خاطر بود که سازندگان ترون با شعار «غیرمتمرکز کردن وب» پروژه خود را معرفی کردند و در تلاشند تا شرکتهای واسط در فرآیند مصرف محتواهای رسانهها را کنار بزنند.
پروتکل TRON یکی از بزرگترین سیستمهای مبتنی بر بلاکچین در جهان است که توان عملیاتی، مقیاسپذیری و دسترسی بالایی را برای اپلیکیشنهای غیرمتمرکز اکوسیستم ترون فراهم میسازد. ترون از لحاظ ارزش بازار نیز تا کنون موفق ظاهر شده است و بر اساس آمار کوین مارکت کپ (CoinMarketCap) در ۱۶ آگوست سال ۲۰۲۳ در لیست ۱۰ ارز دیجیتال برتر از نظر ارزش بازار قرار گرفت. ترون در راستای اهداف خود در سال ۲۰۱۸ پروژه بیت تورنت (BitTorrent) را که در انتقال همتا به همتا (P2P) کاربرد دارد خریداری کرد.
فروش و خرید ترون در نوبیتکس
1- ثبتنام و ایجاد حساب کاربری در نوبیتکس:
در ابتدا برای ثبتدر ابتدا برای ثبتنام اولیه شما تنها به یک شماره موبایل و یا آدرس ایمیل فعال نیاز خواهید داشت. توصیه میشود که برای ثبتنام در نوبیتکس از رمز عبور غیرتکراری و قدرتمندی استفاده کنید تا امنیت اولیه حساب کاربری شما تضمین شود.
2- تائید حساب کاربری:
پس از انجام ثبتپس از انجام ثبتنام اولیه، برای خرید ارز دیجیتال ترون باید مراحل احراز هویت را انجام دهید. احراز هویت یکی از مراحل ضروری برای فعالیت در بازارهای مالی است و نوبیتکس نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای خرید ترون یا رمز ارزهای دیگری همچون ترون، یونی سواپ، دای و چین لینک، آوه و دات… شما به احراز هویت نیاز خواهید داشت.
3- شارژ حساب ریالی یا رمزارز قابل تبدیل آن:
شما میتوانید به کمک این راهنما، حساب کاربری خود را شارژ کنید. خرید ارز دیجیتال ترون در نوبیتکس با پول نقد یا به عبارتی ریال در بازار اصلی و با تتر در بازار حرفهای، امکانپذیر است.
4- خرید ترون:
خرید ترون در نوبیتکس بهصورت ارائه پیشنهاد خرید ترون در این بازار همتا به همتا (P2P) انجام میشود. در واقع در این بازار شما ارز دیجیتال مورد نظر خود را از کاربران فعال در پلتفرم نوبیتکس خریداری میکنید. به همین دلیل تکمیل فرایند خرید شما به پذیرش معامله از سوی دیگر کاربران بستگی دارد.
سادهترین راه برای خرید ترون از نوبیتکس، استفاده از منوی «سفارش سریع» است. برای این کار، بعد از شارژ حساب خود در داشبورد کاربری خودتان روی گزینه سفارش سریع در منوی سمت راست یا منوی ناوبری بالای صفحه کلیک کنید.
در صفحه باز شده، ارز دیجیتال ترون را انتخاب کنید، مقدار خرید مورد نیازتان را نیز وارد کنید و دکمه «خرید سریع» را بزنید.
معامله شما ثبت و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
اگر قصد دارید پیش از خرید ترون، چارت قیمت آن را ببینید و معامله خود را با تعیین قیمت مشخص یا حد ضرر انجام دهید، در داشبورد خودتان به جای سفارش سریع روی گزینه «بازار» کلیک کنید و فرآیند خرید را مثل قبل انجام دهید.
فروش ترون
برای فروش ترون نیز دو گزینه سفارش سریع و محدود وجود دارد. در سفارش محدود شما قیمت ترون مورد نظر را تعیین میکنید اما در سفارش سریع سفارش بر اساس قیمت لحظه ای ترون و با نوساناتی جزئی، صورت میگیرد. شما میتوانید پیش از فروش ترون یا هر ارز دیگر با مراجعه به صفحه ماشین حساب ارز دیجیتال نسبت به محاسبه و تبدیل ارزهای دیجیتال به یکدیگر اقدام کنید.
برای فروش ترون در نوبیتکس، سادهترین راه استفاده از روش «سفارش سریع» است. برای این کار میتوانید مثل قسمت قبل وارد بخش سفارش سریع شوید، اما این بار پیش از انتخاب ارز ترون روی گزینه «فروش» کلیک کنید.
سپس ارز دیجیتال ترون یا TRX را انتخاب کنید، مقدار فروش را نیز وارد کنید و دکمه «فروش سریع» را بزنید. معامله فروش شما ثبت و در سریعترین زمان ممکن انجام میشود.
اگر قصد دارید پیش از فروش ترون، چارت قیمت آن را ببینید و معامله خود را با تعیین قیمت مشخص یا حد ضرر انجام دهید، در داشبورد خودتان به جای سفارش سریع روی گزینه «بازار» کلیک کنید و فرآیند فروش را مثل قبل انجام دهید.
تاریخچه قیمت ترون
قیمت ترون نیز مانند سایر ارزهای دیجیتال فراز و نشیب بسیاری داشته است اما در مجموع روند حرکتی این ارز دیجیتال رو به رشد است. از ارز ترون به خاطر کارمزد پایین برای انتقال ارز دیجیتال نیز مورد استفاده قرار میگیرد. شما میتوانید قیمت لحظه ای ترون یا قیمت ترون امروز را در نمودار بالا مشاهده کنید. برای اینکه رشد قیمت ترون را در بازههای طولانیتر مشاهده کنید، تنها کافی است نمودار را روی بازه زمانی مورد نظر تنظیم کنید.
در هنگام عرضه اولیه (ICO) قیمت ترون ۰.۰۰۲ دلار بود. تا پیش از دسامبر ۲۰۱۷ قیمت ترون نسبتاً ثابت بود اما در ماه دسامبر به خاطر اخباری که از ارتباطات جاستین سان در چین منتشر شد، قیمت افزایش چشمگیری را تجربه کرد. بر اساس آمار کوین مارکت کپ، پایینترین قیمت ترون تا کنون ۰.۰۰۱۰۹۱ دلار در سپتامبر ۲۰۱۷ بوده است. همچنین سقف تاریخی قیمت ترون در ژانویه ۲۰۱۸ اتفاق افتاد و قیمت ترون به ۰.۳۰۰۴ دلار رسید که موجب شد مارکت کپ ترون به بیش از ۱۳.۵ میلیارد دلار برسد. البته همانطور که انتظار میرفت قیمت ترون هم مثل سایر ارزهای دیجیتال در سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ افت زیادی را تجربه کرد، اما بعد از شروع روند صعودی ۲۰۲۱ توانست به قیمت ۰.۱۵۷۳ برسد. در بازار نزولی اخیر ترون نسبت به سقف قیمتی ۲۰۲۱ خود افت کرد و به ۰.۰۷۸۴۱ رسید که در مقایسه با بسیاری از ارزهای دیجیتال، عملکرد خوبی محسوب میشود.
تاریخچه قیمت ارز ترون را میتوان به این صورت خلاصه کرد:
- ترون در سال ۲۰۱۷ با قیمت ۰.۰۰۱۹ دلار از طریق فرآیند ICO عرضه شد.
- کمترین قیمت ترون در سال ۲۰۱۷ بود که به ۰.۰۰۱۰۹۱ دلار رسید.
- بیشترین قیمت ترون در ژانویه ۲۰۱۸ بود که توانست به ۰.۳۰۰۴ دلار برسد.
- ترون در بازار صعودی ۲۰۲۱ به ۰.۱۵۷۳ دلار رسید اما نتوانست سقف تاریخی خود را پس بگیرد.
- در بازار نزولی سال ۲۰۲۳ ترون در مقایسه با بسیاری از ارزهای دیجیتال افت کمی را تجربه کرد.
کارمزد خرید و فروش ترون در نوبیتکس
صرافی نوبیتکس امکان خرید، فروش، واریز و برداشت ارز دیجیتال ترون یا TRX را با کارمزد پایین در اختیار شما قرار میدهد. کارمزد معاملات نوبیتکس به صورت درصدی از معامله محاسبه میشود و بسته به حجم معامله متغیر است. در صفحه کارمزدها و هزینه خدمات میتوانید لیست کامل کارمزدهای پلهای نوبیتکس را مشاهده کنید.
واریز و برداشت ترون در نوبیتکس روی شبکه TRX انجام میشود. حداقل مقدار واریز ارز دیجیتال TRX یا ترون به نوبیتکس ۰.۰۰۱ ترون است و برای واریز نیازی به پرداخت کارمزدی ندارید. حداقل مقدار برداشت ترون از نوبیتکس ۵۰ ترون است. هنگام برداشت ترون، تعداد ۳ ترون به عنوان کارمزد از حساب شما کسر میشود.
از چه کیفی برای نگهداری ترون استفاده کنیم؟
برای نگهداری از هر رمز ارزی نیاز به کیف پول داریم. برای انتخاب یک کیف پول مناسب باید به اعتبار، تعداد کاربران و امنیت کیف پول توجه کنیم. معمولاً کیف پولهای سرد و گرم (Cold and Hot Wallets) که از شبکه ترون پشتیبانی میکنندT امکان نگهداری توکنهای TRC-20 را نیز فراهم میسازند. از مهمترین کیف پولهای معتبر برای نگهداری ارز دیجیتال ترون میتوان به کیف پول ترون لینک، اتمیک والت و تراست والت اشاره کرد.
کیف پول
کیف پول ترونلینک (TronLink)
ترون لینک، کیف پول رسمی رمزارز ترون است. این کیف پول قابلیت نصب بر روی انواع سیستمعامل اندروید و آی او اس را دارد. از طرف دیگر میتوان افزونه این کیف پول را بر روی مرورگر کروم، Edge و فایرفاکس نیز نصب کرد. بیش از ۹۰ درصد کاربران بلاکچین TRON داراییهای خود را روی کیف پول ترون لینک نگه میدارند یا از آن برای نقل و انتقال داراییها استفاده میکنند. کیف پول ترون لینک در اپ استورهای مشهور بیش از ۱۲ میلیون بار دانلود شده است و همین موضوع نشاندهنده محبوبیت آن در میان کاربران است.
کاربران میتوانند توکنهای نیتیو ترون (TRX) و توکنهای قرارداد هوشمند را روی کیف پول ترون لینک نگه دارند. ترون لینک امکان نگهداری توکنهای NFT مینت شده روی بلاکچین ترون را نیز فراهم میسازند. پروتکلهای سواپ (Swap) به صورت پیشفرض در کیف پول ترون لینک تعبیه شدهاند تا سرمایهگذاران بتوانند به راحتی ترونهای کیف پول خود را سواپ کنند. علاوه بر این کاربران ترون لینک میتوانند از طریق این کیف پول به مجموعهای از اپلیکیشنهای غیرمتمرکز دسترسی داشته باشند. امکان دسترسی به پلتفرمهای مالی غیرمتمرکز و اتصال کیف پول به آنها از طریق مرورگر غیرمتمرکز ترون لینک که در کیف پولهای موبایل آن تعبیه شده است، وجود دارد.
کیف پول اتمیک والت (Atomic Wallet)
یکی دیگر از کیف پولهای موجود در بازار، اتمیک والتاست. این کیف پول از اکثر رمزارزهای مهم دنیا مانند ترون و اتریوم پشتیبانی میکند. این کیف پول یکی از امنترین کیف پولهای موجود در بازار است. بر اساس آمار منتشر شده، بیش از ۴ میلیون سرمایهگذار حوزه ارز دیجیتال داراییهای خود را روی کیف پول اتمیک والت نگهداری میکنند. اتمیک والت چندین شبکه بلاکچین را در یک جا جمع کرده است و پلتفرمی را در اختیار کاربران قرار میدهد که بتوانند داراییهای مختلف را در یک جا نگهداری کنند.
کیف پول اتمیک والت از شبکههای اتریوم (Ethereum)، نییِر (NEAR)، زیلیکا (Zilliqa)، شبکه ترون (TRON) و دهها بلاکچینهای دیگر پشتیبانی میکند. کاربران اتمیک والت میتوانند از این کیف پول برای نگهداری و مبادله توکنها، و انجام فعالیتهایی مثل استیکینگ روی این پلتفرم استفاده کنند. اتمیک والت از توکن اصلی شبکه ترون یعنی TRX و توکنهای استاندارد TRC-20 پشتیبانی میکند.
کیف پول تراست والت (Trust Wallet)
تراست والت نیز از رمزارز ترون پشتیبانی میکند. این کیف پول محصول صرافی معتبر بایننس است.اعتبار بالای بایننس و امنیت بالا از مهمترین ویژگیهای کیف پول تراست والت است. کیف پول تراست والت یک کیف پول multi-chain است، به این معنا که چندین شبکه مختلف را در یک سیستم نگهداری دارایی ادغام کرده است. تراست والت علاوه بر شبکه ترون از شبکههایی مثل بیت کوین و اتریوم نیز پشتیبانی میکند.
سرمایهگذاران ترون میتوانند برای نگهداری ارز دیجیتال TRX خود روی تراست والت یک کیف پول مجزا بسازند یا شبکه ترون را به کیف پول چند زنجیرهای خود متصل کنند. تراست والت از توکنهای TRC-20 و توکنهای NFT مبتنی بر ترون نیز پشتیبانی میکند. علاوه بر این امکان دسترسی به اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (dApps) ترون از طریق مرورگر اپلیکیشن تراست والت نیز وجود دارد.
کیف پول سخت افزاری لجر (Ledger)
کیف پولهای سخت افزاری محبوب لجر نیز از ترون پشتیبانی میکنند. لجر نانو اس (Nano S) و لجر نانو ایکس (Nano X) از جمله پرفروشترین کیف پولهای سخت افزاری هستند که امکان نگهداری و نقل و انتقال امن ترون را در اختیار کاربران قرار میدهند. بسیاری از سرمایهگذاران ترجیح میدهند داراییهای خود را روی کیف پول سخت افزاری نگه دارند. در صورت تمایل میتوانید بعد از خرید ترون (TRX) از نوبیتکس به راحتی دارایی خودتان را به کیف پول سخت افزاری انتقال دهید.
معماری ترون
پروژه TRON از یک معماری سه لایه بهره میبرد و به لایههای ذخیره سازی (Storage Layer)، لایه مرکزی (Core Layer) و لایه اپلیکیشن (Application Layer) تقسیمبندی میشود. هر یک از این لایهها برای کارکردهای خاصی بهینهسازی شدهاند. پروتکل ترون از مکانیزم پروتوباف گوگل (Google Protobuf) استفاده میکند که پشتیبانی از توسعه چند زبانه را به صورت پیشفرض در خود دارد.
ترون در سال ۲۰۲۰ با معرفی نسخه ۴.۰ خود (Tron 4.0) پروتکل حریم خصوصی TRONZ را معرفی کرد که از فناوری zk-SNARK بهره میبرد. با کمک این فناوری، تأیید تراکنشها به صورت غیرمتمرکز و بدون به اشتراک گذاشتن اطلاعات محرمانه با کمترین کارمزد انجام میشود. اجرای تراکنشهای ترون در مقایسه با اتریوم تا ۶۰۰ برابر ارزانتر است.
لایه مرکزی (Core)
در این لایه ماژولهای مختلفی مثل قراردادهای هوشمند، مدیریت حساب و مکانیزم اجماع قرار میگیرند. در لایه مرکزی یک ماشین مجازی مبتنی بر استک روی شبکه ترون پیادهسازی شده است که از دستورات بهینهشده در آن استفاده میشود. برای پشتیبانی بهتر از توسعهدهندگان اپلیکیشنهای غیرمتمرکز، زبان سالیدیتی (Solidity) برای نوشتن قراردادهای هوشمند انتخاب شده است و در آینده قرار است پشتیبانی از سایر زبانهای پیشرفته نیز اضافه شود. مکانیزم اجماع ترون مبتنی بر اثبات سهام نمایندگی (DPoS) است.لایه ذخیرهسازی (Storage)
پروژه TRON یک پروتکل ذخیرهسازی توزیعشده منحصر به فرد متشکل از ذخیرهسازی بلاک (Block Storage) و ذخیرهسازی استیت (State Storage) طراحی کرده است. در طراحی لایه ذخیرهسازی از مفهوم دیتابیس گراف استفاده شده است تا نیاز به ذخیرهسازی دادههای متنوع در دنیای واقعی بهتر برآورده شود.لایه اپلیکیشن (Application)
پروژه ترون به توسعه دهندگان این امکان را میدهد که انواع مختلفی از اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (dApp) و کیف پولهای سفارشی را روی شبکه TRON توسعه دهند. قابلیت پیادهسازی و اجرای قراردادهای هوشمند در ترون موجب شده تا فرصتهای بیشماری برای توسعه لایه اپلیکیشن آن شکل بگیرد.توکنومیک ترون
عرضه کل ترون ۱۰۰ میلیارد واحد است که از این تعداد، ۱۵.۷۵ میلیارد TRX در اختیار سرمایهگذاران خصوصی و ۴۰ میلیارد TRX هم در قالب عرضه اولیه در اختیار سرمایهگذاران سهامی قرار گرفت. بنیاد ترون ۳۴ میلیارد TRX و شرکت Peiwo Huanle که متعلق به جاستین سان است ۱۰ میلیارد TRX دریافت کردند.
ترون هر سه ثانیه یک بلاک تولید میکند. تولیدکنندگان بلاکها به ازای هر بلاک ۳۲ ترون و نودها نیز به ازای هر بلاک ۱۶ ترون پاداش دریافت میکنند. مجموع این ارقام در سال به ۵۰۰ میلیون TRX میرسد. نرخ تولید روزانه ترون نسبتاً ثابت است. بیشتر این ترونها (۹۱ درصد) حاصل پاداشهای رأیدهی و ۹ درصد باقیمانده حاصل پاداشهای بلاکها است. هولدرهای ترون میتوانند در فرآیند تصمیمگیری مشارکت کنند و در توسعه پلتفرم نیز نظرات خود را مطرح سازند. ارز دیجیتال ترون یا همان TRX برای پرداخت کارمزد تراکنشها در شبکه ترون نیز کاربرد دارد.
ویژگیهای منحصر به فرد ترون
پروژه ترون ویژگیها و قابلیتهای مختلفی دارد و همین ویژگیها موجب استقبال از ارز دیجیتال TRX شده است. از جمله ویژگیهای مهم ترون میتوان به این موارد اشاره کرد:
سرعت بالای تراکنشها
ترون سریعترین بلاکچین حاضر در بازار نیست، اما یکی از سریعترین بلاکچینها محسوب میشود. سرعت بلاکچین ترون تا ۲۰۰۰ تراکنش بر ثانیه (TPS) میرسد، و به همین خاطر است که تراکنشهای آن در کمتر از سه ثانیه نهایی میشوند. همین موضوع باعث شده تا در مقایسه با بلاکچینهایی مثل اتریوم یا بیت کوین تجربه بهتری برای کاربران ایجاد کند. علاوه بر این، سرعت بالای تراکنشها موجب شده تا ترون به یک پلتفرم سرگرمی و توزیع محتوا تبدیل شود.کاربرد منحصر به فرد
ترون یک بلاکچین چندمنظوره است و میتواند برای نقل و انتقال ارزهای دیجیتال، فعالیتهای مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) و مبادله توکنهای مختلف کاربرد داشته باشد. با این حال کاربرد اصلی آن در توزیع غیرمتمرکز محتوا و سرگرمی است. همین ویژگی ترون باعث تمایز آن از سایر بلاکچینهای رقیب شده است و این پتانسیل را برای آن ایجاد میکند که در دنیای بلاکچینی آینده به بازیگر اصلی بازار تبدیل شود.نقشه راه شفاف و دقیق برای توسعه
بر خلاف بسیاری از بلاکچینهایی که یا نقشه راه مبهمی دارند یا اصلاً برنامه مشخصی ندارند، ترون یک برنامه دقیق و با جزئیات برای سالهای پیش روی خود ارائه کرده است. ترون بعد از اینکه مراحل توسعه اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشت، حالا در تلاش است تا به اکوسیستم بلاکچینی اصلی در حوزه سرگرمی و میزبانی محتوا تبدیل شود. به همین خاطر ترون یکی از گزینههای جذاب سرمایهگذاری در آینده محسوب میشود.کاربردهای ترون
شبکه ترون پتانسیلهای زیادی دارد و طیف وسیعی از کاربردها را در بر میگیرد. از جمله کاربردهایی که ارز دیجیتال ترون (TRX) دارد میتوان به این موارد اشاره کرد:
توزیع و کسب درآمد از محتوا
همانطور که اشاره شد، هدف ترون ارائه یک پلتفرم غیرمتمرکز در حوزه سرگرمی و محتوا است تا بتواند از این طریق، واسطهای بین تولیدکننده و مصرفکننده را حذف کند. در این سیستم، ارز دیجیتال TRX گزینه خوبی برای نقل و انتقال دارایی بین تولیدکننده و مصرفکننده محتوا محسوب میشود. سرویسهای پخش فیلم، بازیهای آنلاین و سایر سرگرمیهای اینترنتی از جمله مواردی هستند که ترون میتواند در آنها کاربرد زیادی داشته باشد.خدمات مالی غیرمتمرکز
یکی از کاربردهای ارزهای دیجیتال که ترون را هم شامل میشود، خدمات مالی غیرمتمرکز (DeFi) است. از آنجایی که کارمزدهای شبکه ترون پایین است، ارز دیجیتال TRX میتواند در توسعه خدمات مالی جدید و خلاقانه کاربرد داشته باشد. سیستمهای پرداخت خرد، وامدهی به صورت همتا به همتا یا صرافیهای غیرمتمرکز (DEX) از جمله کاربردهای مالی ارز دیجیتال ترون هستند.استفاده در سیستمهای پرداخت
ترون به خاطر کارمزد کم یکی از گزینههای محبوب افراد برای پرداختها و نقل و انتقالهای خرد است. خرید کالا و خدمات در شبکه ترون به راحتی قابل انجام است و در حال حاضر بسیاری از فروشگاهها و سرویسهای آنلاین، امکان پرداخت از طریق ترون (TRX) را به رسمیت میشناسند.کمک به توسعه اپلیکیشنهای غیرمتمرکز
شبکه ترون به توسعهدهندگان این امکان را میدهد که برنامههای غیرمتمرکز یا dApp را توسعه دهند. بیشتر اپلیکیشنها و بازیهایی که روی این شبکه ساخته میشوند به یک واحد پولی برای پرداخت کارمزد یا خرید و فروش اقلام مختلف بازیها و برنامهها نیاز دارند. ارز دیجیتال TRX با کارمزد کمی که دارد میتواند به خوبی این نیاز را برطرف سازد و با فراهم ساختن امکانات پرداخت، به توسعه اپلیکیشنها روی شبکه TRON کمک کند.کسب درآمد از طریق استیکینگ ترون
فرآیند استیکینگ (Staking) به کاربران اجازه میدهد تا با قفل کردن داراییهای خود در شبکههای اثبات سهام، به ازای کمکی که به پردازش تراکنشها و امنیت شبکه میکنند، مقداری ارز دیجیتال به عنوان پاداش از شبکه دریافت کنند. پلتفرم نوبیتکس به شما این امکان را میدهد که بدون درگیر شدن با پیچیدگیهای فنی، به سادهترین شکل ممکن ارزهای دیجیتال مختلف از جمله ترون (TRX) را استیک کنید و در ازای آن پاداش بگیرید. از آنجایی که امکان ماینینگ ترون به لحاظ فنی وجود ندارد، استیکینگ ترون یکی از روشهای خوب برای کسب درآمد از این ارز دیجیتال است.
برای استیک کردن ترون در نوبیتکس و کسب درآمد از آن میتوانید به صفحه استیکینگ مراجعه کنید. در این صفحه میتوانید با کمک محاسبهگر پاداش استیکینگ، مقدار ترون و طرح مورد نظرتان را انتخاب کنید و از میزان پاداش تقریبی آن مطلع شوید. سپس میتوانید با زدن گزینه «عضویت» در مقابل آن، در طرح استیکینگ مشارکت کنید.
شرکای اصلی ترون
ترون در راستای دستیابی به اهداف خود با شرکتهای بزرگی همکاری میکند. این همکاریها میتواند آینده روشنی را برای ارز دیجیتال ترون رقم بزند و احتمال رشد قیمت آن در آینده را نیز بالاتر ببرد. از جمله شرکتهایی که در زمینههای مختلف با ترون همکاری میکنند میتوان به این موارد اشاره کرد:
سامسونگ
ترون به عنوان یکی از محبوبترین بلاکچینهای جهان و به نمایندگی از تمام پروژههای بلاکچینی مستقر در چین، همکاری بینالمللی خود را با سامسونگ آغاز کرد و با پروژه «Samsung Blockchain Keystore» که در زمینه تسهیل مدیریت اطلاعات خصوصی و کلیدهای دیجیتال فعالیت دارد ادغام شد. همکاری ترون و سامسونگ نشان میدهد که سامسونگ پشتیبانی از استانداردهای TRC-10 و TRC-20 را آغاز، و امکان دریافت ارز دیجیتال TRX را روی کیف پول بلاکچینی داخلی گوشیهای تلفن همراه فراهم کرده است. در حال حاضر ترون تنها بلاکچین ساخت چین است که سامسونگ از آن پشتیبانی میکند.بیت تورنت
پروتکل بیت تورنت با بیش از یک میلیارد کاربر، بزرگترین پروتکل غیرمتمرکز جهان است. توسعه و نگهداری این پروتکل از ابتدا بر عهده شرکتی با همین نام بود. در میان پروژههای مختلفی که در این زمینه ساخته شد پروژه بیت تورنت و میکروتورنت (μTorrent که به utorrent نیز مشهور است) همچنان محبوبترین پروژههای این پروتکل محسوب میشوند. پروتکل بیت تورنت همکاری خود را با ترون آغاز کرد تا ترون را به بزرگترین اکوسیستم غیرمتمرکز جهان و بیت تورنت را به بزرگترین اپلیکیشن توزیعشده جهان تبدیل کند.اپرا
مرورگر مشهور اپرا (Opera) سال ۱۹۹۵ در نروژ با هدف دسترسی مردم به وب روی دستگاههای مختلف پایهگذاری شد. مرورگرهای اپرا در طول بیش از ۲۰ سال فعالیت خود به میلیونها نفر کمک کردهاند تا دسترسی بهتری به اینترنت و محتوای آنلاین داشته باشند. اپرا به کمحجم و سریعتر کردن مرورگرها ادامه داد و نوآوریهایی مثل تبها (Tab) یا شمارهگیر سریع (Speed Dial) را ارائه کرد که از آن زمان به بعد در تمام مرورگرهای وب از آنها استفاده میشود.پولونیکس
پولونیکس (Poloniex) یکی از پلتفرمهای معاملاتی مطرح جهان است که یکی از سرمایهگذاران مطرح وال استریت، یعنی بانک گلدمن ساکس (Goldman Sachs)، در آن سرمایهگذاری کرده است. سرمایهگذاران مختلفی از جمله جاستین سان، بنیانگذار ترون، نیز در پولونیکس سرمایهگذاری کردهاند. هدف از تأسیس پولونیکس ایجاد یک گلدمن ساکس دیگر در حوزه ارزهای دیجیتال و فراهم ساختن تجربه کاربری مشابه با وال استریت برای سرمایهگذاران است.آیا ترون ارز دیجیتال خوبی برای سرمایهگذاری است؟
ارز دیجیتال ترون از زمان راهاندازی تا کنون نوسانهای قیمتی زیادی را تجربه کرده است. با این حال روند کلی آن مثبت بوده است و اگر دید بلندمدتی داشته باشید، TRX یکی از گزینههای خوب برای سرمایهگذاری در ارز دیجیتال است. ترون به خاطر کارمزدهای کمی که دارد یکی از ارزهای محبوب سرمایهگذاران برای نقل و انتقال نیز محسوب میشود. با توجه به اهداف بلندمدت ترون و همکاریهایی که با پروژهها و شرکتهای مختلف آغاز کرده است، میتواند یکی از ارزهای دیجیتال آیندهدار در دنیای بلاکچینی آینده باشد. اگر قصد سرمایهگذاری در ارز دیجیتال ترون (TRX) را دارید میتوانید در همین صفحه با پرداخت تومان، مقدار TRX مورد نیازتان را به راحتی تهیه کنید.
البته توجه داشته باشید که ارز دیجیتال ترون هم مثل تمام ارزهای دیجیتال نوسانات قیمتی زیادی دارد و نباید بدون استراتژی معاملاتی و مدیریت سرمایه در آن سرمایهگذاری کنید. تمام پروژههای ارز دیجیتال با یک ریسک بالقوه همراه هستند و هنگام خرید باید به این موضوع نیز توجه داشته باشید.
استانداردهای توکن شبکه ترون
ارز دیجیتال اصلی شبکه ترون TRX یا ترونیکس نام دارد. از TRX میتوان برای رأیدهی و انتخاب نمایندگان ویژه و کسب پهنای باند استفاده کرد. استیکینگ TRX در یک کیف پول به کاربر ترون پاور (TRON Power) میدهد که میتوان از آن برای شرکت در رأیگیری استفاده کرد. شبکه ترون برای توکنهای خود از چندین استاندارد مختلف استفاده میکند که این استانداردها عبارتند از:
استاندارد TRC10
توکنهای TRC-10 به وسیله قرارداد سیستمی ساخته میشوند. توکن TRC-10 یک استاندارد توکن فنی است که بلاکچین ترون به صورت طبیعی و بدون ماشین مجازی ترون (TVM) از آن پشتیبانی میکند. هر حساب میتواند با هزینه 1024 TRX توکنها را بسازد. کاربران میتوانند توکنهای خود را به صورت مجزا قفل کنند. برای ساخت توکنها، سازنده باید نام توکن، سرمایه کل، نرخ تبادل با TRX، مدت زمان گردش، توضیحات، وبسایت، حداکثر مصرف پهنای باند به ازای هر اکانت، کل پهنای باند مصرفی و استیک توکن را مشخص کند.استاندارد TRC20
استاندارد TRC-20 یک استاندارد فنی است که در قراردادهای هوشمند بلاکچین ترون از آن برای پیادهسازی توکنهایی با ماشین مجازی ترون (TVM) استفاده میشود. توکنهای TRC-20 به صورت کامل با استاندارد ERC-20 سازگاری دارد و از قرارداد مشابهی استفاده میکند، اما فقط برای اجرا روی بلاکچین TRON طراحی شده است و از طریق پل یا بریج (Bridge) امکان انتقال آن به یک شبکه بلاکچین دیگر را دارد.استاندارد TRC721
استاندارد توکن TRC-721 مجموعهای از رابطها یا اینترفیسها را برای ساخت توکنهای غیر قابل تعویض (NFT) روی شبکه ترون فراهم میسازند. استاندارد TRC-721 به طور کامل با ERC-721 سازگاری دارد و قواعد و توابعی را تعریف میکند که یک قرارداد باید برای ساخت و مدیریت NFT روی شبکه ترون از آنها استفاده کند. استاندارد TRC-721 امکان ساخت NFT با هویت و ویژگیهای منحصر به فرد را فراهم میسازد و در نتیجه توابع استاندارد برای تعامل با آنها را نیز ارائه میکند.استاندارد TRX1155
استاندارد توکن TRC-1155 شبیه به استاندارد ERC-1155 است. این استاندارد برای ارائه توکنهای قابل تعویض (Fungible Tokens) و توکنهای غیر قابل تعویض (NFT) به صورت همزمان در یک قرارداد کاربرد دارد و به به افزایش بهرهوری توسعه کمک میکند. در واقع TRC-1155 ترکیبی از استانداردهای TRC20 و TRC721 است و تمام قابلیتهای آنها را در خود دارد.ساخت توکنهای TRC-20 در شبکه ترون
ساخت توکنهای مبتنی بر شبکه ترون فرآیند سادهای دارد و با داشتن حداقل 1000 TRX در حساب خودتان میتوانید یک توکن در شبکه ترون بسازید. برای ساخت توکن باید افزونه ترون لینک برای مرورگر کروم را نصب کنید و در حساب خودتان نیز بیش از هزار TRX داشته باشید. سپس تمپلیت قرارداد TRC20 را از آدرس گیتهاب توسعهدهندگان ترون دریافت کنید و نام توکن، نماد توکن، دقت و مقدار کل آن را تغییر دهید.
پس از آن با ابزار استقراری که «Tronscan» در اختیارتان قرار میدهد قرارداد خود را مستقر یا دیپلوی کنید. در مرحله بعد باید توکن TRC20 خودتان را با کمک ابزار Record ثبت کنید. با انجام این مراحل میتوانید توکنها را به کیف پول ترون لینک خودتان اضافه کنید. ابزار Validation نیز به شما اجازه میدهد تا با وارد کردن اطلاعات قرارداد هوشمند خودتان آن را اعتبارسنجی کنید.
در صورتی که قصد ساخت توکن در شبکه اتریوم را دارید میتوانید مقدار TRX مورد نیازتان برای انجام این کار را از بالای همین صفحه و با پرداخت تومان به راحتی خریداری کنید.
بهترین اپلیکیشنهای غیرمتمرکز مبتنی بر ترون
ترون با هدف فعالیت در حوزه سرگرمی و محتوا راهاندازی شد اما اپلیکیشنهای غیرمتمرکز محبوبی که روی شبکه آن راهاندازی شدهاند عمدتاً در حوزه مالی (DeFi) و کسب درآمد از طریق شبکه ترون فعالیت میکنند. گسترش بیشتر این اپلیکیشنها و استقبال کاربران از آنها میتواند به بالا رفتن قیمت ترون و ارزشمندتر شدن آن در آینده نیز کمک کند. از جمله مشهورترین اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (dApp) شبکه ترون که در حوزه سرگرمی و مالی فعالیت دارند میتوان به این موارد اشاره کرد:
ربات Zilant Bot
یکی از روشهای کسب درآمد از ارزهای دیجیتال برای افرادی که فرصت کافی برای یادگیری اصول ترید ندارند، کپی تریدینگ (Copy-Trading) نام دارد. ربات معاملهگر Zilant یکی از برترین رباتهای این حوزه محسوب میشود که روی اکوسیستم ترون توسعه داده شده است. با استفاده از این ربات شبکه ترون میتوانید با حداقل سرمایه ۲۰۰ ترون (TRX) چیزی بین ۰.۵ تا ۴ درصد برگشت سرمایه روزانه داشته باشید. این ربات به صورت کاملاً غیرمتمرکز و با همان قراردادهای هوشمند شبکه ترون ساخته شده است. توجه داشته باشید که معامله با ربات تریدر مثل تمام روشهای خرید و فروش ارز دیجیتال همراه با ریسک است و باید هنگام استفاده از آن اصول مدیریت سرمایه را رعایت کنید.اپلیکیشن Tron Ninja
ترون نینجا (Tron Ninja) اولین اپلیکیشن غیرمتمرکز کسب درآمد از بازی (GameFi) روی شبکه ترون است. در این اپلیکیشن میتوانید با اتصال کیف پول ترون لینک خود بازیهای آرکید (Arcade) مختلفی را بازی کنید و توکنهای TNT به دست بیاورید. از این توکنها میتوانید برای خرید قابلیتهای مختلف بازی استفاده کنید. اگر بخواهید در تورنمنتهای دورهای بازی شرکت کنید این قابلیتها بسیار کمککننده خواهند بود. همچنین میتوانید TNT خودتان را استیک کنید و سود به دست بیاورید. علاوه بر این میتوانید با استفاده از Tron Ninja NFT بازی کنید و به ازای هر Ninja پنج درصد توکن بیشتر بگیرید.صرافی SocialSwap.io
صرافی SocialSwap یک صرافی غیرمتمرکز یا دکس مبتنی بر بازارساز خودکار (AMM-based DEX) روی شبکه ترون است که امکان سواپ کردن داراییها را به راحتی فراهم میسازد. کاربران میتوانند در این صرافی شبکه ترون به سادگی توکنهای TRC20 خود را به یکدیگر تبدیل کنند. به لطف استفاده از شبکه ترون، کارمزد تراکنشهای این صرافی غیرمتمرکز بسیار پایین است. در حال حاضر دکس SocialSwap علاوه بر توکنهای TRC-20 از بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH)، تتر (USDT)، یو اس دی کوین (USDC)، لایت کوین (LTC) و دوج (DOGE) نیز پشتیبانی میکند.بازی TronVerse
ترون ورس (TronVerse) یکی از بازیهای جهان باز (Open-World) بر پایه موتور بازی سازی آنریل انجین است که از مجموعه NFT بازی Tron Bull Club استفاده میکند. در واقع بازی TronVerse امکان ادغام کردن کالکشنهای NFT دیگر را در یک پلتفرم جهان باز فراهم میسازد. سازندگان این بازی به خاطر سرعت بالا، مقیاسپذیری و بهرهوری بالا، شبکه ترون را برای توسعه انتخاب کردند و هدف اصلی آنها جذب گیمرها به دنیای بازیهای وب ۳ است. در ترون ورس علاوه بر اینکه میتوان از NFT ها در بازی استفاده کرد، امکان استیک و کسب توکنهای بیشتر روی پلتفرم نیز در نظر گرفته شده است.بهترین صرافی برای خرید ترون
صرافیهای ایرانی و خارجی زیادی امکان خرید ترون را فراهم کردهاند، اما در میان آنها نوبیتکس بهعنوان مطمئنترین صرافی خرید ترون، امکان خرید ترون با کمترین کارمزد را فراهم کرده است. علاوه بر سایت، کاربران محترم میتوانند از اپلیکیشن نوبیتکس بهعنوان بهترین اپلیکیشن خرید و فروش ترون استفاده کنند. برای شروع خرید و فروش ترون همین حالا میتوانید سفارش خود را در صرافی آنلاین نوبیتکس ثبت کنید.