خرید و فروش ارز اترفای یکی از راههای مشارکت در بلاک چین اتریوم و استیکینگ رمز ارز ETH است. اما پیش از این کار، بهتر است کمی با پلتفرم اتر.فای (Ether.Fi) و رمز ارز ETHFI آشنا شویم.
پلتفرم Ether.Fi یک پروتکل لیکویید ریاستیکینگ (Liquid Restaking) غیر متمرکز و غیر حضانتی روی شبکه اتریوم است که با روشی بدیع و منحصربهفرد، اجازه استیک کردن و سهامگذاری ارز ETH را به کاربران میدهد. از آنجایی که اکثر فرآیندهای استیکینگ در این پلتفرم بهصورت غیرحضانتی (غیر امانی) انجام میشوند، کنترل کامل کلیدهای خصوصی در اختیار خود شماست.
با استیک کردن اتریوم در اترفای، این پروتکل توکن لیکویید ریاستیکنگ خود بهنام eETH را صادر و از طریق مدل نمایندگی سهامگذاری، از طرف شما مقدار مورد نیاز اتریوم را استیک و ریاستیک میکند. در ادامه، یک توکن NFT برای هر اعتبارسنج صادر میشود و یک توکن لیکویید ریاستیکنگ دیگر بهنام weETH، این NFTها را در خود نگهداری میکند. این ان اف تیها مقدار اتر استیکشده را کنترل و متادیتای مربوط به هر اعتبارسنج را ذخیره میکنند.
در نتیجه این عملیات، شما میتوانید از چهار نوع پاداش شامل پاداش استیکینگ اتریوم، امتیاز وفاداری اترفای، پاداش ریاستیکنگ (شامل امتیازات EigenLayer) و فرصت تامین نقدینگی برای پروتکلهای دیفای بهرهمند شوید.
در این بین، رمز ارز ETHFI بهعنوان توکن حاکمیتی پروتکل اتر.فای عمل میکند و حق رای و اجازه تصمیمگیری در طرحهای پیشنهادی این پلتفرم را به هولدرهای خود میدهد.
خرید و فروش ETHFI
از بین صدها پلتفرم معاملاتی که امکان خرید اترفای را برای تریدرها مهیا کردهاند، استفاده از یک صرافی ایرانی معتبر مانند نوبیتکس بهترین گزینه برای سرمایه گذاری و خرید ETHFI محسوب میشود. در ادامه این قسمت، روش خرید و فروش ارز دیجیتال اترفای در نوبیتکس را آموزش میدهیم.
آموزش خرید ارز اترفای از نوبیتکس
برای خرید اترفای از نوبیتکس باید مراحل زیر را دنبال کنید:
۱. ثبتنام و ساخت حساب کاربری
ثبتنام اولیه در نوبیتکس بسیار ساده است. برای این کار لازم است ایمیل خود را وارد کرده و یک رمزعبور قدرتمند شامل حروف و اعداد (و کاراکترهای ویژه) انتخاب نمایید. علاوه بر این، صرافی نوبیتکس امکان تایید هویت دو عاملی (2FA) را برای کاربران خود فراهم کرده است که با فعالسازی آن، امنیت حساب کاربری شما چند برابر خواهد شد.
۲. احراز هویت
برای تایید حساب کاربری و رفع محدودیتهای واریز و برداشت، لازم است اطلاعات هویتی خود را با توجه به سطوح ۱، ۲ و ۳ تعریفشده ارائه نمایید. هر کدام از این سطوح دارای یک سقف مشخص واریز و برداشت هستند که در هر مرحله احراز هویت، کمتر میشود. این مرحله نه تنها برای خرید و فروش ارز ETHFI، بله برای فروش و خرید انواع ارز دیجیتال از جمله بیت کوین، اتریوم و سایر رمز ارزها الزامی هستند.
۳. شارژ تومانی یا ارزی حساب:
با مراجعه به راهنمای شارژ حساب کاربری نوبیتکس میتوانید اقدام به افزایش شارژ تومانی یا رمزارزی اکانت خود نمایید. پس از شارژ ریالی حساب با اتصال به درگاه پرداخت بانکی یا واریز رمز ارز تتر، امکان خرید ETHFI مهیا میشود.
۴. خرید اترفای
خرید و فروش اتر فای در نوبیتکس بهصورت همتابههمتا (P2P) انجام میشود. در این بازار، شما خرید و فروش ETHFI خود را با دیگر کاربران فعال در صرافی نوبیتکس انجام میدهید.
آموزش فروش ارز اترفای در نوبیتکس
مراحل فروش ETHFI در نوبیتکس دقیقا مشابه مراحل خرید آن است؛ برای این کار ابتدا باید یک حساب کاربری ساخته و سپس احراز هویت نمایید. تنها تفاوت این بخش با مرحله خرید، این است که بهجای شارژ ریالی یا رمز ارزی حساب خود، لازم است که رمز ارزهای اترفای خود را از کیف پول شخصی به آدرس کیف پول نوبیتکس خود انتقال دهید.
نهایتا با سفارشگذاری فروش و تطبیق آن با سفارش خرید یکی دیگر از کاربران، فروش ارز اترفای شما نهایی و مبلغ مورد نظر به حساب شما واریز میشود.
مزایای خرید و فروش ارز اترفای از نوبیتکس
از جمله برخی از مزایای خرید و فروش رمز ارز ETHFI در نوبیتکس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سرعت برداشت ریالی بالا: پس از ثبت درخواست، برداشتها با بیشترین سرعت پردازش شده و طی تنها چند دقیقه، مبلغ ریالی به حساب بانکی کاربر واریز میشود.
کارمزدهای پایین: کارمزد معاملات در پلتفرم نوبیتکس بهصورت درصدی از مبلغ کل معامله محاسبه شده و از هر دو سمت معامله گرفته میشود. علاوه بر این، با افزایش حجم معاملات، از میزان کارمزدها کسر خواهد شد.
پشتیبانی ۲۴ ساعته: تیم پشتیبانی نوبیتکس بهصورت ۲۴ ساعته در هفت روز هفته آماده پاسخگویی به کاربران و رفع مشکلات آنها هستند.
ذخیرهسازی سرد: دارایی کاربران در نوبیتکس درون والتهای سرد نگهداری شده و امنیت را به حداکثر میرسانند.
نقدینگی بالا: با توجه به تعداد کاربران بالای این صرافی، نقدینگی و عمق بازار بالایی برای معاملات ارزهای دیجیتال از جمله اترفای وجود دارد که باعث تکمیل بهتر سفارشات میشود.
قیمت ETHFI
قیمت اترفای از زمان عرضه در ۱۸ مارس ۲۰۲۴ (۲۸ اسفند ۱۴۰۲) تا کنون فرازو نشیبهای زیادی داشته است. این رمز ارز کار خود را با قیمت ۴.۲۹۵۷ دلار آغاز کرد و در ۲۸ مارس ۲۰۲۴ (۹ فروردین ۱۴۰۳) به سقف تاریخی ۸.۵۷ دلاری رسید. کف تاریخی این رمز ارز نیز در روز ۱۹ مارس ۲۰۲۴ (۱۰ فروردین ۱۴۰۳) روی ۲.۸۳ دلار ثبت شد.
با استفاده از ماشین حساب ارز دیجیتال نوبیتکس میتوانید قیمت ارز اترفای را بهراحتی به دلار و ریال تبدیل کنید. برای مشاهده قیمت لحظه ای ETHFI در نوبیتکس نیز از نمودار بالای همین صفحه استفاده کنید.
بهترین زمان خرید و فروش ETHFI
در حالت ایدهآل، باید خرید را در کف و فروش را در سقف انجام دهیم. در حالت کلی و بر اساس مجموعهای از معیارها شامل همزمانی معاملات کریپتو با معاملات بازارهای سنتی نظیر بورس، کف قیمتها را عموما در روزهای تعطیل هفته، اواخر ماه و ساعاتی از شبانهروز که حجم معاملات کمتر است، شاهد هستیم و به مرور با باز شدن بازارها در اوایل هفته از روزهای اول ماه، قیمتها افزایش مییابند که زمان مناسبی برای فروش است.
با این وجود، بازار ارز دیجیتال به ذات نوسانی خود شهره است و همیشه امکان حرکت آن خلاف جهت انتظار ما وجود دارد. بنابراین، یک بهترین زمان خرید و فروش اترفای بهصورت واحد وجود ندارد و شما باید با استفاده از تحلیل تکنیکال، فاندامنتال و احساسات به طراحی استراتژی معاملاتی و تعیین زمان مناسب ورود و خروج در بازار بپردازید.
کارمزد معامله ارز اترفای
کارمزد خرید و فروش ETHFI را میتوان به دو گروه «کارمزد انتقال» و «کارمزد معامله» تقسیم کرد:
کارمزد انتقال: این کارمزد مربوط به انتقال رمز ارز اترفای بین آدرسهای مختلف (شامل کیف پولها و صرافیها) روی بلاکچین اتریوم است. به عبارت دیگر، این کارمزد مربوط به خود پروتکل Ether.Fi است که به اعتبارسنجهای آن تعلق میگیرد. از آنجایی که ارز دیجیتال اترفای روی شبکه اتریوم کار میکند، بسته به شلوغی بلاکچین اتریوم باید مقداری کارمزد بهصورت رمز ارز ETH برای انتقال آن بپردازید.
کارمزد معامله: این کارمزد مربوط به مبادله ارزها در صرافیهاست. در صرافیها ممکن است دو مدل معامله بهصورت OTC و P2P وجود داشته باشد. عموما در خرید و فروشهای OTC، صرافیها کارمزدی از کاربر دریافت نمیکنند. اما در معاملات P2P بهدلیل نیاز به تسهیل معاملات بین کابران، مقداری کارمزد بر اساس مدل میکر (Maker) و تیکر (Taker) از تریدرها دریافت میشود که معمولا هم با افزایش حجم معاملات، میزان آن کاهش مییابد. این نوع کارمزد در هر صرافی متفاوت است.
برای اطلاع از نحوه محاسبه کارمزد خرید و فروش ETHFI در نوبیتکس، به آدرس nobitex.ir/pricing مراجعه کنید.
تاریخچه ETHFI
پلتفرم Ether.Fi کار خود را در سال ۲۰۲۴ آغاز کرد. اترفای یک پروتکل لیکویید ریاستیک است که بدون نیاز به در اختیار گرفتن کنترل رمز ارزهای اتر شما، اجازه استیکینگ و کسب پاداش از آنها را به شما میدهد.
همانطور که میدانید، برای شرکت در استیکینگ اتریوم و دریافت پاداش، به حداقل ۳۲ اتر یا مضربی از آن نیاز دارید. با توجه به قیمت فعلی اتر، خرید ۳۲ واحد آن برای بسیاری از افراد یک مانع بزرگ محسوب میشود. در اینجا بود که پروتکل Ether.Fi متولد شد. با استفاده از پروتکل اترفای، شما میتوانید حتی با خرید اتریوم بهاندازه ۰.۰۰۱ واحد، در فرآیند استیکینگ و کسب پاداش آن سهیم شوید.
خالق ارز اترفای چه کسی است؟
مایک سیلاگادزه (Mike Silagadze) و روک کوپ (Rok Kopp) بنیانگذاران اترفای هستند. آقای سیلاگادزه بهعنوان همبنیانگذار و مدیرعامل شرکت نرمافزاری آموزشی Top Hat نیز فعالیت میکند.
ارتباط ارز اترفای و ارز اتریوم
همانطور که تا اینجا متوجه شدیم، اترفای پلتفرمی برای استیکینگ سادهتر رمز ارز اتریوم است. این پروتکل توکنهایی بهنامLiquid Staking Derivative یا بهطور خلاصه LST را تولید میکند که مهمترین آنها، eETH است. شما بدون نیاز به استیکینگ ۳۲ واحد اتر و تنها با مینت کردن eETH از طریق استخر نقدینگی این پروتکل میتوانید در این فرآیند شرکت کنید. ارز ETHFI نیز توکن بومی پروتکل اترفای است که با استاندارد ERC20 روی شبکه اتریوم فعالیت میکند.
مهمترین بخش ارتباط دو ارز اترفای و اتریوم، مربوط به هولدرهای ETHFI است. این افراد میتوانند اپراتورهایی که نودهای اتریوم را از طرف پروتکل اجرا میکنند وایتلیست کرده و با استفاده از EigenLayer، نسبت به نحوه و مکان ریاستیک کردن رمز ارزهای ETH تصمیمگیری کنند.
کاربرد رمز ارز ETHFI
ارز اترفای بهعنوان توکن حاکمیتی بومی اکوسیستم Ether.Fi دارای کاربردهای مختلفی است از جمله:
گاورننس: هولدرهای ETHFI میتوانند روی تصمیمهای تاثیرگذار بر آینده این پروژه رای دهند.
مدیریت خزانه: بخشی از عرضه توکنهای ETHFI به خزانه این پروژه اختصاص داده شده است که برای تامین مالی توسعههای آتی و نگهداری از پروتکل استفاده میشود.
توزیع رایگان: هولدرهای ارز دیجیتال اترفای بخشی از کارمزدهای تولیدی توسط این پروتکل را دریافت میکنند.
هدف ارز دیجیتال ETHFI
اترفای بر اساس مجموعهای از اصول ساخته شده است که هدف ایجاد یکپارچگی و تمرکززدایی برای اکوسیستم اتریوم را دنبال میکند. این پروژه قصد دارد با پرورش نوآوری و شبکهای غیر متمرکز و قدرتمند، به پلتفرم استیکینگ اثبات آینده تبدیل شود.
اترفای بهخاطر داشتن ویژگیهایی از جمله شبکه غیر متمرکز، پلتفرم باز برای توسعهدهندگان و سودرسانی به هر دوی استیککنندگان و اپراتورهای نودها، درصدد ایجاد فرصتهای بدیع و متنوع سهامگذاری است.
ویژگی های اصلی ETHFI
اترفای ویژگیهای متنوعی دارد که از جمله موارد منحصربهفرد آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تمرکززدایی: برخلاف استیکینگ سنتی، این پروتکل بدون یک نهاد متمرکز فعالیت کرده و کنترل کامل رمز ارزهای ETH استیکشده را به خود کاربران میدهد.
لیکویید استیکینگ: در عین اینکه اتریومهای شما استیک شده و پاداش بههمراه دارند، شما یک NFT مشخصکننده مقدار استیک خودتان را نیز دریافت میکنید.
ساختار پیشرفته: دادههای ذخیرهشده در ان اف تیها راه را برای معرفی ویژگیهای پیشرفتهتر در آینده هموار میکنند.
امنیت ارزدیجیتال ETHFI
پروتکل Ether.Fi از امنیت بلاکچین اتریوم بهره میبرد. با این وجود، مشابه هر پلتفرم دیفای دیگری، این پروژه نیز در معرض خطرات این حوزه قرار دارد. بنابراین باید پیش از استفاده از این پلتفرم استیکینگ و خرید و فروش ارز ETHFI، تحقیقات کامل شخصی خود را انجام دهید.
بهترین کیف پول های اترفای
از آنجایی که ارز دیجیتال ETHFI یک توکن ERC20 روی شبکه اتریوم است، از تمام کیف پولهای پشتیبان این شبکه میتوان برای نگهداری آن استفاده کرد.
کیف پولهای گرم
کیف پول گرم یک نرم افزار است که روی موبایل، کامپیوتر، تبلت و افزونه مرورگر شما نصب میشود. از جمله کیف پولهای گرم مناسب برای ذخیره، ارسال و دریافت اترفای میتوان تراست والت (Trust Wallet)، متامسک (MetaMask) و مای اتر والت (MyEtherWallet) را نام برد.
کیف پولهای سرد
کیف پول سر یک حافظه آفلاین است که رمز ارزها را در فضایی بهدور از اینترنت ذخیره میکند. کیف پولهای سخت افزاری و کاغذی از جمله والتهای سرد هستند. ترزو (Trezor) و لجر نانو (Leger Nano) دو شرکت پیشرو در زمینه ساخت ولتهای سخت افزاری هستند که دستگاههای تولیدی آنها بین ۵۰ تا ۲۰۰ دلار قیمت دارند. این دستگاهها با ارز دیجیتال اترفای سازگار هستند.
بهترین صرافی برای خرید اترفای
امروزه صرافیهای رمز ارزی زیادی در جهان راهاندازی شدهاند که هر کدام مزایا و معایب مختص به خود را دارند. شما با مقایسه ویژگیها و قابلیتهای هر کدام از آنها نظیر تعداد ارزهای پشتیبانیشده، کارمزدها، بازارهای OTC و P2P، گزینههای واریز و برداشت، امنیت و موارد دیگر، میتوانید پلتفرم مناسب خود را انتخاب کنید.
از میان پلتفرمهای، امروزه استفاده از صرافیهای خارجی بهدلایل مختلف برای کاربران ایرانی محدودیتهای زیادی بههمراه دارد. به همین خاطر، بهترین گزینه، استفاده از یک صرافی ایرانی مانند نوبیتکس است. صرافی نوبیتکس با پشتیبانی از نزدیک به ۱۰۰ رمز ارز، امنیت بالا، کارمزدهای پایین و مزایای دیگر، بهترین تجربه معامله ارزهای دیجیتال را برای کاربران ایرانی فراهم کرده است.
قیمت ارز اترفای بر چه اساسی تعیین میشود؟
مهمترین عامل تعیینکننده قیمت ارز ETHFI، عرضه و تقاضای بازار است. به استناد دادههای کوین مارکت کپ، عرضه کل و ماکزیمم اترفای برابر ۱ میلیارد واحد تعیین شده که از این تعداد، ۱۱۵.۲ میلیون واحد معادل ۱۱.۵۲ درصد آن در گردش است. حال به مرور زمان هرچه توکنهای بیشتری آزاد و وارد عرضه در گردش شوند، تاثیر زیادی بر قیمت این ارز دیجیتال خواهند داشت.
میزان حجم معاملات و سفارشگذاری تریدرها در صرافیهای مختلف نیز عامل مهمی در تعیین قیمت ارز دیجیتال اترفای در صرافیها شناخته میشوند. به همین خاطر است که در لحظه ممکن است قیمتهای مختلفی برای این رمز ارز مشاهده کنید.
آینده قیمت ETHFI
عوامل مختلفی روی آینده اترفای تاثیرگذارند از جمله:
محبوبیت: در صورتی که پروتکل اترفای به یک پلتفرم محبوب استیکینگ اتریوم تبدیل شود، تقاضا برای خرید ارز ETHFI و در نتیجه قیمت آن نیز بیشتر خواهد شد.
ویژگیهای منحصربهفرد: پلتفرم توسعه باز و استیکینگ NFT اترفای میتواند باعث جذب کاربران و افزایش تقاضا برای خرید ارز اترفای شود.
افزایش کابردها: در صورتی که کاربردهای ETHFI بیشتر شود (حاکمیت و ویژگیهای اختصاصی)، ارزش آن نیز بیشتر خواهد شد.
رشد بازار: رشد کلی بازار ارزهای دیجیتال، خصوصا اتریوم، تاثیر مثبتی روی احساسات تریدرها نسبت به رمز ارز اترفای خواهد داشت. علاوه بر این، بیت کوین بهعنوان پادشاه ارزهای دیجیتال از نظر تاریخی مشخصکننده روند قیمتی دیگر رمز ارزها بوده است.
متغیرهای کلان اقتصادی: عواملی نظیر قانونگذاریها، نرخ تورم و بهره بانکی و دیگر متغیرهای کلان اقتصادی نیز روی قیمت ارز اترفای تاثیرگذار هستند.