تحلیل ارز‌های دیجیتال

تحلیل تکنیکال 28 مرداد؛ بررسی دلایل ریزش ناگهانی بیت کوین و اهداف بعدی قیمت

در چشم‌انداز بازار رمزارزها که دائماً در حال تغییر است؛ پیشرو و همیشه یک قدم جلوتر بودن یکی از ضروریات حضور سرمایه‌گذاران در این بازار با هدف کسب سود حداکثری است. شناسایی رمزارزهایی که به صورت بالقوه توانایی ثبت عملکرد بهتری را در کوتاه مدت نسبت به باقی پروژه‌ها دارند، مستلزم تحلیل تکنیکالی بازار، بررسی روندها، حجم معاملات و اندیکاتورهای کلیدی است.

تحلیلی که در ادامه می‌خوانید، تحلیل تکنیکال بیت کوین است که بر اساس معیارها و بررسی انجام‌شده، شرایط خاصی از دیدگاه این سبک از تحلیل بازار داشته و همچنین با توجه به همبستگی بالای آلت‌کوین‌ها با بزرگ‌ترین رمزارزِ حوزه از نظر ارزش بازار، بررسی عوامل ریزش آن حیاتی به حساب می‌آید. با بهره‌گیری از شاخص‌ها و ابزارهای موجود در سبک‌های مختلف تحلیل تکنیکال، هدف ما ارائهٔ دیدگاه جامعی نسبت به شرایط تکنیکالی این رمزارز منتخب بوده که منجر به شناسایی فرصت‌ها شده و تصمیم‌گیری‌های آگاهانه‌تری در بین خوانندگان ایجاد کند. با ادامهٔ تحلیل با ما باشید.

سلب مسئولیت

ثبت نام سریع در نوبیتکس

غلبهٔ فشار فروش بر بازار تنها در ده دقیقه!

شاید بتوان هفته‌ای را که گذشت، بدترین هفته از لحاظ عملکرد قیمت‌ها در بازار در یک سال گذشته و بعد از ریزش ۲۲ نوامبر ۲۰۲۲ دانست؛ اگرچه چنین شرایطی برای معامله‌گرانی از این بازار که نوسانات بیت کوین را طی مدتی طولانی مشاهده کرده‌اند، آنچنان غیرعادی بنظر نرسد.

طبق داده‌های کوین مارکت کپ (CMCقیمت ارز BTC طی هفت روز گذشته حدود ۱۲ درصد کاهش ارزش داشته و این نزول قیمت در برخی از صد ارز بالای این فهرست از منظر ارزش بازار، به ۳۰ درصد نیز می‌رسد. این حرکت ناگهانی منجر به لیکوییدشدن بیش از ۱ میلیارد دلار در موقعیت‌های لانگ در بازار فیوچرز یا آتی و همچنین بازگشت قیمت به کف قیمت در دو ماه گذشته شد. در واقع قیمت در تاریخ ۱۸ اوت (۲۷ مرداد) در بازه‌ای معادل تنها ۱۰ دقیقه، بیشتر از ۸ درصد از ارزش خود را از دست داد! این امر باعث شد تا جامعهٔ تحلیل‌گران و فعالین این بازار به دنبال دلایل پشت این سقوط ناگهانی و کوبنده بگردند.

نمودار میزان ارزش لیکوییدشده در کل بازار به تفکیک موقعیت‌های لانگ و شورت (طی سه ماه گذشته)
نمودار میزان ارزش لیکوییدشده در کل بازار به تفکیک موقعیت‌های لانگ و شورت (طی سه ماه گذشته)

 

چه عواملی ممکن است منجر به ریزش شده باشند؟

فروش بیت‌ کوین‌های نگهداری‌شده توسط شرکت اسپیس ایکس را شاید بتوان یکی از عوامل کاتالیزور این ریزش دانست. اطلاعات استخراج‌شده از مقاله‌ای از وال استریت ژورنال در ۱۷ اوت، نشان‌دهندهٔ این است که ممکن است این شرکت مقادیری از دارایی‌های ۳۷۳ میلیون دلاری خود را در بیت کوین یا تمام آن را به فروش رسانده باشد.

همچنین انتظارات از افزایش نرخ بهره، رشد بازده در اوراق قرضه دولتی و کاهش ارزش یوان که منجر به کاهش نقدینگی به خصوص در بازارهایی با ریسک سرمایه‌گذاری بالا می‌شوند، نیز می‌تواند از عوامل کلانِ تأثیرگذار بر این جریان باشد.

با همهٔ این تفاسیر از نهنگ‌های بازار نمی‌توان غافل شد؛ این ریزش ناگهانی و یک‌باره ممکن است نتیجهٔ تحرکات و فروش مقادیر بزرگی از این دارایی‌های دیجیتال توسط عواملی باشد که مقادیر زیادی از عرضه را در اختیار داشته و توانایی ایجاد چنین نوساناتی را در بازار دارند.

در ادامه با بهره‌گیری از پلتفرم تریدینگ ویو به چارت رجوع می‌کنیم تا با بررسی عوامل تکنیکالی، پایان روند نزولی و نواحی حمایتی قیمت را در مسیر نزول بررسی کرده و دید بهتری نسبت به آیندهٔ کوتاه مدت قیمت‌ها با بررسی عنصر پیشتاز بازار یعنی بیت کوین داشته باشیم. 

تحلیل تکنیکال به ما چه می‌گوید؟

سرانجام محدودهٔ نوسانات عرضی یا خنثی در بیت کوین به نفع خرس‌های بازار شکسته شد؛ همان‌طور که در تحلیل‌های گذشته به آن اشاره کردیم، هرچه قیمت یک دارایی در یک بازه محدود به نوسانات عرضی خود ادامه داده و مدت زمان بیشتری در آن محبوس بماند، متعاقباً بریک اوت یا شکست این محدوده قدرتمندتر خواهد بود. نتیجهٔ نوسانات دو ماههٔ بیت کوین در بازهٔ ۳۱,۵۰۰ الی ۲۹,۵۰۰ دلار نیز با قدرت بسیار به نفع فروشندگان بازار بود.

با توجه به نمودار شاهد این هستیم که کانال صعودی قیمت که در واچ لیست سوم مرداد آن را ترسیم کرده و در واچ لیست چهارم مرداد واکنش مناسب قیمت را به آن بررسی کردیم، با کندلی معتبر و قدرتمند شکسته شده است. اگر به واکنش‌های قیمت به میدچنل یا خط میانی این کانال توجه کنید متوجه اعتبار این ابزار ترسیمی در تایم فریم روزانه در قیمت بیت کوین خواهید شد.

بریک اوت قیمت از زیر کانال صعودی در تایم فریم روزانه در قیمت بیت کوین
بریک اوت قیمت از زیر کانال صعودی در تایم فریم روزانه در قیمت بیت کوین

اما نکتهٔ امیدوارکننده در اینجا این است که می‌توان در هفتهٔ جاری منتظر بازیابی بخشی از این ریزش‌ها باشیم؛ با توجه به نمودار زیر می‌توان متوجه شد که قیمت در نزدیکی ناحیهٔ اصلاحی ۵۰ الی ۶۱.۸ درصد اصلاحی قیمت خود قرار دارد، جایی که در گذشته شاهد یک بیس یا یک گره‌ٔ معاملاتی بوده‌ایم. ناحیهٔ اصلاحی ۲۳,۵۰۰ الی ۲۵,۰۰۰ دلار حمایتی بسیار محکم برای قیمت و آخرین سنگر برای خریداران به حساب می‌آید. با توجه به شادوهای پایینی کندل‌های قرمز چند روز گذشته نیز می‌توان فهمید که قیمت از سطوح پایین‌تر در حال فرار است.

ناحیهٔ حمایتی مستحکم در تایم فریم روزانه در قیمت بیت کوین
ناحیهٔ حمایتی مستحکم در تایم فریم روزانه در قیمت بیت کوین

برخورد قیمت به حمایت دینامیک خط روند نزولی عامل دیگری برای حرکت رو به بالای قیمت است. از عواملی که می‌توان برای شروع حرکت اصلاحی و رو به بالای بیت کوین منتظر آن بود وقوع یک واگرایی مخفی مثبت (+HD) در اندیکاتور مکدی در این تایم فریم است. وقوع یک کف بالاتر در این اندیکاتور در حالی که کف‌های متناظر قیمتی نسبت به همدیگر در یک سطح هستند می‌تواند نشانهٔ شکل‌گیری این واگرایی و ادامهٔ روند مثبت بلند مدت باشد.

همچنین اگر به باکس بنفش توجه کنید، متوجه قرارگیری قیمت بر روی سطحی که تغییر قطبیت داشته و اکنون برای قیمت، حمایتی قوی محسوب می‌شود خواهید شد.

بررسی احتمال وقوع واگرایی احتمالی در مکدی
بررسی احتمال وقوع واگرایی احتمالی در مکدی

هدف بعدی و احتمالی قیمت در مسیر بازیابی را می‌توان ناحیه مقاومتی ۲۸,۱۰۰ الی ۲۸,۹۰۰ دلار دانست، همچنین باید توجه داشت که این حرکت صعودی یکباره اتفاق نخواهد افتاد و نیاز به یک دورهٔ تحکیم خواهد داشت. بعد از مشاهدهٔ اولین تحرکات قیمت بیت کوین نیز می‌توان آلت کوین‌هایی را که پتانسیل ثبت عملکرد قیمتی بهتری دارند، زیر نظر داشت. با ما در واچ لیست‌ هفته‌‌ بعد همراه باشید تا این ارزها را با یکدیگر پیدا و بررسی کنیم. 

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *