آموزش استخراجآموزش مفاهیم پایه

استخراج ارز دیجیتال چیست؟ آموزش ماینینگ کریپتو

ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال فرآیندی است که بیت کوین و چندین رمزارز دیگر، از آن برای تولید کوین‌های جدید و تایید اعتبار تراکنش‌های شبکه استفاده می‌کنند. فرآیند استخراج را گروهی گسترده و غیرمتمرکز از کامپیوترها (نودها) در سراسر جهان انجام می‌دهند و با فعالیت خود، هر روز بلاک‌های جدید به بلاک چین اضافه می‌کنند. تراکنش‌های یک ارز دیجیتال در بلاک چین آن ثبت می‌شود.

ماینرها در ازای مشارکت در توسعه بلاک چین و اعطای قدرت پردازش رایانه خود به فرآیند ماینینگ، ارزهای دیجیتال جدید شبکه را پاداش می‌گیرند که به اصطلاح می‌گوییم این ارزها استخراج شده‌اند. بنابراین، استخراج ارز دیجیتال یک فرآیند برد-برد است که در آن ماینرها امنیت و کارایی شبکه بلاک چین را حفظ کرده و از این طریق درآمد کسب می‌کنند. در ادامه با ساز و کار دقیق استخراج ارزهای دیجیتال آشنا شده و نحوه ماینینگ با گوشی موبایل و با کامپیوتر را بررسی می‌کنیم.

فهرست عناوین

ماینینگ یا استخراج ارز دیجیتال چیست؟

استخراج ارز دیجیتال

به بیان بسیار ساده، ماینینگ (Mining) یا استخراج ارز دیجیتال فرآیندی است که در آن یک دستگاه با پردازنده قوی، وظایف خاصی را به انجام رسانده و در ازای آن مقداری ارز دیجیتال دریافت می‌کند.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

تصور کنید ماشینی دارید که ارز دیجیتال استخراج می‌کند. دستگاه‌های متفاوت و متنوعی برای استخراج ارزهای دیجیتال وجود دارند که ساده‌ترین آنها رایانه شخصی شما و پیشرفته‌ترین آنها دستگاه‌های ماینر ASIC است. چه با دستگاه ماینر و چه با کامپیوتر یا لپتاپ شخصی، دستگاه شما هنگام استخراج وظایفی که برای ماینینگ لازم است را انجام می‌دهد و سپس باید ثابت کنید که شما با استفاده از قدرت پردازشی سیستم خود این وظایف را انجام داده‌اید. این کار از طریقی مکانیزمی به نام «اثبات کار» (PoW) انجام می‌شود.

اما این وظایفی که هنگام استخراج ارز دیجیتال از آن حرف می‌زنیم چیست؟ آنها شامل حل کردن معادلات ریاضی و پازل‌های رمزنگاری شده هستند. هرچه ماینرهای (استخراج‌کنندگان) بیشتری در شبکه عضو شوند، سختی این معادلات و پازل‌ها بیشتر می‌شود و قدرت پردازشی بیشتری برای حل آنها نیاز است.

ماینرهای یک شبکه بلاک چین، شانسی منصفانه برای پیدا کردن راه حل این معادلات و پازل‌ها دارند. این معادلات همان توابع هش هستند که ماینرها برای پیدا کردن و تطبیق آنها با یکدیگر رقابت می‌کنند.

زمانی که یک ماینر تابع هش را پیدا می‌کند، موفق می‌شود بلاک بعدی را به بلاک چین اضافه کند یا به اصطلاح آن را استخراج کند. اطلاعات تراکنش‌های تایید شده کاربران شبکه در این بلاک قرار می‌گیرند. ماینر در ازای استخراج این بلاک جدید و تأیید تراکنش‌ها پاداش دریافت می‌کند، چون در واقع دارد با تایید تراکنش‌های درست، امنیت شبکه را تضمین می‌کند. پاداش ماینر در قالب ارز دیجیتال آن شبکه بلاک چین است.

نقش مکانیزم اثبات کار (PoW) در استخراج ارز دیجیتال

احتمالاً تا الان می‌دانید که بلاک چین یک شبکه غیرمتمرکز است؛ یعنی هیچ شخص، نهاد یا سرور مرکزی بر فعالیت آن کنترل ندارد. اما سوال اینجا است که اگر یک نهاد مرکزی ساز و کار بلاک چین را کنترل نمی‌کند، پس از کجا می‌توان از تراکنش‌های شبکه مطمئن بود و به امنیت آن اعتماد کرد؟

در اینجا است که پای مکانیزم یا الگوریتم‌های اجماع به میان می‌آید. «اجماع» به معنی توافق دسته‌جمعی اعضای شبکه است؛ وقتی می‌گوییم نودهای شبکه بر روی استخراج یک بلاک به اجماع رسیده‌اند یعنی همه می‌دانند که تراکنش‌های ثبت‌شده در آن بلاک، تأیید شده‌اند و عوامل مخربی در آنها وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: الگوریتم اجماع چیست؟ با الگوریتم‌های اجماع بیشتر آشنا شوید

اولین الگوریتم اجماع در ارزهای دیجیتال مخصوص بیت کوین است که الگوریتم اثبات کار نام دارد. پس از آن الگوریتم‌های دیگری مانند اثبات سهام (PoS) نیز به وجود آمدند که بلاک چین اتریوم از آن استفاده می‌کند. همانطور که گفتیم، الگوریتم اثبات کار شامل حل کردن پازل‌ها و معادلات ریاضی برای استخراج بلاک جدید در بلاک چین می‌شود.

جالب است بدانید ارزهای دیجیتالی که از الگوریتم‌های دیگر مانند اثبات سهام استفاده می‌کنند را نمی‌توان استخراج کرد. بنابراین، تنها بلاک چین‌هایی که مجهز به الگوریتم اثبات کار هستند را می‌توان استخراج کرد. برخی از محبوب‌ترین ارزهای دیجیتال قابل استخراج شامل بیت کوین (BTC)، لایت کوین (LTC)، زی کش (ZEC)، مونرو (XMR)، دوج کوین (DOGE) و بیت کوین کش (BCH) هستند.

در بلاک چین‌های اثبات کار، ترتیب زمانی تراکنش‌ها رعایت می‌شود؛ یعنی بلاک‌ها و تراکنش‌های درون آنها به ترتیب زمانی به یکدیگر متصل می‌شوند. همچنین داده‌های بلاک‌های قبلی که استخراج شده‌‎اند، کاملاً غیرقابل‌تغییر است چون هر ماینر یک نسخه از بلاک چین را ذخیره دارد.

می‌توانیم این سیستم را با تراکنش‌های مالی در سیستم‌های سنتی غیرمتمرکز مقایسه کنیم. هر پرداخت در سیستم‌های سنتی باید توسط شرکت یا بانک مربوطه (مثلاً مسترکارت یا ویزا) تایید و ثبت شود. اما تأیید و گنجاندن تراکنش‌ها در بلاک‌ها توسط ماینرها به صورت جمعی انجام می‌شود و هیچ نهاد مرکزی در نظارت بر آنها دخالت ندارد.

فرآیند استخراج با مکانیزم اثبات کار، انرژی و هزینه زیادی مصرف می‌کند. اول باید هزینه دستگاه ماینر با قدرت پردازشی بالا را پرداخت کنید. این دستگاه‌ها معمولاً برق زیادی مصرف می‌کنند، به همین دلیل هنگام استخراج باید افزایش هزینه برق خود را در نظر بگیرید.

مصرف برق بالا در استخراج با مکانیزم اثبات کار، باعث شده که بسیاری از فعالان محیط زیست و دوست‌داران طبیعت در سال‌های اخیر نسبت به استخراج ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین انتقادهای شدیدی وارد کنند.

نگاهی تخصصی به نحوه کارکرد استخراج ارز دیجیتال

مزرعه استخراج بیت کوین

تراکنش‌های جدید بلاک چین ابتدا به یک استخر به نام ممپول (Mempool) فرستاده می‌شوند. وظیفه ماینرها این است که اعتبار این تراکنش‌ها که هنوز تکمیل نشدند را تایید کنند و آنها را در بلوک جدید قرار دهند.

می‌توانید یک بلاک را به عنوان صفحه‌ای از دفتر کل بلاک چین در نظر گرفت که در آن چندین تراکنش (به همراه سایر داده‌ها) ثبت می‌شوند. هر نود (دستگاه ماینر) وظیفه دارد تراکنش‌های تأییدنشده را از ممپول جمع‌آوری کرده و در یک بلاک کاندید جای دهد.

سپس ماینر سعی می‌کند این بلاک کاندید را به یک بلاک معتبر و تایید شده تبدیل کند. برای انجام این کار، ماینر باید تابع هش را پیدا کند که به منابع محاسباتی زیادی نیاز دارد. با این حال، برای هر بلوک که با موفقیت استخراج شود، ماینر برنده پاداشی دریافت می‌کند که در قالب ارز دیجیتال شبکه پرداخت می‌شود.

به عنوان مثال، پاداش استخراج هر بلاک بیت کوین در زمان نگارش این مقاله معادل ۳/۱۲۵ بیت کوین است. این پاداش تقریباً هر ۴ سال یک بار نصف می‌شود که به این فرآیند هاوینگ بیت کوین می‌گویند. در ادامه مراحل تخصصی مکانیزم استخراج ارز دیجیتال را توضیح می‌دهیم.

مرحله ۱: هش کردن تراکنش‌ها

اولین مرحله استخراج یک بلاک این است که تراکنش‌های تاییدنشده را از ممپول گرفته و آنها را به ترتیب از طریق یک تابع هش عبور دهید. با هش کردن تراکنش‌ها، داده‌های هر تراکنش تبدیل به یک رشته خروجی با اندازه ثابت می‌شود که ترکیبی از اعداد و ارقام نامرتبط است.

در استخراج ارزهای دیجیتال، هش هر تراکنش به عنوان یک شناسه عمل می کند. هش تراکنش تمام اطلاعات موجود در آن تراکنش را نشان می‌دهد.

ماینر علاوه بر هش کردن و فهرست کردن هر تراکنش به صورت جداگانه، یک تراکنش سفارشی را نیز اضافه می‌کند که در آن پاداش بلاک را برای خود ارسال می‌کند. این تراکنش، تراکنش «کوین بیس» (Coinbase Transaction) نامیده می‌شود و باعث ایجاد کوین‌های جدید برای پاداش‌دهی می‌شود. در بیشتر موارد، این تراکنش اولین تراکنشی است که در یک بلاک جدید ثبت می‌شود و به دنبال آن تمام تراکنش‌های در انتظار تایید هستند.

مرحله ۲: ایجاد درخت مرکل

پس از هش شدن هر تراکنش، هش ها به شکل درخت مرکل (که به نام درخت هش نیز شناخته می‌‎‎شود) سازماندهی می‌شوند. درخت مرکل هش‌های تراکنش‌ها را به صورت جفت سازماندهی کرده و سپس آنها را هش می‌کند.

سپس خروجی‌های هش جدید دوباره به صورت جفت سازماندهی می‌شوند و دوباره هش می شوند. این فرآیند تا زمانی که یک هش واحد ایجاد شود تکرار می‌شود. این آخرین هش، هش ریشه یا ریشه درخت مرکل نامیده می‌شود و اساساً نشان‌دهنده تمام تراکنش‌های موجود در یک بلاک است.

مرحله ۳: پیدا کردن هدر بلاک (هش بلاک) معتبر

هدر بلاک به عنوان یک شناسه برای هر بلاک جداگانه عمل می‌‎کند، به این معنی که هر بلاک دارای یک هش منحصربه‌فرد است. هنگام ایجاد یک بلوک جدید، ماینرها هش بلوک قبلی را با هش ریشه بلوک کاندید خود ترکیب می‌کنند تا یک هش بلاک جدید ایجاد کنند. آنها همچنین باید یک عدد تصادفی به نام nonce اضافه کنند.

به این ترتیب، هنگام تلاش برای اعتبارسنجی بلاک کاندید خود، یک ماینر باید هش ریشه، هش بلوک قبلی و یک nonce را ترکیب کند و همه آنها را در یک تابع هش قرار دهد. هدف این است که ماینرها این کار را به طور مکرر انجام دهند تا زمانی که بتوانند یک هش معتبر ایجاد کنند.

هش ریشه و هش بلوک قبلی را نمی‌توان تغییر داد، بنابراین ماینرها باید مقدار nonce را چندین بار تغییر دهند تا زمانی که یک هش معتبر پیدا شود. برای اینکه هش معتبر در نظر گرفته شود، مقدار خروجی (هش بلاک) باید کمتر از مقدار هدف مشخصی باشد که توسط پروتکل تعیین شده است. در استخراج بیت کوین، هش بلاک باید با تعداد مشخصی صفر شروع شود.

مرحله ۴: پخش بلوک استخراج شده

پس از اینکه ماینرها هش بلاک معتبر را پیدا کردند، این بلاک را در میان تمام اعضای شبکه پخش می‌کند. تمام نودهای دیگر شبکه بررسی می‌کنند که آیا این بلاک و هش آن معتبر هستند یا خیر. در این صورت، بلاک جدید را به نسخه بلاک چین خود اضافه می‌کنند.

در این مرحله، بلاک کاندید به یک بلاک تایید شده و استخراج شده تبدیل می‌شود و همه ماینرها به سراغ استخراج بلاک بعدی می‌روند. ماینرهایی که نتوانستند به موقع هش معتبری پیدا کنند، بلاک کاندید خود را کنار می‌گذارند و فرآیند ماینینگ بلاک را از نو شروع می‌کنند.

اگر دو بلاک همزمان استخراج شود چه اتفاقی می‌افتد؟

گاهی اوقات، دو ماینر یک بلاک معتبر را به طور همزمان پخش می‌کنند و فرآیند استخراج به دو بلاک رقیب ختم می‌شود. سپس ماینرها بر اساس بلاکی که ابتدا دریافت کرده‌اند، شروع به استخراج بلاک بعدی می‌کنند که باعث می‌شود شبکه به طور موقت به دو نسخه مختلف از بلاک چین تقسیم شود.

رقابت بین این بلاک‌ها تا زمانی ادامه می‌یابد که بلاک بعدی در بالای یکی از بلاک‌های رقیب استخراج شود. هنگامی که یک بلاک جدید استخراج می‌شود، هر بلاکی که قبل از آن آمده باشد، برنده محسوب می‌شود. بلاکی که پس از آن رها می‌شود، به اصطلاح «بلاک یتیم» (Orphan Block) نامیده می‌شود و همه ماینرهایی که آن بلاک را دنبال کرده بودند، به استخراج در زنجیره‌ای که بلاک برنده در آن قرار دارد برگردانده می‌شوند.

سختی استخراج چیست؟

سختی استخراج یا Mining Difficulty به معنی میزان دشواری و میزان زمانی است که برای استخراج ارز دیجیتال و پیدا کردن هش درست هر بلاک مصرف می‌شود. هنگام استخراج، ماینرها باید با یکدیگر رقابت کنند تا هش درست را برای استخراج بلاک بعدی پیدا کنند و مقدار زمان لازم برای این کار را سختی استخراج مشخص می‌کند.

سختی استخراج شبکه‌ای مانند بیت کوین، به طور خودکار و منظم توسط پروتکل تنظیم می‌شود تا زمان ایجاد بلاک جدید ثابت بماند (تقریباً هر ۱۰ دقیقه یک بلاک) و به نوبه خود، مقدار بیت کوین‌های جدید با نرخ ثابتی منتشر شوند. سختی استخراج، متناسب با مقدار توان محاسباتی (نرخ هش) اختصاص داده شده به شبکه تنظیم می‌شود.

به این ترتیب، هر بار که ماینرهای جدید به شبکه می‌پیوندند و رقابت افزایش می‌یابد، سختی استخراج افزایش می‌یابد و از کاهش میانگین زمان بلاک جلوگیری می‌کند. برعکس، اگر بسیاری از ماینرها شبکه را ترک کنند، سختی شبکه کاهش می‌یابد و استخراج یک بلوک جدید را آسان‌تر می‌کند. این تنظیمات اتوماتیک، بدون در نظر گرفتن قدرت هش کل شبکه، زمان بلاک را ثابت نگه می‌دارد.

انواع روش‌های استخراج ارزهای دیجیتال

فارم استخراج ارز دیجیتال

راه‌های متعددی برای استخراج ارزهای دیجیتال وجود دارد که هر کدام برای افراد با شرایط خاصی مناسب هستند. در ادامه این گزینه‌ها را بررسی می‌کنیم.

استخراج با ماینرهای ای سیک (ASIC)

هر دستگاه ای سیک برای استخراج یک ارز دیجیتال خاص ساخته شده است، مثلاً دستگاه‌های ای سیک استخراج بیت کوین مطابق الگوریتم SHA-256 طراحی می‌شوند.

این دستگاه‌ها معمولاً گران‌قیمت هستند، اما بالاترین نرخ هش را نیز در میان گزینه‌های دیگر ارائه می‌دهند، به این معنی که قدرت استخراج شما را بالا برده و شانس دریافت پاداش را افزایش می‌دهند. از آنجایی که سختی شبکه بیت کوین بالا است، استخراج این ارز دیجیتال تنها با تهیه ماینرهای ای سیک به‌صرفه و سودآور است.

استخراج با کارت گرافیک (GPU)

استخراج با استفاده از یک یا چند کارت گرافیک (GPU) بعد از ماینرهای ای سیک قدرتمندترین گزینه است. برای مثال ارز دیجیتال زی کش را می‌توان با کارت‌های گرافیک استخراج کرد.

استخراج با سی‌پی‌یو (CPU)

سی‌پی‌یو همان پردازنده مرکزی است که در لپتاپ‌ها و کامپیوترهای شخصی به کار رفته است. سی‌پی‌یو‌های معمولی قدرت استخراج و نرخ هش کارت‌های گرافیک و ماینرهای اسیک را ندارند. البته ارز دیجیتالی مانند مونرو به گونه‌ای طراحی شده که برای استخراج با سی‌پی‌یوهای قدرتمند بهینه باشد.

مشارکت در استخرهای استخراج (Mining Pools)

فارغ از اینکه از کدام یک از سخت‌افزارهای بالا برای استخراج استفاده می‌کنید، می‌توانید به استخرهای استخراج بپیوندید. در این استخرها، گروهی از ماینرها توان محاسباتی سیستم‌های خود را ترکیب کرده و برای استخراج و به اشتراک‌گذاری پاداش‌های بلاک با یکدیگر همکاری می‌کنند.

هر ماینر به نسبت توان محاسباتی که در استخر به اشتراک گذاشته، قسمت پاداش خود را دریافت می‌کند. همچنین درصدی از پاداش بلاک به عنوان هزینه کارمزد استخر کنار گذاشته می‌شود. هر ارز دیجیتال، استخرهای استخراج مختص خود را دارد که بسته به شرایط خود باید با تحقیقات لازم، بهترین استخر را انتخاب کنید.

استخراج انفرادی (Solo Mining)

استخراج انفرادی برعکس استخراج با استخرها است و شما به تنهایی عملیات استخراج را انجام می‌دهید. کسب پاداش بلاک از این طریق دشوارتر است، و درآمد حاصل از آن ثبات کمتری دارد. با این حال، اگر توانایی تهیه یک یا چند ماینر قدرتمند را دارید استخراج انفرادی می‌تواند برای شما مناسب باشد.

استخراج ابری (Cloud Mining)

در استخراج ابری نیازی به تهیه هیچگونه سخت‌افزاری ندارید و به صورت کلی درگیر فرآیند استخراج نمی‌شوید. با این روش، شما به شرکت‌هایی که در زمینه استخراج ارز دیجیتال فعال هستند هزینه پرداخت می‌کنید. شرکت با دستگاه‌های ماینر خود ارز دیجیتال استخراج کرده و سپس متناسب با درصدی که سرمایه‌گذاری کردید، به شما پاداش پرداخت می‌کند.

در استخراج ابری باید با شرکت‌های معتبر قرارداد ببندید و حتماً از صحت و اعتبار و صداقت شرکت ماینینگ موردنظر اطمینان حاصل کنید. همچنین به‌عنوان یک قائده کلی در نظر داشته باشید که اکثر مجموعه‌هایی که ادعای فعالیت در زمینه استخراج ابری را دارند، صرفاً طرح‌هایی برای کلاهبردای و سوءاستفاده از افراد کم‌تجربه هستند.

استخراج ارز دیجیتال با موبایل

برای استخراج ارز دیجیتال با موبایل، باید اپلیکیشن‌های مخصوص این کار را پیدا و دانلود کرده و طبق دستورالعمل‌هایی که به شما می‌دهند، فرآیند استخراج را آغاز کنید.

دقت کنید که معمولاً رمزارزهایی که ارزش استخراج داشته باشند، سختی شبکه بالایی دارند و نمی‌توان آنها را با پردازنده‌های گوشی موبایل به خوبی استخراج کرد. این نوع استخراج باعث داغ شدن بیش از حد گوشی شما و صدمه به آن می‌شود و معمولاً سودی نیز به همراه نمی‌آورد.

همچنین از سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) گوگل پلی و اپ استور برنامه‌های مخصوص استخراج با گوشی موبایل را تحریم کردند. به همین دلیل اگر برنامه‌ای در این خصوص پیدا کردید، حتماً از صحت و اعتبار آن مطمئن شوید.

مصرف برق در استخراج ارزهای دیجیتال

استخراج ارز دیجیتال به مصرف برق بالایی نیاز دارد. تجهیزات سخت‌افزاری استخراج دائماً با حداکثر قدرت خود کار می‌کنند و مقادیر زیادی انرژی به صورت گرمای اضافی هدر می‌رود.

جدا از مصرف برق ماینرها، برای اینکه این دستگاه‌ها با حداکثر کارایی خود استخراج کنند باید کنار آنها خنک‌کننده نصب کرد. به همین دلیل است که عمده عملیات استخراج ارز دیجیتال در کشورهای شمالی انجام می‌شوند، جایی که کاهش هزینه برق مرتبط با نصب خنک‌کننده‌ها آسان‌تر است.

از طرف دیگر، بسیاری از مردم در کشورهایی که هزینه برق پایین‌تر است به استخراج ارزهای دیجیتال روی می‌آورند، چراکه با کاهش هزنیه‌های برق سود حاصل از ماینینگ افزایش پیدا می‌کند. برای محاسبه سود حاصل از استخراج با محاسبه هزینه برق و نرخ هش دستگاه خود، می‌توانید از ماشین‌حساب‌هایی مانند CryptoCompare استفاده کنید.

ارزیابی دقیق تأثیر استخراج بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال بر محیط زیست دشوار است، اما واضح است که استخراج آنها گرمایش جهانی را بیشتر کرده و خطرات زیست‌محیطی به همراه دارد. بسته به نحوه تولید برق در منطقه، استخراج ارزهای دیجیتال در تولید گازهای گلخانه‌ای نیز نقش دارد.

آموزش استخراج ارز دیجیتال

مراحل استخراج بیت کوین

اگر تصمیم گرفتید وارد فضای استخراج ارز دیجیتال شوید، به‌طور کلی باید مراحل زیر را دنبال کنید:

یک ارز دیجیتال برای استخراج انتخاب کنید

امروزه رمزارزهای زیادی در دنیای کریپتو وجود دارند اما همه آنها از روش استخراج برای تایید تراکنش‌ها و اضافه کردن بلاک به بلاک چین استفاده نمی‌کنند. برای استخراج، باید به دنبال ارزهای دیجیتالی باشید که از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند. در بخش‌های قبل الگوریتم اثبات کار و ارزهای دیجیتالی که از آن استفاده می‌کنند را توضیح دادیم.

سخت‌افزار مناسب استخراج آن رمزارز را تهیه کنید

قدم بعد برای شروع استخراج، سرمایه‌گذاری روی سخت‌افزار مناسب است. در بخش قبل توضیح دادیم که هر ارز دیجیتال نیازمند دستگاهی متفاوت با قدرت پردازشی متفاوت است. اگر از سی‌پی‌یو یا کامپیوتر شخصی برای استخراج استفاده می‌کنید، یک کامپیوتر سریع و قدرتمند با نرخ هش بالا شانس موفقیت شما را افزایش می‌دهد.

در چند سال اول پیدایش بیت کوین، استفاده از رایانه‌های خانگی معمولی و کارت‌های گرافیک درجه یک برای استخراج آن کافی بود، اما در سال‌های اخیر این دستگاه‌ها تا حد زیادی بی‌اثر شده‌اند و برای استخراج بیت کوین تنها داشتن ماینرهای ای سیک سودآور است.

همچنین ارز دیجیتال اتریوم (ETH) تا سپتامبر ۲۰۲۲ (شهریور ۱۴۰۱)، قابل استخراج بود چون از مکانیزم اثبات کار استفاده می‌کرد، اما از آن به بعد به مکانیزم اثبات سهام منتقل شد. بنابراین الان تنها می‌توان اتریوم را از یک صرافی ارز دیجیتال خریداری کرده و آن را استیک یا سپرده‌گذاری کرد تا سود به دست آورد.

بیشتر بخوانید: استیکینگ چیست و چگونه می‌توانید در نوبیتکس دارایی دیجیتال خود را استیک کنید؟

نرم‌افزار مناسب را نصب و پیکربندی کنید

هنگامی که سخت‌افزار مناسب خود را تهیه کردید، باید نرم‌افزار متناسب با آن را نیز دانلود کنید. این نرم‌افزارها، رابط اتصال و ارتباط بین شما و سخت‌افزار ماینینگ است. با استفاده از نرم‌افزار مناسب و رعایت دستورالعمل‌هایی که هر نرم‌افزار دارد، تجهیزات ماینینگ خود را پیکربندی کرده و عملیات استخراج را آغاز می‌کنید.

یک کیف پول ارز دیجیتال تهیه کنید

اکنون که فرآیند استخراج را شروع کردید، باید یک کیف پول ارز دیجیتال نیز داشته باشید تا پاداش‌های حاصل از استخراج به آن واریز شود. وبسایت هر ارز دیجیتال معمولاً توصیه‌هایی در مورد کیف پول‌های سازگار با آن رمزارز ارائه می‌دهد.

کیف پول های دیجیتال زیادی برای اکثر رمزارزها وجود دارند که به صورت رایگان در دسترس هستند. وقتی کیف پول خود را راه‌اندازی کردید، می‌توانید آدرس دریافت رمزارز را در آن ایجاد کنید و هنگام پیکربندی تجهیزات، این آدرس را وارد کنید. همچنین بهتر است مقادیر بالای ارز دیجیتال خود را در کیف پول‌های سرد ذخیره کنید.

استخراج انفرادی یا پیوستن به استخرهای استخراج

استخراج ارز دیجیتال به صورت انفرادی امکان‌پذیر است، اما ممکن سود بالا و منظمی نداشته باشد. وقتی به تنهایی استخراج می‌کنید، کسب پاداش بلاک سخت‌تر است. به همین دلیل، اکثر ماینرها پیوستن به استخرهای ماینینگ را انتخاب می‌کنند. از آنجایی که یک استخر استخراج دارای گروهی از ماینرها است که قدرت محاسباتی دستگاه‌های خود را با هم ترکیب می‌کنند، درآمد حاصل از استخرهای استخراج منظم‌تر است.

قوانین استخراج ارز دیجیتال در ایران

اگر بتوانید یک فارم یا مزرعه بیت کوین راه‌اندازی کنید، شانس استخراج بیت کوین و بلاک جدید برای شما چند برابر می‌شود. برای راه‌اندازی مزرعه بیت کوین ابتدا باید مکان مناسب برای آن را پیدا کنید. از آنجایی که استخراج بیت کوین به این شکل برق و انرژی زیادی مصرف می‌کند، باید از سازمان محیط زیست تاییدیه و مجوز دریافت کنید. سپس باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت مجوزی دریافت کنید که نشان می‌دهد شما هزینه لازم برای کسب جواز استخراج بیت کوین را پرداخت کردید.

در مرحله بعد باید پروانه بهره‌برداری دریافت کنید. وزارت صمت در این مرحله از محل مزرعه استخراج شما بازدید می‌کند و اگر تجهیزات مناسب و سیستم خنک‌کننده لازم را تهیه کرده باشید، پروانه بهره‌برداری برای شما صادر می‌شود. البته تمامی این مراحل جزئیات خاصی دارد و فرآیندی زمان‌بر و نیازمند پرداخت هزینه است.

جمع‌بندی

استخراج ارز دیجیتال بخش مهمی از پایداری اکوسیستم بیت کوین و سایر بلاک چین‌های مجهز به مکانیزم اثبات کار است. استخراج ارز دیجیتال هم به ماینرها پاداش می‌دهد و هم امنیت شبکه غیرمتمرکز بلاک چین را تضمین می‌کند. بنابراین، ماینینگ می‌تواند نوعی درآمد غیرفعال برای ماینرها ایجاد کند.

در این مقاله نحوه کارکرد فرآیند استخراج را هم به بیان ساده و هم به صورت تخصصی بررسی کردیم. عملیات ماینینگ مزایا و معایب خاص خود را دارد که بارزترین مزیت آن درآمد بالقوه حاصل از پاداش استخراج بلاک است.

با این حال، این عملیات تحت تأثیر عوامل متعددی از جمله هزینه برق در منطقه شما، نرخ هش سخت‌افزار شما، سختی شبکه و ارزش رمزارزی که برای استخراج انتخاب کردید می‌شود. به این ترتیب قبل از اینکه به استخراج ارز دیجیتال بپردازید، باید تحقیقات خود را انجام دهید، تمام خطرات احتمالی را ارزیابی کنید و سرمایه خود را به درستی مدیریت کنید.

پرسش‌های متداول

استخراج ارز دیجیتال چه فایده‌ای دارد؟

استخراج ارز دیجیتال هم به ماینرها پاداش می‌دهد و هم امنیت و پایداری شبکه بلاک چین را تضمین می‌کند.

چه رمزارزهایی را می‌توان استخراج کرد؟

رمزارزهایی که از الگوریتم اثبات کار استفاده می‌کنند، قابل استخراج هستند؛ به عنوان مثال بیت کوین، لایت کوین، بیت کوین کش، زی کش، مونرو، دوج کوین و غیره.

برای استخراج ارز دیجیتال به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

برای شروع ماینینگ به سخت‌افزار مناسب رمزارزی که انتخاب کردید، نرم‌افزار مطابق با آن و یک کیف پول دیجیتال نیاز دارید.

با چه سخت‌افزارهایی می‌توان ارز دیجیتال استخراج کرد؟

می‌توانید با ماینرهای ای سیک، کارت‌های گرافیک و کامپیوترهای شخصی که سی‌پی‌یو قدرتمندی دارند استخراج کنید، البته باید سختی شبکه رمزارز خود را در نظر بگیرید تا فرآیند استخراج برای دستگاه شما سودآور باشد.

چه عواملی بر سودآوری استخراج تاثیر می‌گذارد؟

عوامل متعددی مانند هزینه برق در منطقه شما، نرخ هش سخت‌افزار شما، سختی شبکه و ارزش رمزارزی که برای استخراج انتخاب کردید بر سودآوری عملیات ماینینگ تاثیر می‌گذارد.

آیا می‌توان با موبایل ارز دیجیتال استخراج کرد؟

استخراج ارز دیجیتال با موبایل از نظر تئوری شدنی است، اما این کار به گوشی موبایل شما صدمه زیادی وارد می‌کند و سود بسیار ناچیزی دارد. همچنین از سال ۱۳۹۷ اپلیکیشن‌های مخصوص استخراج روی موبایل ممنوع شده‌اند.

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

مریم آذرفر

یادگیری و پژوهش درباره نوآوری‌های هیجان‌انگیز و تکنولوژی جدید همیشه از علایق من بوده. دنیای کریپتو، بلاکچین و وب۳ پر از ایده‌های تازه است؛ همین باعث شده که طی سال‌های اخیر جذبش بشم و هر روز با دانش بیشتری به سمت کاوشگری و مسیریابی در این صنعت گام بردارم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *