آموزش حفظ امنیت

حساب اجاره‌ای در ارز دیجیتال چیست و چرا غیرقانونی است؟

در دنیای پیچیده کریپتوکارنسی، ترفندهای کلاهبرداری ارز دیجیتال روز به روز خلاقانه‌تر می‌شوند. یکی از این ترفندها، حساب‌های اجاره‌ای است که برای فریب افراد ناآشنا با اصطلاحات رمزارزها و سوء‌استفاده از آنها در جهت پولشویی و سایر فعالیت‌های غیرقانونی طراحی شده است. در این مقاله، به بررسی زوایای پنهان این حساب‌ها، خطرات استفاده از آنها و راهکارهای شناسایی و مقابله با آنها می‌پردازیم.

حساب اجاره‌ای چیست؟

حساب اجاره‌ای چیست

حساب اجاره‌ای یعنی از حساب بانکی یک شخص دیگر با رضایت یا بدون رضایت او برای انجام تراکنش‌های مالی استفاده کنند. در واقع فرد، حساب خود را به یک نفر دیگر اجاره می‌دهد تا از آن برای واریز و برداشت پول، خرید و فروش کالا و خدمات یا سایر فعالیت‌های مالی استفاده کنند. تا اینجای داستان همه چیز به ظاهر یک کار ساده و بدون دردسر است که خطری ندارد، حتی زمانی که قرار باشد در ازای این کار مبلغی به عنوان اجاره دریافت شود بیشتر وسوسه‌انگیز خواهد بود و احتمال اینکه افراد بسیاری بدون آگاهی از عواقب و پیامدهای سنگین با این کار موافقت کنند، وجود دارد. اما بهتر است بدانید حساب اجاره‌ای یک روش پولشویی و فیشینگ است که مجرمان برای پاکسازی ردپای اعمال مجرمانه خود در حساب‌های بانکی از آن استفاده می‌کنند.

حقیقت این است افرادی که از طریق فعالیت‌های غیرقانونی و مجرمانه درآمدهای کلان به دست می‌آورند، نیازمند حساب‌هایی هستند که به نام خودشان نباشد به همین دلیل دست به اجاره‌ی حساب می‌­زنند و درآمد خود را به حساب موقتی که اجاره کرده‌اند،‌ انتقال می‌دهند و سپس آن را به حساب رمزارزی خود انتقال می‌دهند که قابل ردیابی نباشد. در این شرایط، صاحب حساب اجاره‌ای به‌عنوان شریک جرم شناخته شده و مشمول مجازات خواهند بود. در حالت کلی حساب اجاره‌ای مستقیما با فیشینگ و پولشویی ارتباط دارد و صاحب حساب چه در جریان اعمال خلافکارانه باشد و چه اطلاعی از آن نداشته باشد از نظر قانونی مجرم شناخته می‌شود.

حساب اجاره‌ای صرافی ارز دیجیتال چیست؟

کاربران در ابتدای افتتاح حساب در بروکرهای بازارهای مالی یا صرافی‌های ارز دیجیتال باید یک توافق‌نامه را تایید کنند که طبق آن مسئولیت تمام اعمالی که به واسطه حساب وی انجام می‌شود را برعهده بگیرند؛ این تعهد شامل اعمال کلاهبرداری نیز می‌شود که ممکن است کاربر اطلاعی نداشته باشد ولی با حساب او انجام شده باشد. شاید برایتان سوال باشد مگر می‌شود از حساب شخصی که تازه افتتاح شده و هیچ موجودی ندارد کلاهبرداری شود؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم بله متاسفانه با وجود آگهی‌های شغلی که با وعده کار کمتر و درآمد بیشتر در پلتفرم‌های مختلف شاهد آن هستیم هر فردی که از این موضوع اطلاعات درستی نداشته باشد،‌ ممکن است به راحتی فریب بخورد.

کلاهبرداری با حساب اجاره‌ای ارز دیجیتال

کلاهبرداران چگونه از حساب اجاره‌ای سوءاستفاده می‌کنند؟

مجرمان و کلاهبرداران برای اینکه بتوانند افراد را فریب دهند به‌طور مستقیم وارد عمل نمی‌شوند و حتی باهوش‌تر از آن هستند که از روش‌های ساده از آن‌ها دعوت کنند تا حسابشان را اجاره بگیرند. مثلا این‌طور نیست که افراد مجرم بگویند قرار است از حساب اجاره‌ای برای مقاصد تجاری و کمک به خیریه استفاده کنند، بلکه آنها از روش‌های پیچیده‌تری برای رسیدن به اهداف خود استفاده می‌کنند. در ادامه به رایج‌ترین مدل‌های اجاره حساب بانکی می‌پردازیم.

کار در منزل با درآمد ماهیانه چند میلیونی

در این موقعیت‌ها افراد سودجو پیشنهاد می‌دهند که در صرافی ارز دیجیتال یک حساب ایجاد کرده و از این حساب برای جابه‌جایی دارایی‌ها استفاده کنید و یا رمز عبور حساب شخصی خود را در اختیارشان قرار دهید تا فرد کلاهبردار درآمد غیرقانونی خود را به آن حساب که اجاره‌ داده‌اید منتقل کند، اما در این حالت شما به‌عنوان صاحب حساب اجاره‌ای شریک جرم شناخته شده و مشمول مجازات می‌شوید. این حساب به هر فردی اجاره داده شود در نهایت مسئولیت‌ تمام کارهایی که با آن انجام شده است، به عهده شما خواهد بود.

گاهی اوقات کلاهبردار ممکن است هیچ اطلاعاتی را از حساب صرافی ارز دیجیتال شما دریافت نکنند. اما از شما بخواهد با پولی که به حساب بانکی‌تان واریز می‌کند، ارز دیجیتال خریداری کرده و آن را به کیف پول این افراد انتقال دهید. چون این پولی که به حساب بانکی شما منتقل شده است، عمدتا از طریق اعمال مجرمانه به‌دست آمده شما هم در اعمال آن‌ها شریک خواهید بود.

آگهی استخدام مدیر یا کارگزار مالی با درآمد عالی

کلاهبرداران آگهی‌های استخدام مدیر یا کارگزار مالی منتشر می‌کنند و مدعی می‌شوند که یک شرکت قانونی یا بین‌المللی هستند. به قربانی القا می‌کنند که به دلیل تحریم‌ها، نیاز به انتقال پول از طریق حساب‌های بانکی افراد دارند و در قبال این کار، حقوق و مزایای خوبی ارائه می‌دهند. قربانی در واقع پول‌های حاصل از جرم و جنایت را جابه‌جا می‌کند و در نهایت به دردسر قانونی می‌افتد.

دریافت وام ریالی با وثیقه رمز ارزی

در این روش کلاهبرداران مدعی‌اند که در قبال دریافت وثیقه رمز ارزی، وام ریالی با سود کم پرداخت می‌کنند. رمزارزهای افراد را دریافت کرده و پول خود را که معلوم نیست از چه روشی به‌دست آورده‌اند به حساب متقاضیان وام واریز می‌کنند. در این حالت مجرمان دارایی‌های دیجیتال خود را به پول نقد تبدیل می‌کنند و فردی که پول نقد به حسابش واریز شده است می‌ماند با پولی که مشکل قانونی دارد و باید پاسخگو باشد و رمزارزهایی که از دست داده و دیگر به آنها دسترسی ندارد.

سپرده‌گذاری رمز ارزی و دریافت سود ریالی

کلاهبرداران با وعده سودهای وسوسه‌انگیز در قبال سپرده‌گذاری رمزارزهایشان آنها را جذب می‌کنند. طمع سود بالا، قربانی را فریب می‌دهد تا رمز ارز خود را به حساب کلاهبرداران واریز کند. کلاهبرداران از پول‌های کثیف برای پرداخت سود استفاده می‌کنند و در نهایت قربانی باید در برابر مراجع قانونی پاسخگو باشد.

مجازات اجاره حساب در ایران چیست؟

مراقب باشید! اجاره دادن حساب بانکی به افراد دیگر، چه آگاهانه و چه از روی ناآگاهی، عواقب خطرناکی به دنبال دارد. در این عمل، شما به طور غیرمستقیم در پولشویی آن‌ها مشارکت می‌کنید و قانون، مجازات سنگینی برایتان در نظر خواهد گرفت.

پلیس فتا در همین زمینه هشدار می‌دهد؛ مجرمان سایبری با انتشار تبلیغات فریبنده در شبکه‌های اجتماعی، به دنبال سرقت اطلاعات بانکی و هویتی افراد هستند. این افراد با وعده‌های دروغین مانند کسب درآمد در منزل، کاربران را به دام می‌اندازند و پس از دریافت اطلاعات حساس بانکی، اقدام به انتقال وجوه غیرقانونی و پولشویی می‌کنند. 

چگونه از خطرات حساب‌های اجاره‌ای جلوگیری کنیم؟

حفظ امنیت در حساب اجاره‌ای ارز دیجیتال

به یاد داشته باشید که در دنیای ارز دیجیتال، احتیاط شرط عقل است. با کمی آگاهی و هوشیاری می‌توانید از دام کلاهبرداران رها شوید و از سرمایه خود محافظت کنید. در ادامه به نکاتی که بهتر است در این زمینه توجه داشته باشید اشاره خواهیم کرد.

هوشیار باشید و به هر کسی اعتماد نکنید

در دنیای مجازی، همه چیز آن طور که به نظر می‌رسد نیست. افراد سودجو ممکن است با وعده‌های وسوسه‌انگیز و پول‌های کلان، شما را فریب دهند تا حساب ارز دیجیتال خود را به آنها اجاره دهید. هرگز فریب این وعده‌ها را نخورید و به هیچ غریبه‌ای اعتماد نکنید.

قانون حساب اجاره‌ای را بشناسید

اجاره دادن حساب ارز دیجیتال به دیگران غیرقانونی است و می‌تواند عواقب ناگوار و جریمه‌های سنگینی برای شما به همراه داشته باشد. قبل از هر اقدامی، حتما در مورد این قانون اطلاعات کسب کنید و از خطرات آن آگاه باشید.

هشدارهای صرافی را جدی بگیرید

صرافی‌های ارز دیجیتال معتبر، هشدارهایی را در مورد خطرات حساب اجاره‌ای به کاربران خود ارائه می‌دهند. به دقت این هشدارها را مطالعه کنید و از آنها پیروی کنید.

اطلاعات حساب خود را مخفی نگه دارید

رمز عبور و سایر اطلاعات حساب ارز دیجیتال خود را به هیچ کس نگویید. حتی به نزدیک‌ترین دوستانتان هم اعتماد نکنید.

با پول مشکوک معامله نکنید

اگر پولی از طریق فردی ناشناس به حساب بانکی شما واریز شد، به هیچ وجه از آن برای معامله ارز دیجیتال استفاده نکنید. این کار می‌تواند شما را با مشکلات قانونی جدی روبرو کند.

در برابر وعده‌های پولدار شدن یک‌شبه محتاط باشید

هیچ راهی برای پولدار شدن یک‌شبه وجود ندارد. اگر کسی چنین وعده‌ای به شما داد، مطمئن باشید که کلاهبردار است.

سخن پایانی

در این مطلب تلاش کردیم تا شما را از روش‌های کلاهبرداری و سوءاستفاده از ناآگاهی مردم آگاه کنیم. تنها راه برای در امان ماندن از این ترفندها، هوشیاری است و توجه کنید که مسئولیت تمام کارهایی که با حساب انجام می‌شود به عهده صاحب آن است و اگر با پیشنهاداتی مانند سودهای نجومی مواجه شدید، به طور قطع بدانید که با یک طرح فریبنده روبرو هستید و باید نهایت احتیاط را به خرج دهید.

سؤالات متداول

حساب اجاره‌ای غیرقانونی است؟

بله. حساب اجاره‌ای غیرقانونی است.

حساب اجاره‌ای چه ارتباطی با پولشویی دارد؟

حساب‌های اجاره‌ای ابزاری برای پولشویی است که در آن مجرمان از حساب‌های بانکی افراد دیگر، با رضایت یا بدون رضایت آنها، برای پنهان کردن منشا پول‌های غیرقانونی خود استفاده می‌کنند.

دادن حساب صرافی ارز دیجیتال به دیگران جرم است؟

در حال حاضر، در بسیاری از کشورها، دادن حساب صرافی ارز دیجیتال به دیگران به طور خاص جرم محسوب نمی‌شود. اما  این کار می تواند خطرات قانونی و امنیتی قابل توجهی به همراه داشته باشد، به خصوص اگر برای فعالیت های غیرقانونی مانند پولشویی یا کلاهبرداری استفاده شود.

مجازات اجاره حساب در ایران چیست؟

استرداد همه وجوه مبادله‌شده به همراه سود حاصل از آن‌ها، پرداخت عواید حاصل از جرم شامل ۲۵ درصد از کل مبلغ مبادله‌شده، پرداخت مالیات حساب اجاره‌ای و وجه مبادله‌شده.

فهیمه قائمی

مهندسی صنایع خوندم اما عاشق کامیپوترم. از سال ۲۰۲۱ با دنیای رمزارزها آشنا شدم و این آغازی برای سفر هیجان‌انگیز من در این حوزه بود. علاقه من به رمزارزها فقط مربوط به سرمایه‌گذاری نیست و مشتاقم نحوه عملکرد این فناوری‌های نوظهور را درک کنم چرا که معتقدم رمزارزها پتانسیل متحول کردن بسیاری از جنبه‌های زندگی ما را در آینده دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 9 =