خرید بیت کوین با 50 هزارتومان
رمزارزهامعرفی و بررسیمقالات

تفاوت تتر ERC20 و TRC20؛ کدام یک برای شما مناسب است؟

در سال‌های اخیر، سرمایه‌گذاران متعددی وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده‌اند و به سود خوبی رسیده‌اند. یکی از مفاهیم مهم در بازار ارزهای دیجیتال، استیبل‌کوین‌ها هستند که به‌عنوان ارز دیجیتال با هدف حفظ ارزش ثابت شناخته می‌شوند. استیبل کوین‌ها، ارزهای دیجیتالی هستند که ارزش آنها به یک دارایی پایدار مانند دلار آمریکا متصل است. تتر یا USDT، به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین استیبل کوین‌ها در بازار انواع مختلفی دارد که رایج‌ترین نوع آن تتر ERC20 و تتر TRC20 است. اگر قصد فعالیت حرفه‌ای در بازار کریپتوکارنسی و کسب سود از این بازار را دارید، لازم است که نسبت به تفاوت تتر ERC20 و TRC20 آشنایی کامل داشته باشید. در این مقاله از مجله نوبیتکس، به مقایسه تتر ERC20 و TRC20 خواهیم پرداخت و از جنبه‌های مختلف تفاوت تتر اتریوم و تتر ترون را بررسی خواهیم کرد. در پایان با اطلاعات کافی می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام نوع تتر برای شما مناسب‌تر است. با ما همراه باشید.

استیبل کوین چیست؟

استیبل کوین چیست

استیبل کوین (Stablecoin) یک ارز دیجیتال با هدف حفظ ارزش ثابت است. هدف استیبل کوین‌ها برخلاف بیت کوین (Bitcoin) و دیگر ارزهای دیجیتال، ارائه جایگزین پایدارتر برای تراکنش‌ها یا ذخیره ارزش است. این ارزها به کاربران اجازه می‌دهند که از نوسانات قیمت اجتناب کنند و همزمان از مزایای فناوری بلاکچین مانند تراکنش‌های سریع و ایمن، بهره‌مند شوند. یکی از مهم‌ترین استیبل‌کوین‌ها تتر USDT هست که در ادامه به معرفی آن می‌پردازیم.

تتر استیبل کوینی با پشتوانه دلار

تتر Tether USDT

تتر (Tether USDT) را باید یک ارز قیمت پایدار رمزنگاری‌شده بر اساس ارز فیات (دلار آمریکا) دانست که هم روی بلاکچین بیت کوین و هم بر روی بلاکچین اتریوم عمل می‌کند. اگرچه تتر معمولاً با نام USDT (رایج‌ترین توکن شرکت تتر) نمایش داده می‌شود اما تترهای دیگری مانند EURT (تتر یورو)، CNHT (تتر یوان) و XAUT (تتر طلا) نیز وجود دارند. تتر در جولای 2014 با هدف رسیدگی به دو مشکل مهم ارزهای دیجیتال ایجاد شد:

ثبت نام سریع در نوبیتکس
  • نوسانات بالا
  • دشواری تبدیل ارز فیات به کریپتو

قیمت تتر USDT برابر با 1.00 دلار آمریکا است و با استانداردهای ERC-20 و TRC-20 فعالیت می‌کند. در ادامه با معرفی استاندارد توکن، به بررسی تفاوت تتر ERC20 و TRC20 می‌پردازیم.

استاندارد توکن چیست؟

استاندارد توکن

استانداردهای توکن (Token Standards) به مجموعه‌ای از قوانین حاکم بر توکن بر اساس یک استاندارد خاص اشاره دارد. به عبارت ساده‌تر، استاندارد توکن مکانیزمی برای ایجاد، صدور و پیاده‌سازی توکن‌های جدید در یک بلاکچین خاص است.  ERC20 و TRC20 نمونه‌هایی هستند که دستورالعمل‌هایی را برای ایجاد سکه‌های جدید در اکوسیستم مربوطه ارائه می‌دهند. این استانداردها نحوه تعامل توکن‌ها با شبکه‌های بلاکچین و ایجاد رویه‌های راه‌اندازی را تعریف می‌کنند. استاندارد ERC20 اتریوم به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرد و از ویژگی‌های مشترک در میان توکن‌های ایجاد شده بر روی پلتفرم آن مطمئن می‌شود. استاندارد TRC20 Tron، اگرچه کمتر رایج است، اما شامل توکن‌های قابل‌توجهی مانند ترون (TRX) و تتر (USDT-TRC20) است.

آشنایی با استاندارد ERC-20

استاندارد توکن ERC-20

استاندارد ERC-20 یک پروتکل توکن است که برای ایجاد توکن‌ها در بلاکچین اتریوم به‌کار می‌رود. این استاندارد مدل تکنیکالی است که به منظور اجرای قراردادهای هوشمند (Smart Contracts) در بلاکچین اتریوم طراحی شده است. از طریق ERC-20، توکن‌های مختلف می‌توانند با رعایت یک سری قوانین و استانداردها در بلاکچین اتریوم ایجاد و مدیریت شوند. این استاندارد مهم نقطه‌ای اساسی در توسعه اکوسیستم اتریوم بوده و به تسهیل فرآیند صدور و معامله توکن‌ها در این بلاکچین کمک می‌کند. استیبل کوین USDT ERC20 یکی از توکن‌های شبکه اتریوم است. برخی دیگر از معروف‌ترین توکن‌های ERC20 عبارتند از:

  • دلار بایننس BUSD
  • شیبا SHIB
  • یو اس دی کوین USDC
  • دای DAI

ویژگی‌های استاندارد توکن ERC-20:

  • استاندارد توکن ERC20 از ماشین مجازی اتریوم (EVM) استفاده می‌کند که به کاربران یا توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا توکن‌ها را ایجاد کرده و عملکردهایی را به آنها اختصاص دهند.
  • کاربران می‌توانند توکن‌های ERC20 را در زنجیره اتریوم و سایر زنجیره‌ها انتقال دهند.

آشنایی با استاندارد TRC-20

استاندارد توکن TRC-20
استاندارد توکن TRC-20

استاندارد TRC-20 استاندارد توکنی است که به‌منظور ساخت قراردادهای هوشمند برای توکن‌ها در بلاکچین TRON استفاده می‌شود. این استاندارد نسخه به‌روزشده استاندارد توکن TRC10 است. تتر USDT یک توکن TRC20 است که در شبکه TRON وجود دارد. توکن‌های دیگری که از این استاندارد استفاده می‌کنند شامل موارد زیر هستند:

  • یو اس دی کوین USDC
  • استیبل کوین اختصاصی شبکه ترون USDD
  • دلار بایننس BUSD

ویژگی‌های استاندارد توکن TRC-20

  • به توسعه‌دهندگان شبکه TRON اجازه می‌دهد که توکن ایجاد کنند.
  • از ماشین مجازی TRON استفاده می‌کند که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دهد تا عملکردهایی را به توکن‌ها اختصاص دهند، به‌عنوان مثال توکن‌های امنیتی (Security Tokens)، توکن‌های حاکمیتی  (Governance Tokens) و غیره.

تفاوت تتر ERC20 و TRC20 چیست؟

تفاوت تتر ERC20 و TRC20

برای مقایسه تتر ERC20 و TRC20 آیتم‌های مختلفی را می‌توانیم در نظر بگیریم. یکی از تفاوت‌ها مربوط به شبکه بلاکچین است که کمی بالاتر در مورد استانداردهای توکن ERC-20 و TRC-20 توضیح داده شد. با این‌حال مهم‌ترین تفاوت تتر اتریوم و تتر ترون که توجه کاربران را به خود جلب می‌کند مربوط به هزینه تراکنش‌ها است. بلاکچین TRON نسبت به بلاکچین Ethereum هزینه‌های ناچیزی را برای تراکنش USDT درون زنجیره‌ای دریافت می‌کند. جدول زیر به‌صورت خلاصه ویژگی‌های تتر اتریوم و تتر ترون را نمایش می‌دهد.

ویژگیتتر اتریوم (USDT ERC20)تتر ترون (USDT TRC20)
بلاکچیناتریومترون
استاندارد توکنERC20TRC20
سرعت تراکنشکند (چند دقیقه تا چند ساعت)سریع (چند ثانیه تا چند دقیقه)
هزینه تراکنشبیشترکمتر
الگوریتم اجماعالگوریتم اثبات سهام (PoS)الگوریتم اثبات سهام نمایندگی‌شده(DPoS)

در ادامه تفاوت تتر ERC20 و TRC20 را از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • شبکه بلاک چین

تتر اتریوم یک توکن ERC-20 است که روی بلاکچین اتریوم اجرا می‌شود. بلاکچین اتریوم از الگوریتم اجماع اثبات سهام (Proof of Stake) استفاده می‌کند. الگوریتم اجماع PoS بهره‌وری انرژی، دسترسی و امنیت را ارائه می‌دهد. از طرف دیگر تتر ترون یک توکن TRC-20 است که روی بلاکچین ترون اجرا می‌شود. بلاکچین ترون از الگوریتم اجماع اثبات سهام نمایندگی‌شده (Delegated Proof Of Stake) استفاده می‌کند. مکانیسم اجماع DPoS حکمرانی ساده و اجماع سریع‌تری نسبت به الگوریتم اجماع PoS ارائه می‌دهد.

  • سبک آدرس

در زمان مقایسه تتر ERC20 و TRC20، یک تفاوت تتر ERC20 و TRC20 نوع آدرس‌دهی به توکن‌ها است. مهم‌ترین تفاوت در نوع آدرس‌دهی به‌صورت زیر است:

  • یک آدرس ERC20 فقط با “0” و “x” شروع می‌شود. به‌عنوان مثال: 0xbc6e.
  • آدرس TRC20 فقط با حرف T شروع می‌شود. به‌عنوان مثال: T9zG21.
  • آدرس‌های تتر اتریوم 42 کاراکتر طول دارند، در حالی که آدرس‌های تتر ترون 34 کاراکتر طول دارند.
  • سرعت انتقال

سرعت انتقال تتر اتریوم به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله حجم شبکه، هزینه گاز (Gas) و اینکه تراکنش در چه ساعتی از شبانه‌روز انجام می‌شود. در شرایط عادی، سرعت انتقال تتر اتریوم حدود 20 دقیقه است. با این‌حال، در شرایطی که شبکه اتریوم شلوغ باشد، سرعت انتقال می‌تواند به چند ساعت یا حتی چند روز افزایش یابد. سرعت انتقال تتر ترون بسیار سریعتر از تتر اتریوم است. در شرایط عادی، سرعت انتقال تتر ترون حدود چند ثانیه است. حتی در شرایط شلوغی شبکه، سرعت انتقال تتر ترون معمولاً بیشتر از چند دقیقه طول نمی‌کشد. تفاوت اصلی بین سرعت انتقال تتر اتریوم و تتر ترون ناشی از تفاوت در الگوریتم‌های اجماعی است که این دو شبکه از آن استفاده می‌کنند. اگر به دنبال سرعت انتقال سریع تتر هستید، استفاده از شبکه ترون با توانایی پردازش 2000 تراکنش در ثانیه، گزینه بهتری است. 

  • تفاوت کارمزدها
تفاوت هزینه تراکنش تتر اتریوم و تتر ترون

از تفاوت‌های تتر اتریوم و تتر ترون می‌توان به هزینه انجام تراکنش‌های آن‌ها اشاره کرد. یکی از مهم‌ترین دلایل استفاده از بلاکچین ترون توسط کاربران بازار ارزهای دیجیتال، هزینه‌های تراکنش پایین‌تر آن نسبت به بلاکچین اتریوم است. در زمان نگارش این مقاله، هزینه انتقال تتر در بلاکچین اتریوم و بلاکچین ترون در زمان پایداری شبکه به‌صورت زیر است:

  • هزینه انتقال USDT Tron (تتر ترون) از 0.95 تا 1.93 دلار
  • هزینه انتقال USDT ETH (تتر اتریوم) 1.766 دلار
  • ایمنی

هرچند توکن‌های TRC20 امنیت قابل‌توجهی دارند، اقدامات ایمنی در توکن‌های ERC20 در مقایسه با توکن‌های رمزنگاری نوع TRC20 بالاتر است. در نتیجه تتر اتریوم ایمن‌تر از تتر ترون در نظر گرفته می‌شود.

تتر TRC20 بهتر است یا تتر ERC20؟

تتر ترون بهتر است یا تتر اتریوم؟

با توجه به مقایسه تتر ERC20 و TRC20 از جنبه‌های مختلف و بررسی دقیق تفاوت تتر ERC20 و TRC20 که بالاتر از این انجام شد، به‌راحتی می‌توانید تتر مورد نظر خود را انتخاب کنید. باید توجه داشته باشید که هر دو نوع تتر USDT ERC20 و USDT TRC20 گزینه‌های خوبی هستند و انتخاب گزینه‌ی مناسب‌تر بستگی به نیازها و ترجیحات شخصی شما دارد. در نهایت تتر ERC20، گزینه‌ای محبوب‌تر است، زیرا از شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کند که شبکه‌ای بزرگ‌تر و شناخته‌شده‌تر است. با این‌حال اگر به دنبال هزینه‌های تراکنش پایین‌تر و سرعت تراکنش بالاتر هستید، تتر TRC20 گزینه بهتری برای شما خواهد بود.

بهترین کیف پول ها برای تتر USDT 

کیف پول ارز دیجیتال یک برنامه یا دستگاهی است که از کلید عمومی (Public Key) و کلید خصوصی (Private Key) شما برای ذخیره، ارسال و دریافت ارزهای دیجیتال استفاده می‌کند. کیف پول‌های ارزهای دیجیتال شامل دو نوع کیف پول نرم‌افزاری ( و کیف پول سخت‌افزاری) هستند. انتخاب بهترین کیف پول ارز دیجیتال به نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. اگر به دنبال امنیت بالا هستید، کیف پول سخت‌افزاری گزینه مناسبی است و اگر به دنبال راحتی استفاده هستید، کیف پول نرم‌افزاری گزینه مناسب‌تری خواهد بود. به‌عنوان یک تفاوت تتر ERC20 و TRC20، در زمان انتخاب کیف پول باید توجه داشته باشید که برخی کیف پول‌ها از توکن‌های با استاندارد TRC20 پشتیبانی نمی‌کنند. در ادامه بهترین کیف پول‌ها برای نگهداری از تتر اتریوم و تتر ترون رو به شما معرفی می‌کنیم.

بهترین کیف پول برای تتر ERC-20

بهترین کیف پول‌های برای تتر اتریوم

کیف پول CryptoWallet.com

CryptoWallet.com یک کیف پول نرم‌افزاری از نوع موبایلی است که از تتر ERC20 پشتیبانی می‌کند. این کیف پول که دارای ویژگی‌هایی از جمله سهولت آسان است، به شما امکان می‌دهد تتر را مستقیماً از کیف پول USDT خود همراه با بیش از 800 رمزارز دیگر خرج کنید. کیف پول CryptoWallet.com از تتر با استاندارد TRC20 نیز پشتیبانی می‌کند.

کیف پول Trezor Model T

Trezor Model T یک کیف پول سخت‌افزاری پیشرو است که از طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال از جمله تتر اتریوم (USDT-ERC20) پشتیبانی می‌کند. این کیف پول یک راه‌حل بسیار امن و کاربرپسند برای ذخیره و مدیریت ارزهای دیجیتال مختلف ارائه می‌دهد. از مزایای Trezor Model T می‌توان به سهولت استفاده از آن برای مدیریت ارزهای دیجیتال به‌صورت آفلاین اشاره کرد.

لجر نانو ایکس Ledger Nano X

کیف پول Ledger Nano X از طیف گسترده‌ای از ارزهای دیجیتال، از جمله گزینه‌های محبوب مانند بیت کوین، اتریوم و لایت کوین و همچنین استیبل کوین‌هایی مانند تتر اتریوم (USDT-ERC20) پشتیبانی می‌کند. این کیف پول بهترین کیف پول برای افرادی است که به دنبال کیف پول سخت‌افزاری برای مدیریت ایمن توکن‌های Tether و سایر ارزهای دیجیتال خود هستند. Ledger Nano X علاوه بر ویژگی‌های امنیتی، یک رابط کاربرپسند با صفحه نمایش کوچک دارد و مناسب کاربران حرفه‌ای است.

کیف پول MyEtherWallet

کیف پول MyEtherWallet که به‌صورت مخفف با آن MEW می‌گویند، یک کیف پول Ethereum محبوب و کاربرپسند است که به کاربران اجازه می دهد کیف پول‌های اتریوم را ایجاد و مدیریت کنند. با این کیف پول می‌توانید توکن‌های مبتنی بر اتریوم، از جمله تتر USDT را در صورتی که در قالب ERC-20 باشد، ذخیره کنید. MyEtherWallet یک کیف پول نرم‌افزاری از نوع موبایل و دسکتاپ است که رابط کاربری آسانی نیز دارد.

کیف پول کوینومی Coinomi

Coinomi یک کیف پول دیجیتال همه کاره است که به دلیل پشتیبانی گسترده از ارزهای دیجیتال و توکن‌های مختلف شناخته شده است. این کیف پول از USDT در چندین شبکه بلاکچین پشتیبانی می‌کند. از مزایای این کیف پول می‌توان به رابط کاربری آسان آن که برای کاربران مبتدی نیز مناسب است اشاره کرد.

بهترین کیف پول برای تتر TRC-20

بهترین کیف پول‌های برای تتر ترون

کیف پول تراست ولت Trust Wallet

کیف پول تراست ولت Trust Wallet یک کیف پول موبایل محبوب و قابل‌اعتماد است که انواع ارزهای دیجیتال را پشتیبانی می‌کند. طراحی کاربرپسند و ویژگی‌های امنیتی قوی، این کیف پول را به انتخابی عالی تبدیل کرده است. Trust Wallet از توکن های TRC-20 پشتیبانی می‌کند و به کاربران امکان ذخیره و تعامل با USDT را در شبکه TRON می‌دهد.

کیف پول Exodus

کیف پول Exodus به‌عنوان یک کیف پول موبایل و دسکتاپ همه‌کاره از USDT TRC20 و ارزهای دیجیتال دیگری مانند بیت کوین، لایت کوین، اتریوم و … پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌های قابل‌توجه این کیف پول می‌توان به رابط کاربری شیک و کاربر پسند آن اشاره کرد.

کیف پول Cobo Wallet

کیف پول Cobo Wallet یک کیف پول ارز دیجیتال چندمنظوره است که از طیف وسیعی از ارزهای دیجیتال، از جمله USDT TRC20 پشتیبانی می‌کند. این کیف پول در نسخه‌های دسکتاپ، موبایل و وب موجود است. برخی از ویژگی‌های این کیف پول شامل امنیت بالا، کاربری آسان و ویژگی‌های پیشرفته‌ای مانند استیکینگ و وام‌دهی است.

کیف پول Metamask

متامسک یک کیف پول ارز دیجیتال غیرحضانتی است که از طریق مرورگرهای وب استفاده می‌شود. این کیف پول از توکن‌های TRON از جمله USDT trc20 پشتیبانی می‌کند. متامسک یک گزینه محبوب برای کاربران تازه‌کار و باتجربه است زیرا استفاده از آن آسان است و ویژگی‌های زیادی را ارائه می‌دهد.

کیف پول Ledger Nano S

اگر کیف پول‌های سخت‌افزاری را ترجیح می‌دهید کیف پول  Ledger Nano S انتخاب مطمئنی محسوب می‌شود و نرم‌افزار Ledger Live یک اینترفیس مناسب برای کار کردن با آن است. Ledger Live یک گزینه محبوب برای کاربرانی است که به دنبال امنیت بالا و کنترل کامل بر توکن‌های USDT TRC20 خود هستند.

کلام پایانی؛ انتخاب بین تتر ERC20 و TRC20 

در این مقاله سعی کردیم با معرفی دو نوع رایج تتر USDT که دارای محبوبیت و اعتماد بالایی هستند، به مقایسه تتر ERC20 و TRC20 بپردازیم. مهم‌ترین تفاوت تتر ERC20 و TRC20 مربوط به شبکه بلاکچین آن‌ها است. دیگر تفاوت تتر اتریوم و تتر ترون نیز مربوط به هزینه کارمزد تراکنش‌ها است که تتر TRC20، هزینه‌های تراکنش پایین‌تری دارد. هر کدام از این دو نوع تتر مزایای خاص خود را دارند و انتخاب اینکه از کدام نوع تتر استفاده کنید، به نیازها و ترجیحات شخصی شما بستگی دارد. امیدواریم این مقاله راهنمای خوبی برای انتخاب بهترین نوع تتر و کیف پول مناسب با آن باشد.

سؤالات متداول

ارز دیجیتال تتر
تفاوت تتر اتریوم و تتر ترون چیست؟

تتر اتریوم و تتر ترون هر دو استیبل کوین‌هایی هستند که ارزش آنها به دلار آمریکا متصل است. با این حال، آنها بر روی شبکه‌های مختلف اجرا می‌شوند. تتر اتریوم بر روی شبکه اتریوم و تتر ترون بر روی شبکه ترون اجرا می‌شود.

کدام نوع تتر بهتر است؟

پاسخ به این سوال به نیازها و ترجیحات شما بستگی دارد. اگر به دنبال شبکه‌ای بزرگ‌تر و شناخته‌شده‌تر هستید، تتر ERC20 گزینه بهتری است. اگر به دنبال هزینه‌های تراکنش پایین‌تر و سرعت تراکنش بالاتر هستید، تتر TRC20 گزینه بهتری است.

کدام نوع تتر هزینه‌های تراکنش کمتری دارد؟

تتر TRC20 هزینه‌های تراکنش کمتری نسبت به تتر ERC20 دارد. در زمان نگارش این مقاله هزینه انتقال USDT Tron (تتر ترون) از 0.95 تا 1.93 دلار و هزینه انتقال USDT ETH (تتر اتریوم) 1.766 دلار است.

بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای نگهداری تتر TRC-20 و تتر ERC-20 کدام است؟

بهترین کیف پول برای USDT ERC-20 عبارت‌اند از Coinomi، MyEtherWallet، Ledger Nano X، Trezor Model T و CryptoWallet.com. بهترین کیف پول ارز دیجیتال برای نگهداری USDT TRC-20 نیز شامل Trust Wallet، Exodus، Cobo Wallet و Metamaskاست.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

امیررضا بیکی

من یک تولیدکننده محتوا با تخصص در حوزه بازارهای مالی و ارزهای دیجیتال هستم. با تجربه نوشتن حرفه‌ای در این زمینه‌ها، من توانمندی دارم تا مطالبی جذاب و آموزنده ارائه دهم که به افراد کمک کند تصمیم‌های بهتری در این بازارها بگیرند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *