بهترین استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال چیست؟
معامله در بازار ارزهای دیجیتال هم مثل سایر بازارهای مالی با ریسکهایی همراه است. به همین خاطر اگر قصد فعالیت در این بازار و معامله ارز دیجیتال را دارید بهتر است بیگدار به آب نزنید و از استراتژیهای معاملاتی ارزهای دیجیتال کمک بگیرید. استفاده از یک استراتژی معاملاتی قوی و مناسب به شما کمک میکند تا ریسک معاملات خودتان را به حداقل برسانید و سود بیشتری از این بازار کسب کنید. اگر دوست دارید بیشتر با مفهوم استراتژی معاملاتی آشنا شوید در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا بهترین استراتژیهای ترید ارزهای دیجیتال را به شما معرفی کنیم.
استراتژی معاملاتی چیست؟
استراتژی معاملاتی یک شیوه اصولی و سازمانیافته برای خرید و فروش در بازار اوراق بهادار است که در معاملات ارزهای دیجیتال نیز میتوان از آن استفاده کرد. به عبارت دیگر استراتژی معاملاتی مجموعهای از قواعد و معیارهای از پیش تعریفشده است که میتوانیم هنگام معامله یک ارز دیجیتال، برای مثال هنگام خرید بیت کوین، بر اساس آن تصمیمگیری و اقدام کنیم. استراتژی معاملاتی میتواند ساده یا پیچیده باشد و مواردی مثل سبک سرمایهگذاری، مارکت کپ، اندیکاتورهای تکنیکال، میزان تحمل ریسک، تنوع پورتفو و مواردی از این دست در آن لحاظ شود. (منبع).
در یک دستهبندی کلی، استراتژیهای معاملاتی ارزهای دیجیتال را به دو دسته استراتژیهای معاملاتی فعال یا اکتیو و استراتژیهای معاملاتی غیرفعال یا پسیو تقسیمبندی میکنند که در ادامه این مقاله به طور کامل آنها را بررسی میکنیم.
چرا باید برای ترید ارز دیجیتال استراتژی داشته باشیم؟
همانطور که در مقدمه اشاره شد، معامله در بازار ارزهای دیجیتال هم مثل بازار فارکس یا سایر بازارهای مالی مشابه، به خاطر نقدشوندگی و پتانسیل بالای سوددهی با ریسکهایی همراه است. به همین خاطر اگر بخواهید از این بازار سودهای پیوسته کسب کنید و در بلندمدت عملکرد موفقی داشته باشید بهتر است از یک استراتژی معاملاتی استفاده کنید و به آن پایبند باشید. استفاده از یک استراتژی معاملاتی قوی در بازار ارزهای دیجیتال جلوی تصمیمگیریهای احساسی را میگیرد و به شما اجازه میدهد تا با تحمل کمترین ریسک، بیشترین سود ممکن را به دست بیاورید.
استراتژیهای معاملاتی فعال
استراتژی معاملاتی فعال همانطور که از نام آن هم پیداست، یک رویکرد فعالانه است و معمولاً برای گرفتن بیشترین سود از نوسانهای کوتاهمدت قیمت ارزهای دیجیتال از آن استفاده میکنند. استراتژیهای معاملاتی فعال در عین اینکه پتانسیل سود بالاتری دارند و دست شما را در انتخاب ارزهای دیجیتال برای معامله بازتر میگذارند، با ریسک بیشتری همراه هستند و باید زمان و انرژی بیشتری برای اجرای آنها صرف کنید. برای استفاده از این استراتژیها باید دائماً بازار را دنبال کنید و چون تعداد معاملات زیاد است، کارمزدهایی که میپردازید نیز بیشتر خواهد بود. در ادامه با بعضی از مهمترین استراتژیهای معاملاتی فعال ارز دیجیتال آشنا میشویم.
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال فرآیندی است که در آن از تاریخچه قیمت ارزهای دیجیتال برای پیشبینی حرکات احتمالی قیمت در آینده استفاده میکنیم. ابزارها و روشهای زیادی برای بهکارگیری تحلیل تکنیکال در استراتژیهای معاملاتی ارزهای دیجیتال وجود دارد که به چند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد.
معامله بر اساس خط روند (Trend Trading)
یکی از رایجترین استراتژیهای معاملاتی ارزهای دیجیتال معامله بر اساس خط روند است که در آن، وقتی حرکت قیمت رو به بالا یا به اصطلاح uptrend باشد تریدرها اقدام به خرید میکنند و در حرکات رو به پایین یا downtrend نیز ارز دیجیتال خود را میفروشند یا پوزیشن شورت باز میکنند. علاوه بر خط روند، میتوان از خطوط میانگین متحرک هم برای دریافت سیگنال خرید یا فروش در ترندهای مختلف استفاده کرد.
تقاطع طلایی (Golden Cross) و تقاطع مرگ (Death Cross)
هنگام استفاده از تحلیل تکنیکال در چارتهای ارزهای دیجیتال، الگوهای مختلفی شکل میگیرند و تریدرها با یادگیری این الگوها میتوانند حرکات احتمالی قیمت را پیشبینی کنند. دو مورد از این الگوها تقاطع طلایی و تقاطع مرگ هستند که کاملاً عکس یکدیگر عمل میکنند و تشخیص بهموقع آنها به شما کمک میکند تا تصمیمات آگاهانهتری برای معامله بگیرید.
تقاطع طلایی زمانی رخ میدهد که در انتهای یک ترند نزولی، یک میانگین متحرک کوتاهمدت، خط میانگین متحرک بلندمدتی را به سمت بالا قطع میکند. در این شرایط احتمال شروع یک حرکت صعودی بلندمدت و شکلگیری bull market وجود دارد.
تقاطع مرگ دقیقاً برعکس این حالت است. وقتی در انتهای یک ترند صعودی، میانگین متحرک کوتاهمدت خط میانگین متحرک بلندمدت را به سمت پایین قطع کند تقاطع مرگ اتفاق میافتد و به احتمال زیاد بازار وارد روند نزولی بلندمدت و bear market خواهد شد.
پرایس اکشن
پرایس اکشن یکی از استراتژیهای معاملاتی ارز دیجیتال است که حرکات قیمت را با کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال دنبال میکند. در این استراتژی میتوانید از ابزارهایی مثل چارتهای قیمتی، سطوح حمایت و مقاومت، خطوط ترند، سقف و کفهای قیمت و غیره برای پیشبینی حرکات احتمالی قیمت و گرفتن سودهای کوتاهمدت استفاده کنید.
تحلیل فاندامنتال (بنیادی)
تحلیل فاندامنتال یا بنیادی نیز یکی از استراتژیهای معاملاتی ارزهای دیجیتال است که با استفاده از آن میتوانید ارزش ذاتی ارزهای دیجیتال و پروژههای کریپتویی را بسنجید. در صورتی که متوجه شوید قیمت یک ارز دیجیتال کمتر از ارزش ذاتی آن است میتوانید اقدام به خرید کنید یا در صورتی که بالاتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود، از خرید آن صرف نظر کنید.
برای تحلیل فاندامنتال ارزهای دیجیتال راههای مختلفی وجود دارد. میتوانید وایت پیپر پروژهها را بخوانید و ادعاهای موجود در آنها را بررسی کنید، نگاهی به رقبای آنها بیندازید، تیم پشت پروژه و کامیونیتی افرادی که در آن مشارکت دارند را بررسی کنید، دادههای on-chain را تحلیل کنید، ارز دیجیتال مورد نظرتان را از نظر مارکت کپ، حجم معاملات و نقدشوندگی بررسی کنید و در مجموع سعی کنید به این نتیجه برسید که ارزش ذاتی آن چقدر است و آیا در آینده ارزشمند خواهد بود یا خیر.
اسکالپینگ (Scalping)
استراتژی معاملاتی اسکالپینگ یکی از استراتژیهای مشهور در معاملات ارز دیجیتال است که تریدرها با استفاده از آن سعی میکنند از نوسانهای جزئی قیمت سود کسب کنند. از آنجایی که در این روش سودهای بهدستآمده از هر معامله کم است، تریدرها در یک روز تعداد زیادی معامله انجام میدهند تا به سود مناسبی برسند.
برای اسکالپ کردن در ارزهای دیجیتال معمولاً از تایمفریمهای پایین مثل یک یا پنج دقیقه استفاده میکنند. ابزارهای تحلیل تکنیکال مثل اندیکاتورهای MACD یا RSI نیز به طور معمول در این استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال کاربرد دارند. نوسانهای کوتاهمدت در بازار ارزهای دیجیتال بسیار زیاد است، به همین خاطر برای استفاده از این استراتژی باید بسیار منضبط عمل کنید و کاملاً به استراتژی خودتان پایبند بمانید تا بتوانید به سود برسید.
معامله و نوسانگیری روزانه ارزهای دیجیتال
در استراتژی معامله روزانه ارزهای دیجیتال یا Day Trading تریدرها در طول یک روز معاملاتی اقدام به خرید و فروش ارزهای دیجیتال میکنند تا از نوسانهای کوتاهمدت قیمت سود بگیرند. در این استراتژی میتوانید از ابزارها و تکنیکهای مختلفی برای تحلیل حرکات قیمت ارزهای دیجیتال استفاده کنید. این روش شباهت زیادی با سویینگ تریدینگ دارد و تنها تفاوت آنها در این است که تریدرهای روزانه، ارز دیجیتال خود را بیش از یک روز نگه نمیدارند اما سویینگ تریدرها ممکن است از دو روز تا چند هفته معاملات خود را باز نگه دارند تا به سود برسند.
سویینگ تریدینگ (Swing Trading)
سویینگ تریدینگ یکی دیگر از استراتژیهای معاملاتی ارز دیجیتال است که میتوانید با استفاده از آن در کوتاهمدت سود کسب کنید. سویینگ تریدرها معمولاً از تحلیل تکنیکال برای بررسی فرصتهای ترید استفاده میکنند اما ممکن است علاوه بر آن از تحلیل فاندامنتال هم کمک بگیرند. در این روش ممکن است لازم باشد معامله ارز دیجیتال خودتان را چند روز تا چند هفته باز نگه دارید تا به سود مورد نظرتان برسید. سویینگ تریدرهای موفق سعی میکنند پتانسیلهای حرکت قیمت را در ارزهای دیجیتال مختلف شناسایی کنند و با خرید و فروش بهموقع، سود خود را بگیرند و به سراغ فرصتهای دیگر بروند.
استراتژی معاملاتی مومنتوم تریدینگ (Momentum Trading)
در استراتژی معاملاتی مومنتوم تریدینگ، تریدرها سعی میکنند ارزهای دیجیتالی را که قیمتشان رو به افزایش است بخرند و وقتی به قله قیمتی رسیدند آنها را بفروشند. در واقع هدف اصلی در این استراتژی این است که ارزهای دیجیتال را در قیمت مناسب بخرید، منتظر بمانید تا قیمت آنها رشد کند، و وقتی سرعت رشد آنها کم شد یا به اصطلاح مومنتوم خود را از دست داد اقدام به فروش کنید. اگر برای ورود به یک پوزیشن عجله کنید، معامله خودتان را دیر ببندید یا ترندهای مهم را از دست بدهید، امکان ضرر کردن شما در این استراتژی وجود دارد.
استراتژی معاملاتی محدوده نوسان (Trading Range)
وقتی قیمت یک ارز دیجیتال برای مدت مشخصی بین دو سقف و کف قیمتی نوسان میکند، میتوانید از این استراتژی معاملاتی ارز دیجیتال استفاده کنید. در این روش میتوانید قیمت پایین را به عنوان سطح حمایتی و قیمت بالا را به عنوان سطح مقاومتی در نظر بگیرید و هر زمان که قیمت به این سطوح برخورد میکند ارز دیجیتال مورد نظرتان را بخرید یا بفروشید.
در این استراتژی نیز میتوانید از ابزارهای مختلف تحلیل تکنیکال مثل حجم معاملات یا تکنیکهای پرایس اکشن برای مشخص کردن نقاط ورود و خروج استفاده کنید.
آربیتراژ ارزهای دیجیتال
گاهی ممکن است در یک زمان مشخص، یک ارز دیجیتال در دو صرافی مختلف با قیمتهای متفاوتی عرضه شود. در چنین شرایطی تریدرها میتوانند با خرید آن ارز دیجیتال در یک صرافی و فروش همزمان آن در صرافی دیگر از این اختلاف قیمت سود کسب کنند. به این کار آربیتراژ میگویند. برای مثال فرض کنید شما قیمت تتر را در دو صرافی چک میکنید و متوجه میشوید که قیمت ریالی آنها با هم اختلاف دارد. در این صورت میتوانید از یکی از صرافیها مقداری تتر با قیمت پایینتر بخرید و همزمان در صرافی دیگر تترهای خودتان را با قیمت بالاتری بفروشید و از این اختلاف قیمت سود ببرید.
رباتهای معاملهگر
رباتهای تریدر یا معاملهگر در واقع برنامههایی هستند که روی کامپیوتر اجرا میشوند و بر اساس استراتژی یا الگوریتمی که به آنها داده میشود معامله میکنند. یکی از مزایای رباتها نسبت به انسان این است که میتوانند به صورت شبانهروزی معامله انجام دهند. برای مثال ممکن است شما آنقدر وقت نداشته باشید که همیشه چارت تمام ارزهای دیجیتال را چک کنید و به همین خاطر بسیاری از فرصتهای معاملاتی مناسب را از دست بدهید. رباتهای معاملهگر میتوانند این کار را برای شما انجام دهند و هر زمان که فرصت مناسبی ایجاد شد بهجای شما ترید کنند.
مزیت دیگر این رباتها این است که بر اساس استراتژی معاملاتی یا الگوریتمی که شما مشخص کردهاید ترید میکنند و احساسات و عواطف انسانی در معاملات آنها نقشی ندارد. از طرفی این رباتها میتوانند در بازههای زمانی کوتاه تعداد زیادی معامله انجام دهند و با کسب سودهای جزئی در تعداد بالا شما را به سود برسانند.
استراتژی معاملاتی با فرکانس بالا (HFT) یا الگوریتمی
ماهیت بازار ارزهای دیجیتال به گونهای است که قیمت حتی در تایم فریم یک دقیقهای هم نوسانهای زیادی دارد. اما واکنش لحظهای به این تغییرات و انجام معاملههای پیاپی در بازه زمانی کوتاه کار دشواری است. به همین خاطر استراتژی معاملاتی HFT از برنامههای کامپیوتری قدرتمند برای انجام تعداد زیادی معامله در کسری از ثانیه استفاده میکند. در این استراتژی معاملاتی ارزهای دیجیتال، از الگوریتمهای پیچیده برای تحلیل بازار و اجرای معاملات در شرایط مناسب استفاده میکنند.
استراتژی معاملاتی معکوس یا خلاف جهت (Contrarian)
در این استراتژی معاملاتی ارزهای دیجیتال، تریدرها سعی میکنند خلاف جهت کلی بازار عمل کنند و وقتی بقیه در حال خرید هستند، ارزهای خود را میفروشند و وقتی همه مشغول فروش هستند اقدام به خرید میکنند. این دسته از تریدرها سعی میکنند ارزهای دیجیتالی را که زیر ارزش ذاتی خودشان معامله میشوند شناسایی کنند و در زمان مناسب، وقتی که همه به خاطر ترس و طمع در حال فروش هستند، اقدام به خرید کنند. همچنین اگر ببینند یک ارز دیجیتال بالاتر از ارزش ذاتی خود معامله میشود، وقتی همه در حال خرید هیجانی هستند اقدام به فروش میکنند.
این استراتژی معاملاتی در عین اینکه میتواند سود خوبی نصیب تریدرها کند، ریسک زیادی به همراه دارد و ممکن است به سود رسیدن در آن کمی زمانبر باشد. بررسی ارزهای دیجیتال و پیدا کردن ارزهایی که زیر ارزش ذاتی خود معامله میشوند هم نیاز به صرف زمان و انرژی قابل توجهی دارد.
استراتژی معاملاتی فیدینگ (Fading)
فیدینگ یا فید کردن نوعی استراتژی معکوس یا خلاف جهت است که در آن تریدرها خلاف ترند رایج بازار معامله میکنند. این استراتژی میتواند سودهای کوتاهمدت زیادی داشته باشد اما ریسک آن هم بسیار زیاد است و امکان دارد ترندی که خلاف جهت آن معامله کردهاید به حرکت خود در همان جهت ادامه دهد و باعث ضرر شما شود. یکی از موارد رایج برای استفاده از این استراتژی زمانی است که اخبار اقتصادی مرتبط با ارزهای دیجیتال منتشر میشوند و نوسانها و حرکات ناگهانی قیمت بسیار زیاد است.
استراتژیهای معاملاتی غیرفعال
بر خلاف استراتژیهای فعال، در استراتژیهای معاملاتی غیرفعال یا پسیو معمولاً خرید و فروشهای زیادی انجام نمیشود و تریدرها یا سرمایهگذاران سعی میکنند دید بلندمدت داشته باشند. آنها سعی میکنند خرید و فروش ارزهای دیجیتال را به پورتفوی خود محدود کنند و به دنبال گرفتن سود از تمام فرصتهای ممکن نیستند. ذهنیت «خرید و نگهداری» در این استراتژیها نقش پررنگی دارد و معاملهگرها از واکنشهای هیجانی به نوسانهای کوتاهمدت قیمت ارزهای دیجیتال خودداری میکنند. در ادامه با چند مورد از استراتژیهای معاملاتی غیرفعال ارزهای دیجیتال آشنا میشویم.
HODL (نگهداری ارز دیجیتال به مدت طولانی)
هولد (HODL) به نگهداری طولانیمدت ارز دیجیتال گفته میشود (سال ۲۰۱۳ کاربری در انجمن «BitcoinTalk»، به اشتباه بهجای holding از کلمه hodling استفاده کرد و از آن به بعد اصطلاح هادل کردن برای نگهداری طولانی مدت ارزهای دیجیتال استفاده میشود). در این استراتژی معاملاتی، افراد سعی میکنند ارز دیجیتالی را که خریدهاند در نوسانهای بازار به سادگی نفروشند تا در بلندمدت به سود برسند. افراد زیادی هستند که معتقدند ارزش ذاتی ارزهای دیجیتالی مثل بیت کوین بسیار بیشتر از قیمت فعلی آنهاست و به همین خاطر سعی میکنند بهجای خرید و فروش، تا جایی که امکان دارد آنها را برای آینده نگه دارند.
یکی از اصطلاحاتی که ممکن است به آن برخورد کرده باشید «بگ هولدر» (Bag Holder) است. بگ هولدر یک اصطلاح غیررسمی در بازار است و به فردی که گفته میشود که وقتی قیمت ارز دیجیتال او کم میشود، حاضر نیست ضرر آن را بپذیرد و آنقدر ارز خود را نگه میدارد تا قیمت آن به صفر برسد. اگر یک ارز دیجیتال را برای نگهداری بلندمدت انتخاب میکنید مراقب این موضوع باشید و سعی کنید با کمک روشهایی مثل تعیین حد ضرر، سرمایه خودتان را حفظ کنید.
ییلد فارمینگ (Yield-Farming)
پلتفرمهای مالی غیرمتمرکز یا دیفای (DeFi) این امکان را در اختیار شما قرار میدهند که بتوانید در فرآیند وام دادن مشارکت کنید و از این طریق سود به دست بیاورید. در این استراتژی شما کیف پولهای حاوی کوین یا توکن خودتان را به یک استخر نقدینگی (pool) وصل میکنید. از موجودی این استخر برای قرض دادن به دیگران استفاده میشود و در ازای آن، به شما و افرادی که داراییهای خود را قرض دادهاید، توکنهایی به عنوان پاداش پرداخت میشود. به این روش ییلد فارمینگ یا کشت سود میگویند.
با این کار، هم به توسعه بیشتر سیستمهای غیرمتمرکز کمک کردهاید و هم میتوانید توکنهای دریافتی خودتان را دوباره وارد یک استخر نقدینگی کنید و از این طریق، سود نسبتاً کمریسکی به دست بیاورید. توجه داشته باشید که هرچه نقدینگی یک استخر کمتر شود، پاداش بیشتری به شما میپردازد اما طبیعتاً ریسک آن نیز بالاتر خواهد بود.
ماینینگ (Mining)
ماینینگ یا استخراج ارزهای دیجیتال یکی از استراتژیهای غیرفعال برای کسب سود از بازار ارزهای دیجیتال است. در فرآیند ماینینگ، شما میتوانید با استفاده از دستگاههای ماینر و بدون اینکه در بازار ترید کنید، ارز دیجیتال به دست بیاورید. کسب سود از ماینینگ به سه عامل قیمت دستگاه ماینر، قیمت برق و سختی استخراج بستگی دارد و اگر قصد استفاده از این استراتژی را دارید، باید به این عوامل توجه کنید. در مجله نوبیتکس، ماینینگ بیتکوین به زبان ساده توضیح داده شده است و شما را با فرآیند ماینینگ، مزایا و معایب آن آشنا میسازد.
استیکینگ (Staking)
بعضی ارزهای دیجیتال قابلیتی تحت عنوان استیکینگ دارند و به شما اجازه میدهند با «استیک» کردن داراییهای خودتان در طول زمان سود کسب کنید. ارزهای دیجیتالی که امکان استیکینگ دارند از یک «ساز و کار اجماع» با عنوان Proof of Stake استفاده میکنند. از این ساز و کار برای راستیآزمایی و تأمین امنیت تراکنشها بدون دخالت بانک یا واسط پرداخت استفاده میشود.
اگر شما ارز دیجیتال خودتان را استیک کنید، بخشی از این فرآیند خواهید بود و به همین خاطر پاداش کسب میکنید. برای استیکینگ ارزهای دیجیتال خودتان لازم نیست دانش فنی خاصی داشته باشید و بعضی صرافیهای ارز دیجیتال مثل نوبیتکس امکان استیکینگ را در اختیارتان قرار میدهند.
کسب درآمد از بازیهای ارز دیجیتال (Play-to-Earn)
بازیهای ارز دیجیتال یکی از روشهای کسب درآمد غیرفعال از این بازار هستند. امروزه تعداد زیادی از این بازیها ساخته شدهاند که از جمله معروفترین آنها میتوان به اکسی اینفینیتی (Axie Infinity) و دیسنترالند (Decentraland) اشاره کرد. در این بازیها میتوانید با انجام کارهای مشخص، برنده شدن در نبردهای مختلف یا پیش بردن مراحل بازی، پاداشهایی را در قالب ارزهای دیجیتال و NFT دریافت کنید.
سرمایهگذاری در صندوقهای شاخص ارز دیجیتال (Index Investing)
صندوقهای شاخص ارز دیجیتال (Crypto Index Fund) صندوقهایی هستند که پورتفوی آنها از چند ارز دیجیتال تشکیل شده است و شما میتوانید با خرید صندوقهای شاخص، به صورت پسیو یا غیرفعال سود کسب کنید. این صندوقها ترکیب پورتفوی خود را به نحوی تنظیم میکنند که از رشد بازار عقب نمانند و در بلندمدت سودده باشند. اگر ترجیح میدهید که کمتر ریسک کنید و میخواهید از نوسانهای بازار دور باشید میتوانید این استراتژی معاملاتی ارزهای دیجیتال را مد نظر داشته باشید.
استراتژی میانگین هزینه دلار (Dollar-Cost Averaging)
اگر قصد دارید یک ارز دیجیتال را با نگاه بلندمدت بخرید، میتوانید از استراتژی میانگین هزینه دلار استفاده کنید. در این روش شما بهجای خرید یکجای ارز دیجیتال، خریدهای کوچک و منظم انجام میدهید و دارایی خودتان را در طول زمان افزایش میدهید. مزیت این روش این است که میانگین قیمت خرید شما در مجموع پایین میآید و میتوانید در بلندمدت از افزایش قیمت ارز دیجیتال خودتان سود کنید.
برای مثال اگر ۵۰ هزار دلار سرمایه داشته باشید و قیمت بیتکوین هم ۵۰ هزار دلار باشد، میتوانید بهجای خرید یکجای یک عدد بیتکوین، سرمایه خودتان را چند قسمت کنید و با خرید در قیمتهای مختلف، میانگین خریدتان را کاهش دهید.
استراتژی کپی تریدینگ
کپی تریدینگ یکی از استراتژیهای معاملاتی رایج در بازار ارزهای دیجیتال است. در این استراتژی، شما بهجای اینکه خودتان ترید کنید، معاملات یک تریدر باتجربه را که از استراتژیهای معاملاتی قوی ارز دیجیتال استفاده میکند کپی میکنید. به عبارت دیگر، شما ابتدا یک تریدر حرفهای و باتجربه را در پلتفرمهایی که قابلیت کپی تریدینگ دارند انتخاب میکنید. سپس مقدار سرمایهای را که میخواهید وارد معامله کنید به همراه ضریب مورد نظرتان انتخاب میکنید. از این به بعد تمام معاملاتی که تریدر انتخابی شما انجام میدهد با نسبت مشخصشده روی حساب شما هم انجام میشود.
در این استراتژی معاملاتی هرچقدر که تریدر انتخابی شما ریسک کند، حساب شما نیز به نسبت ضریبی که انتخاب کردهاید وارد ریسک میشود. بنابراین پیش از انتخاب تریدر به اندازه کافی تحقیق کنید و کسی را انتخاب کنید که عملکرد معاملاتی او مثبت باشد.
جمعبندی
استراتژیهای معاملاتی ارز دیجیتال به شما کمک میکنند تا معاملات خودتان را در چهارچوب مشخصی انجام دهید و ریسکهای احتمالی را به کمترین مقدار برسانید. انتخاب بهترین استراتژی ترید ارز دیجیتال به ویژگیهای شخصیتی، میزان ریسکپذیری، مقدار سرمایه شما و بسیاری از عوامل دیگر بستگی دارد. با انتخاب یک استراتژی معاملاتی قوی ارز دیجیتال میتوانید از ضررهای سنگین جلوگیری کنید و در بلندمدت به سودآوری برسید.
توجه داشته باشید که بدون داشتن مدیریت سرمایه صحیح، حتی بهترین استراتژی معاملاتی هم در بلندمدت ضررده خواهد شد. بنابراین از معاملات هیجانی بپرهیزید و مدیریت سرمایه، حد سود و حد ضرر را در تمامی تریدهای خودتان رعایت کنید.