معرفی و بررسی

معرفی 50 پروژه‌ ارز دیجیتال که بیشترین سرمایه را جذب کردند

یکی از بهترین روش‌ها برای شناسایی پروژه‌های آینده‌دار، بررسی میزان موفقیت آنها در جذب سرمایه در مراحل یا دوره‌های مختلف یک پروژه است. به طور کلی بررسی این سوابق و حتی شناسایی افراد یا شرکت‌هایی که روی این پروژه‌ها سرمایه‌گذاری انجام می‌دهند یکی از روش‌های تحلیل بنیادی یا فاندامنتال محسوب می‌شود. در این گزارش با بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های انجام شده در کسب‌و‌کارهای حوزه ارز دیجیتال از سال 2017 تا 2023 آشنا خواهیم شد. اما پیش از هرچیز بهتر است با سری یا مراحل سرمایه‌گذاری به طور مختصر آشنا شویم.

منظور از مراحل یا سری جذب سرمایه‌ چیست؟

تامین مالی پروژه‌ها معمولا از مراحل مختلفی تشکیل شده است که اصطلاحا به آنها سری‌های A، B و C و… گفته می‌شود. هرکدام از این دوره‌ها، به افراد فرصتی برای سرمایه‌گذاری نقدی در یک شرکت در حال رشد به ازای کسب سهام یا مالکیت جزئی از آن پروژه ارائه می‌دهند. با رشد و پیشرفت شرکت یا استارت‌آپ‌ها مراحل یا دورهای سرمایه‌گذاری نام‌های متفاوتی می‌گیرند. در این بخش به معرفی مهم‌ترین مراحل یا سری جذب سرمایه می‌پردازیم.

دور یا سری جذب سرمایه‌ A

برای نمونه پس از مرحله تامین مالی اولیه (Seed Funding)، سرمایه گذاری سری A اتفاق می‌افتد. در این دور از سرمایه‌گذاری، مهم است که پروژه برنامه‌ای که منجر به سود بلند مدت برای توسعه مدل کسب و کار خود می‌شود را ارائه کند. در دور سری A، سرمایه گذاران فقط به دنبال ایده های عالی نیستند، بلکه به دنبال شرکت‌هایی با ایده‌های عالی و استراتژی قوی برای تبدیل آن ایده به یک کسب‌وکار موفق و پولساز هستند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

دور یا سری جذب سرمایه‌ B

دور سرمایه‌گذاری سری B معمولا زمانی رخ می‌دهد که تجارت‌ها به دنبال پیشرفت به سطح بعدی برنامه خود هستند و از مرحله توسعه گذر کرده‌اند. بنابراین سرمایه‌گذاران با تزریق پول به شرکت‌های استارت آپ کمک می‌کنند تا با گسترش دامنه دسترسی به بازار، نهایتا به اهداف تجاری‌شان نزدیک شوند. شرکت‌هایی که مرحله سرمایه اولیه و سری A را پشت سر گذاشته‌اند، پایگاه‌های کاربری قابل توجهی را ایجاد کرده‌اند و به سرمایه‌گذاران خود ثابت کرده‌اند که برای موفقیت در مقیاس بزرگ‌تر آماده هستند. سرمایه‌ای که از سری B جمع‌آوری می‌شود برای رشد شرکت و به منظور پاسخگویی به سطوح تقاضا صورت می‌پذیرد.

سری جذب سرمایه b

موفق‌ترین دورهای جذب سرمایه در بازار کریپتو توسط چه پروژه‌هایی صورت گرفته است؟

با بررسی کلی بزرگترین دورهای سرمایه‌گذاری در میان استارت‌آپ‌‌های فعال در حوزه ارز دیجیتال، مشخص می‌شود که این پروژه‌ها موفق به جذب 170 تا 900 میلیون دلار در هر سری شده‌اند و در مجموع بیش از 15.7 میلیارد دلار، در طی این دورهای جمع آوری سرمایه، به این کسب‌وکارها نقدینگی تزریق شده است. در بخش زیر با موفق‌ترین استارت‌آپ‌های کریپتویی که بیشترین جذب سرمایه را در کارنامه خود دارند، بیشتر آشنا می‌شویم.

صرافی FTX Trading

رکورد جذب سرمایه میان استارت‌آپ‌های کریپتویی تا به امروز در اختیار صرافی ورشکسته  FTX Trading است. این استارت‌آپ با جذب ۹۰۰ میلیون دلار در دوره B جمع‌آوری سرمایه در ژوئیه ۲۰۲۱ در صدر این فهرست قرار دارد. در زمان اعلام ورشکستگی صرافی FTX ارزش شرکت سام بنکمن-فرید ۱۸ میلیارد دلار تخمین زده می‌شد.

اصلی‌ترین سرمایه‌گذاران دور موفق جذب سرمایه صرافی FTX در آن زمان عبارتند از:

  •  Paradigm
  •  Sequoia Capital
  •  SoftBank 

البته متعاقباً در نتیجه سقوط FTX این مجموعه‌ها مجبور شدند سرمایه‌گذاری خود را کاهش دهند.

پلتفرم بازی بلاکچین Forte

پلتفرم بازی بلاک چین Forte با جذب 725 میلیون دلار در رتبه دوم فهرست قرار دارد. این جذب سرمایه در سال 2021 در دو مرحله تکمیل شده است. پلتفرم Forte در سه دور جذب سرمایه A و B موفق به کسب این سرمایه شده است. بلاکچین Forte در واقع مکانی است که در آن توسعه‌دهندگان بازی و بازیکنان در یک راستا قرار دارند و قصد اصلی این پلتفرم ایجاد جوامع بازی سالم‌تر و پایدارتر است. تیم بلاک چین Forte از اعضای قدیمی صنعت بازی (Unity، ngmoco، Riot Games، Electronic Arts، Sony و Rockstar Games) تشکیل شده است و در حال حاضر با بیش از 25 بازی‌ساز تحسین شده از سراسر جهان همکاری می‌کند.

پلتفرم Sorare

در رتبه سوم فهرست، بازار ان اف تی Sorare قرار دارد. Sorare موفق شده است که در نیمه دوم سال 2021، 680 میلیون دلار سرمایه از طریق دور جذب سرمایه B بدست آورد. Sorare یک بازی فانتزی فوتبال، بسکتبال و بیسبال به همراه یک بازار توکن غیرمثلی است که در آن بازیکنان می‌توانند به جمع آوری، خرید، فروش، و رقابت با کارت دیجیتالی بازیکنان رسمی این ورزش‌ها بپردازند و با یکدیگر بر سر جوایز رقابت کنند.

پلتفرم Sorare

فهرست کامل پروژه‌‌های کریپتویی که بیشترین جذب سرمایه‌ را ثبت کرده‌اند

در ادامه فهرست کامل پنجاه پروژه کریپتویی که موفق به جذب بیشترین سرمایه شده‌اند مشخص شده است.

 

رتبه نام استارت‌آپ و دور جذب سرمایه میزان سرمایه جذب شده
1 FTX Trading – دور B $900 میلیون دلار
2 Forte – دور B $725 میلیون دلار
3 Sorare – دور B $680 میلیون دلار
4 MoonPay – دور A $555 میلیون دلار
5 Ledger – دور C $493 میلیون دلار
6 Yuga Labs –  تامین مالی اولیه $450 میلیون دلار
7 ConsenSys – دور D $450 میلیون دلار
8 Circle – دور F $440 میلیون دلار
9 Bitmain – دور B1 $422 میلیون دلار
10 Gemini – دور D $400 میلیون دلار
11 FTX US – دور A $400 میلیون دلار
12 FTX Trading – دور C $400 میلیون دلار
13 Ava Labs – دور B $350 میلیون دلار
14 BlockFi – دور D $350 میلیون دلار
15 NEAR Protocol – دور D $350 میلیون دلار
16 Anchorage Digital – دور D $350 میلیون دلار
17 Dapper Labs – دور C $305 میلیون دلار
18 Fireblocks – دور D $310 میلیون دلار
19 OpenSea – دور C $300 میلیون دلار
20 Paxos – دور D $300 میلیون دلار
21 Amber Group – دور C $300 میلیون دلار
22 Bakkt – دور B $300 میلیون دلار
23 Mysten Labs – دور B $300 میلیون دلار
24 Coinbase – دور E $300 میلیون دلار
25 Blockchain.com – دور C $300 میلیون دلار
26 Bitmain – دور B $293 میلیون دلار
27 CoinSwitch Kuber – دور C $260 میلیون دلار
28 Alchemy Insights – دور C $250 میلیون دلار
29 Bitso – دور C $250 میلیون دلار
30 Dapper Labs – دور D $250 میلیون دلار
31 Qulian Technology – دور B $234 میلیون دلار
32 BlockFi – دور E $225 میلیون دلار
33 FalconX – دور C $210 میلیون دلار
34 Blockstream – دور B $210 میلیون دلار
35 Immutable – دور C $200 میلیون دلار
36 Mercado Bitcoin – دور B $200 میلیون دلار
37 Alchemy Insights – دور C1 $200 میلیون دلار
38 Aptos Labs –  تامین مالی اولیه $200 میلیون دلار
39 ConsenSys – دور C $200 میلیون دلار
40 Amber Group – دور B1 $200 میلیون دلار
41 Ripple – دور C $200 میلیون دلار
42 Figure Technologies – دور D $200 میلیون دلار
43 Aleo Systems – دور B $200 میلیون دلار
44 Nova Labs – دور D $200 میلیون دلار
45 Limit Break – دور B $200 میلیون دلار
46 Copper Technologies – دور C $196 میلیون دلار
47 Bakkt – دور A $183 میلیون دلار
48 1inch Network – دور B $175 میلیون دلار
49 Bitpanda – دور B $170 میلیون دلار
50 Autograph – دور B $170 میلیون دلار

 

بیشترین دورهای جذب سرمایه در چه سال‌هایی رخ داده است؟

82 درصد از بزرگترین دورهای سرمایه گذاری در حوزه ارز دیجیتال بین سال‌های 2021 یا 2022 اتفاق افتاده است.

از 50 دور بزرگ جذب سرمایه ارزهای دیجیتال، 23 رخداد در سال 2021 بوده است و 18 رویداد نیز در سال 2022 انجام شده است. به طور خاص برای سال 2022، 12 مورد از 18 دور تأمین مالی در سه ماهه اول صورت گرفته است. و پس از آن در سه ماه دوم سال 2022 تمایل برای سرمایه گذاری در کریپتوها کاهش یافته است و به طور کلی، دورهای تامین سرمایه برای پروژه‌های کریپتویی شدیدا کاهش یافته است.

در 23 دور از این رویدادها در سال 2021 در مجموع بیش از 7.6 میلیارد دلار جمع آوری شده است در حالی که در 18 سری جذب سرمایه در سال 2022 کمی بیش از 5.3 میلیارد دلار جمع آوری شد. 

نکته قابل توجه سهم کم سال 2023 از این فهرست است و تنها دو نماینده دارد. شرکت لجر (Ledger) در دو سری توانسته است مجموعا  493 میلیون دلار سرمایه جذب کند.

بقیه بزرگترین دورهای تامین مالی ارزهای دیجیتال 5 مورد در سال 2018 و همچنین 1 مورد در سال 2019 و 2020 صورت گرفته است.

پروژه هایی که بیشترین سرمایه را جذب کردند

کدام دورهای جذب سرمایه بیشترین سهم را در تزریق پول به پروژه‌های حوزه ارز دیجیتال ایفا کرده‌اند؟

با بررسی این گزارش می‌توان دریافت که دور جذب سرمایه سری B و سری B1 بیشترین نقش را بر عهده داشته‌اند و مجموع سرمایه جذب شده از این دورها، 5.7 میلیارد دلار بوده است. در رتبه بعدی دور جذب سرمایه C با مجموع 4 میلیارد دلار قرار دارد.

با توجه به این آمار می‌توان نتیجه گرفت که سرمایه‌گذاران محتاط‌تر شده‌اند و زیاد تمایلی به شرکت در مراحل ابتدایی یک استارت‌آپ ندارند اما از طرفی دیگر، شرکت‌های کریپتویی که از مراحل اولیه پروژه خود عبور کرده‌اند، موفق شده‌اند تا اعتماد سرمایه‌گذاران را برای ادامه مسیرشان جلب کنند.

موفقیت جذب سرمایه دوباره برخی از شرکت‌ها

با بررسی این فهرست متوجه می‌شویم که هشت شرکت کریپتویی دو بار موفق به تامین مالی کسب‌وکار خود شدند که نام این شرکت‌ها عبارت است از: 

  • FTX
  • Bitmain
  •  ConsenSys
  • BlockFi
  • Dapper Labs
  •  Amber Group
  •  Bakkt 
  •  Alchemy Insights

باید توجه کرد که این 8 استارت‌آپ و شرکت فعال در بازار ارزهای دیجیتال را می‌توان معادل‌های «غول فناوری» در صنعت کریپتوکارنسی در نظر گرفت زیرا پشتیبانی بسیار قوی موسسات سرمایه‌گذاری پر خطر و سایر سرمایه‌گذاران را پشت سر خود دارند.

سخن پایانی

این گزارش فقط برای اهداف توضیحی و افزایش سطح اطلاعاتی شما تهیه شده است و ابدا یک توصیه مالی نیست. در این مطلب به وضوح می‌توان دریافت که حتی بزرگترین شرکت به لحاظ جذب سرمایه هم ممکن است ورشکست شود بنابراین همیشه تحقیقات خود را انجام دهید و پیش از هرگونه سرمایه‌گذاری از پیشینه دارایی یا ارز دیجیتال خود با خبر شوید. 

 

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *