خرید بیت کوین با 50 هزارتومان
آموزش کسب درآمدان‌اف‌تی‌ها

آموزش گام به گام ساخت NFT و فروش آن

چهار سالی می‌شود که عمده کاربران فضای ارزهای دیجیتال با پدیده‌ای به نام ان اف تی NFT یا توکن غیرمثلی (Non-Fungible Token) آشنا شده‌اند. فناوری ساخت NFT در شبکه‌های بلاکچینی قدمت بیشتری دارد، اما شروع داغ این حوزه اواخر سال ۲۰۲۰ بود. در اولین ماه‌هایی که کاربران در حال آشناشدن با این پدیده بودند، اگر به دور و اطراف خود نگاه می‌کردید، احتمالاً متوجه چند نفری می‌شدید که به دنبال ایده‌ای برای تبدیل یک چیز باارزش به NFT و کسب درآمد از طریق فروش آن بودند.

بسیاری از هنرمندان و حتی افراد معمولی که ایده‌هایی خلاقانه یا بامزه داشتند، در دوران داغ بازار NFTها موفق به کسب درآمدهای قابل‌توجهی از این حوزه شدند. در حال حاضر اما، کسب درآمد از طریق تبدیل آثار هنری یا تصاویر به NFT، مثل سال‌های گذشته ساده نیست. بازار NFTها بالغ‌تر از قبل شده است و کاربران هم مانند گذشته، بدون داشتن یک دلیل قانع‌کننده، دست به خرید یک NFT یا جمع‌کردن توکن‌های یک مجموعه نمی‌زنند.

با اینکه بازار NFTها از روزهای اوج خود فاصله گرفته است، همچنان ایده‌های جالبی در این بخش مطرح می‌شود و راه‌های زیادی برای کسب درآمد از فروش آثار هنری در بازار NFT وجود دارد. در این مطلب قصد داریم ساخت NFT را از صفر تا صد و مرحله‌به‌مرحله آموزش دهیم و راهنمایی‌هایی برای فروش بهتر توکن‌های غیرمثلی ارائه کنیم. بعد از مطالعه این مقاله، اگر ایده خوبی به ذهن‌تان رسید، قادر خواهید بود بدون نیاز به کمک دیگران، هنر خود را وارد دنیای دیجیتال و به میلیون‌ها کاربر عرضه کنید.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

NFT چیست؟

بد نیست در ابتدا با ماهیت NFTها آشنا شویم و بگوییم منظور از NFT چیست. NFT، توکن غیرمثلی، توکن بی‌همتا یا توکن غیرقابل‌معاوضه، یک دارایی دیجیتال است که بر بستر شبکه‌های بلاکچینی و در قالب توکن عرضه می‌شود. هر توکن را می‌توان یک کد منحصربه‌فرد در نظر گرفت که با استفاده از فناوری رمزنگاری ساخته شده و با اَبَرداده (Metadata) خاصی در ارتباط است. این توکن‌ها روی بلاکچین ذخیره می‌شوند و چیزی که NFTها را نسبت به یکدیگر یا ارزهای دیجیتال رایج منحصربه‌فرد می‌کند، ابرداده ویژه هر توکن است.

برای نمونه، فرض کنید از یک منظره طبیعی با دوربین موبایل خود عکس گرفته‌اید. فایل این عکس حاوی داده‌های خاصی بوده که در واقع همان ابرداده موردبحث در این مطلب است. این ابرداده را می‌توان با استفاده از ابزارهایی به توکن تبدیل و سپس NFT منظره‌ای که تصویر آن را در اختیار دارید، روی یک شبکه بلاکچینی عرضه کرد.

ویژگی اصلی NFTها، یعنی منحصربه‌فرد بودن، به افرادی مثل هنرمندان این امکان را می‌دهد تا آثار خود را به یک ماهیت واحد دیجیتالی تبدیل کرده، در شبکه‌های بلاکچینی عرضه و بین کیف پول‌های مختلف منتقل کنند. بدین ترتیب، شرایط لازم برای خریدوفروش دارایی‌های غیرملموس منحصربه‌فرد و غیرقابل‌تکثیر، مانند طراحی‌های گرافیکی یا فایل‌های صوتی خاص، فراهم می‌شود که قابلیتی بسیار کاربردی است.

NFTها چگونه ساخته می‌شوند؟

NFTها طی فرایندی تحت‌عنوان ضرب یا مینت (Mint) ساخته می‌شوند که در آن اطلاعات مربوط به دارایی یا محتوای موردنظر، رمزنگاری شده و روی بلاکچین ثبت می‌شود. مینت‌شدن یک NFT مستلزم ساخت یک بلاک جدید در شبکه است. اطلاعات مربوط به هر NFT توسط اعتبارسنج‌ها (Validators) تأیید شده و سپس بلاک بسته می‌شود. در فرایند مینت NFT، اغلب نیاز است قراردادهای هوشمندی (Smart Contracts) که مالکیت توکن را مشخص و نقل‌وانتقالات آن را مدیریت می‌کنند، با یکدیگر در تعامل باشند.

هنگام مینت‌کردن NFTها یک شناسه منحصر‌به‌فرد به آنها اختصاص داده می‌شود که مستقیم با یک آدرس یا کیف پول در بلاکچین میزبان توکن در ارتباط است. هر NFT یک مالک دارد و آدرس مالک آن به‌صورت عمومی در دسترس است. بنابراین، امکان جعل NFTها در سطح بلاکچین وجود ندارد و مثلاً اگر از یک محتوای خاص ۵٬۰۰۰ NFT هم مینت شود، هرکدام از توکن‌های مینت‌شده از دیگری متمایز هستند.

می‌توان از شبکه‌های لایه ۱ (Layer 1) مختلفی مثل اتریوم، سولانا، بایننس اسمارت چین یا شبکه‌های لایه ۲ نظیر آربیتروم (Arbitrum)، پالیگان (Polygon) و آپتیمیزم (Optimism) که از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کنند، برای ساخت NFT استفاده کرد. البته، اخیراً پروتکلی به‌نام اوردینالز (Ordinals) ویژه شبکه بیت کوین راه‌اندازی شده است که با استفاده از آن می‌توان به‌نوعی یک NFT ساخت. تفاوت ساخت NFT در پروتکل اوردینالز بیت کوین با انجام این کار در شبکه‌های مبتنی بر قراردادهای هوشمند، این است که در واقع توکن شناسه‌دار جدیدی روی شبکه عرضه نمی‌شود، در عوض این شناسه به یک ساتوشی (کوچک‌ترین واحد بیت کوین روی شبکه) اختصاص داده می‌شود.

خواندن این توضیحات برای آشنایی با نحوه ساخت NFTها در سطح شبکه‌های بلاکچینی لازم بود. با این حال، برای اینکه یک NFT بسازید، نیاز نیست درگیر پیچیدگی‌های فنی خاصی شوید و تنها با داشتن یک کیف پول، انتخاب یک پلتفرم مناسب و چند کلیک قادر خواهید بود محتوای موردنظرتان را به NFT تبدیل کرده و به فروش بگذارید.

آموزش مرحله‌به‌مرحله ساخت NFT

انتخاب کیف پول مناسب برای نگهداری و ساخت NFT و همین طور انتخاب یک بازار خوب، از پیش‌نیازهای ساخت و فروش توکن غیرمثلی است. بنابراین، ابتدا گزینه‌های در دسترس برای انتخاب کیف پول و بازار خریدوفروش NFT را به‌صورت خلاصه بررسی کرده و سپس سراغ مراحل اصلی می‌رویم.

انتخاب کیف پول مناسب برای ساخت NFT

برای شروع به کیف پول نیاز دارید که NFT خود را با استفاده از آن نگهداری و مدیریت کنید. بسته به بلاکچینی که قصد استفاده از آن برای ساخت NFT دارید، باید کیف پولی انتخاب کنید که از آن شبکه پشتیبانی می‌کند. برای نمونه، اگر می‌خواهید روی شبکه اتریوم NFT بسازید، می‌توانید از کیف پول‌های متامسک (MetaMask) یا تراست والت (Trust Wallet) که هر دو از شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کنند، استفاده کنید. ضمن اینکه آموزش کامل دانلود، راه‌اندازی و نحوه استفاده از این کیف پول‌ها در وب‌سایت مجله نوبیتکس قرار داده شده است.

انتخاب پلتفرم مناسب برای ساخت NFT

پلتفرم‌های مختلفی مثل اوپن سی (OpenSea)، رریبل (Rarible) یا بلر (Blur) هستند که می‌توانید با استفاده از آنها به‌سادگی روی بلاکچین‌های مختلف NFT بسازید. این پلتفرم‌ها بازاری هم برای خریدوفروش توکن‌های غیرمثلی دارند که می‌توانید NFT خود را همان جا برای فروش بگذارید یا آثار سایر کاربران را مشاهده و در صورت علاقه خریداری کنید. همچنین هنرمندان مشهور و مجموعه‌های شناخته‌شده‌ای هم که در زمینه توسعه پروژه‌های غیرمتمرکز یا بازی‌های بلاکچینی فعال هستند نیز NFTهای خود را در این بازارها برای فروش، عرضه می‌کنند.

بزرگترین بازارهای خریدوفروش NFT عبارت‌اند از:

  • بلر (Blur)
  • رریبل (Rarible)
  • اوپن سی (Open Sea)
  • اکس2 وای2 (X2Y2)
  • اوکی‌اکس ان اف تی مارکت پلیس (OKX NFT Marketplace)

هرکدام از این پلتفرم‌ها قابلیت‌های خاص خود را دارند، اما کلیت خدماتی که ارائه می‌کنند تقریباً یکسان است و رابط کاربری مشابهی هم دارند. در این مطلب، قرار است مراحل ساخت NFT در بازار پرطرفدار اوپن سی روی شبکه پالیگان و ساخت رایگان NFT در پلتفرم رریبل بر بستر شبکه اتریوم را آموزش دهیم. ساخت NFT در رریبل نیاز به پرداخت هزینه‌های جانبی ندارد و و گزینه‌ای در این پلتفرم وجود دارد که به کاربران اجازه می‌دهد هزینه مینت NFT را بعداً از خریدار دریافت کنند. البته اگر قصد استفاده از سایر پلتفرم‌ها را نیز داشته باشید، روش کار در بقیه بازارها نیز تقریباً به همین ترتیب است و این مطلب می‌تواند راهنمای ساخت NFT در سایر بازارها یا روی بقیه شبکه‌های بلاکچینی نیز باشد.

آموزش ساخت NFT در اوپن سی

در این بخش ساخت و فروش NFT با کمک بازار اوپن سی و بر بستر شبکه پالیگان را آموزش می‌دهیم. اوپن سی همچنان یکی از محبوب‌ترین بازارهای معامله توکن‌های غیرمثلی است و شبکه پالیگان نیز هزینه بسیار کمی بابت پردازش تراکنش‌های موردنیاز از کاربران دریافت می‌کند.

ابتدا باید وارد وب‌سایت اوپن سی به آدرس opensea.io شوید. فقط توجه کنید امکان استفاده از بازار اوپن سی (مانند بسیاری از بازارهای خریدوفروش NFT) با آی‌پی ایران وجود ندارد و قبل از بازکردن سایت به یک نرم‌افزار تغییر آی‌پی نیاز دارید.

در این مطلب برای توضیح بهتر، از نسخه دسکتاپ وب‌سایت اوپن سی و افزونه مرورگر کیف پول متامسک استفاده می‌کنیم. با این وجود، می‌توانید تمامی مراحل را با تلفن همراه و با نسخه اندروید یا iOS متامسک یا سایر کیف پول‌ها نیز انجام دهید.

در ابتدا، از بخش Login کیف پول خود را به سایت وصل می‌کنیم.

ساخت حساب در اوپن سی

گزینه MetaMask را انتخاب و روی Next کلیک می‌کنیم.

اتصال کیف پول در اوپن سی

در دو مرحله بعدی کیف پول را به سایت Connect و درخواست اوپن سی را Sign یا امضا می‌کنیم.

 اتصال کیف پول در اوپن سی

از بخش منو پروفایل وارد قسمت Studio می‌شویم که به ساخت NFT یا مجموعه‌ها اختصاص دارد.

 ساخت NFT در اوپن سی

روی گزینه Create کلیک می‌کنیم.

ساخت NFT در اوپن سی

سپس روی گزینه Mint an NFT کلیک می‌کنیم.

ساخت NFT در اوپن سی

هر NFT که در اوپن سی ساخته می‌شود، باید حتماً به یک مجموعه مرتبط باشد. بنابراین در این مرحله باید یک مجموعه جدید بسازیم. برای انجام این کار روی Create a new collection کلیک می‌کنیم.

ساخت NFT در اوپن سی

از بخش شماره 1 تصویر مجموعه را بارگذاری کرده و از بخش شماره 2 نام مجموعه را وارد می‌کنیم. بخش شماره 3 به مشخص‌کردن شبکه‌ای اختصاص دارد که قصد ساخت NFT روی آن را دارید. در این مطلب بلاکچین پالیگان را انتخاب می‌کنیم که در مقایسه با اتریوم هزینه بسیار کمتری برای ساخت NFT نیاز دارد. برای دیدن سایر شبکه‌های پشتیبانی‌شده در اوپن سی هم می‌توانید روی See more options کلیک کنید. در نهایت روی Continue کلیک می‌کنیم.

ساخت کالکشن NFT در اوپن سی

برای ثبت‌شدن مجموعه روی شبکه پالیگان باید یک تراکنش را تأیید کنید. هزینه پردازش این تراکنش با توجه به قیمت گس (Gas) در بلاکچین متغیر است. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید، این هزینه برای تراکنش مثال مقاله ما ۰.۰۳۱ واحد ارز متیک (MATIC) معادل ۰.۰۲ دلار هزینه دارد. در صورتی که به نظرتان هزینه پردازش تراکنش زیاد است، می‌توانید مجموعه یا NFT خود را در روزهای دیگری که قیمت گس پایین‌تر است، انجام دهید.

ساخت مجموعه NFT در اوپن سی

حالا که ساخت مجموعه را تمام کردیم، سراغ ساخت خود NFT می‌رویم. در این بخش کافیست فایل محتوایی که قصد تبدیل آن به یک NFT را داریم از بخش 1 بارگذاری، نام NFT را از بخش 2 وارد و در صورت نیاز توضیحات یا لینک‌های مربوط به این توکن را قرار دهیم.

ساخت NFT در اوپن سی

در پایان گزینه Create را بزنید و تراکنش ارسالی به کیف پول خود را مثل آنچه در بخش ساخت مجموعه دیدید، تأیید کنید. توجه داشته باشید پردازش این تراکنش نیز هزینه دارد و بسته به قیمت گس در شبکه متغیر است.

ساخت NFT در اوپن سی

بعد از تکمیل ساخت NFT، صفحه‌ای مشابه تصویر زیر به شما نمایش داده می‌شود و می‌توانید از همین بخش اقدام به فروش NFT خود کنید.

ساخت NFT در اوپن سی

آموزش فروش NFT در اوپن سی

حالا که کار ساخت NFT را تمام کردیم، می‌توانیم سراغ قیمت‌گذاری و فروش آن برویم. قراردادن یک NFT برای فروش در اوپن سی به‌سادگی انجام می‌شود و مراحل آن در ادامه توضیح داده شده است.

در صفحه بالا روی گزینه List item کلیک کنید. در این قسمت می‌توانید به دو روش Fixed price یا فروش با قیمت مشخص و Sell to highest bidder یا فروش به بالاترین قیمت پیشنهادی (مزایده) توکن خود را برای فروش بگذارید. در مثال این مقاله از روش قیمت مشخص استفاده کرده و از بخش شماره 1 قیمت را بر حسب اتریوم (ETH) وارد می‌کنیم. بازه‌‌زمانی فروش توکن را هم می‌تونید از بخش شماره 2 تعیین کنید. در آخر روی Complete listing بزنید و درخواستی را که به کیف پول‌تان ارسال می‌شود، تأیید کنید.

فروش NFT در اوپن سی

تمام! حال شما یک NFT روی شبکه پالیگان دارید که با قیمتی مشخص برای فروش گذاشته شده است. برای دیدن NFTهای خود باید از بخش پروفایل در اوپن سی اقدام کنید و در صورت نیاز می‌توانید اطلاعات فروش توکن خود را تغییر دهید.

همان‌طور که دیدید، ساخت NFT در بازار اوپن سی و روی شبکه پالیگن هزینه‌ای دارد که البته بسیار ناچیز است. با این حال، می‌توانید از بازار رریبل استفاده کرده و حتی روی شبکه پرهزینه اتریوم، یک NFT به‌صورت کاملاً رایگان بسازید. چگونگی ساخت NFT در رریبل را در ادامه همین مطلب آموزش می‌دهیم.

آموزش ساخت رایگان NFT در رریبل

در ادامه ساخت رایگان و فروش NFT در بازار رریبل و روی شبکه اتریوم را آموزش می‌دهیم. این روش برای افرادی که به دنبال عرضه یک توکن غیرمثلی روی بلاکچین پرهزینه اتریوم هستند، گزینه‌ای کاربردی است.

از دکمه Connect wallet برای اتصال کیف پول خود به بازار رریبل استفاده کنید.

ساخت حساب در رریبل

در مراحل بعدی درست مانند اوپن سی، درخواست‌های کیف پول را تأیید می‌کنیم. در ادامه با پیام زیر مواجه می‌شوید که برای تأیید شرایط ارائه خدمات رریبل توسط کاربر نمایش داده می‌شود. تیک گزینه اول را فعال کرده و روی Finish sign-up می‌زنیم.

ساخت حساب در رریبل

پس از بازگشت به صفحه اول، از منو Create گزینه NFT را انتخاب می‌کنیم.

ساخت NFT در رریبل

در ادامه مراحل، مانند آنچه در آموزش ساخت NFT با اوپن سی دیدید، شبکه مورد نظر را انتخاب کرده و گزینه Single را می‌زنیم. این گزینه برای ساخت یک NFT به تنهایی است و گزینه Multiple برای ساخت یک مجموعه توکن غیرمثلی کاربرد دارد.

ساخت NFT در رریبل

در بازار رریبل مرحله ساخت و فروش NFT می‌تواند به صورت هم‌زمان انجام شود، فقط باید گزینه Put on marketplace را فعال و اطلاعات فروش توکن خود را نیز همین جا وارد کنید. از بخش شماره 1 فایل موردنظر را بارگذاری کنید. قیمت را از بخش 2 و بازه زمانی فروش توکن را از بخش 3 وارد کنید.

فروش NFT در رریبل

بخش متفاوت ساخت NFT در رریبل با اوپن سی همین مرحله است. از بخش شماره 4 می‌توانید یک مجموعه جدید ساخته یا از مجموعه پیش‌فرض رریبل استفاده کنید. در بخش 5 برای اینکه هزینه مینت NFT از خریدار گرفته شود و نیازی به پرداخت کارمزد توسط شما نباشد، گزینه Free minting را فعال کنید. نام و توضیحات موردنیاز را وارد کرده و از بخش 6 حق امتیاز (Royalty) توکن خود را به‌صورت درصدی مشخص کنید. با قراردادن حق امتیاز، با هر بار فروش توکن شما در آینده، درصدی از مبلغ فروش به کیف پول‌تان واریز می‌شود. این نرخ در رریبل باید بین صفر تا نهایتاً ۵۰ درصد باشد. در پایان هم روی Create item کلیک کنید.

فروش NFT در رریبل

در ادامه درخواست‌های کیف پول را تأیید کنید. توجه داشته باشید که با این روش نیازی به پرداخت کارمزد از سمت شما نیست. بنابراین، انجام این تأییدها در کیف پول، مبلغی از آدرس شما کم نخواهد کرد.

فروش NFT در رریبل

حالا بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای یک NFT با بازار رریبل ساخته‌اید. فقط در نظر داشته باشید که توکن شما در حال حاضر روی بلاکچین اتریوم ثبت نشده است و این اتفاق تنها درصورت فروش توکن و پرداخت هزینه مینت توسط خریدار رخ خواهد داد.

فروش NFT در رریبل

چگونه NFT خود را بفروشیم؟

با اینکه ساخت NFTها به‌راحتی چند کلیک انجام می‌شود، ارائه یک محتوا که دیگران حاضر به پرداخت پول برای آن باشند، اصلاً کار راحتی نیست. افراد باید دلیل خوبی برای خرید NFT شما داشته باشند. مجموعه‌های بزرگی که در بازار NFTها فعال هستند، ترفندهایی برای ایجاد انگیزه و ترغیب‌کردن افراد به خرید توکن‌های خود دارند. مثلاً ممکن است دارندگان NFTهای یک مجموعه خاص را در ایردراپ یک ارز دیجیتال شرکت دهند. البته انجام چنین کاری با توجه به هزینه‌های زیادی که دارد، برای اغلب هنرمندانی که قصد تولید آثار هنری دیجیتال را دارند، امکان‌پذیر نیست.

با این حال، همچنان این شانس را دارید که در کنار غول‌های بازار NFT دیده شوید و از فروش آثار خود کسب درآمد کنید. موارد زیر توصیه‌هایی هستند که ممکن است به شما کمک کند فروش بهتری داشته باشید. فقط مسئولیت استفاده از این توصیه‌ها با خودتان است و قبل از هر تصمیمی به‌طور کامل تحقیق کرده و هزینه‌های آن را برآورد کنید.

خلق آثار هنری متناسب جامعه ارزهای دیجیتال

 مجموعه‌ها و آثاری که در گذشته موفق به جلب‌توجه در بازار شده‌اند، بررسی و نقاط قوت آنها را شناسایی کنید. کاربران مشتاق NFTها، علایق خاص خود را دارند و این مسئله مهم است که بتوانید موضوعات جذاب برای آنها را پیدا کنید. در گذشته هنرمندانی مثل بیپل (Beeple) بوده‌اند که توانسته‌اند آثاری با ارزش چند میلیون دلاری خلق کنند. یکی از دلایل موفقیت این افراد، این است که سبک مدرن و ویژه‌ای را در آثارشان دنبال می‌کنند که مقبول افراد فعال در فضای ارزهای دیجیتال است.

قیمت‌گذاری مناسب

یکی از مهم‌ترین موارد برای فروش NFT، قیمت‌گذاری آن است. بهتر است برای تشخیص کف قیمت مناسب NFT خود، طرح یا محتوای فایل مربوط به آن را با سایر نمونه‌هایی که موفق به فروش شده‌اند، مقایسه کنید. قیمت‌های فضایی به فروش منجر نمی‌شوند و اگر قیمت بسیار کمی هم روی آثار منحصربه‌فرد خود بگذارید، ممکن است بعداً پشیمان شوید.

انتخاب بازار مناسب

اینکه NFT خود را در چه بازاری برای فروش می‌گذارید، حائز اهمیت است. پلتفرم‌هایی را انتخاب کنید که بازار شلوغی دارند و تعداد کاربران فعال آنها زیاد است. جمعیت کاربران در پلتفرم‌های مختلف را می‌توانید در وب‌سایت دیفای لاما (DefiLlama) مقایسه کنید.

برنامه‌ریزی برای بعد از فروش NFT

 شاید همیشه نیاز به انجام هزینه‌های سنگین نباشد و بتوانید با ایده‌های خلاقانه، انگیزه‌ای برای خرید آثار خود توسط معامله‌گران فعال در بازار NFTها ایجاد کنید. مثلاً در آینده به خریداران توکن‌های مجموعه خود یک طرح اختصاصی در قالب NFT هدیه دهید.

تبلیغ در شبکه‌های اجتماعی

اگر در شبکه‌های اجتماعی دنبال‌کنندگان زیادی دارید یا اینکه در حوزه کاری‌تان فرد نسبتاً شناخته‌شده‌ای هستید، می‌توانید روی آنها برای فروش بهتر NFT خود حساب کنید. پست‌هایی ویژه برای معرفی مجموعه آثار خود تهیه و با دنبال‌کنندگان‌تان به اشتراک بگذارید. اگر برنامه‌ای هم برای آینده یک مجموعه دارید، با مخاطبان‌تان مطرح کنید.

ساخت NFT چقدر هزینه دارد؟

ساخت NFT دو هزینه کلی دارد: کارمزد مینت توکن روی بلاکچین یا همان هزینه گس و کارمزد لیست‌کردن NFT روی بازار انتخابی که در برخی پلتفرم‌ها از کاربر دریافت می‌شود. مبلغ کلی بسته به شبکه یا بازاری که برای ساخت NFT انتخاب می‌کنید، ممکن است متفاوت باشد. برای نمونه، هزینه مینت NFT روی شبکه اتریوم طبق داده‌های اتراسکن (Etherscan) در لحظه نگارش این مطلب حدود ۵۰ دلار است.

در مثال اوپن سی مجموعاً ۰.۰۲ دلار برای ساخت مجموعه و ۰.۰۳ دلار برای مینت‌کردن NFT روی شبکه پالیگان هزینه کردیم. یعنی ساخت NFT با این شرایط در مجموع کمتر از ۳٬۰۰۰ تومان هزینه داشته است.

این را هم در نظر داشته باشید که بازارهای مختلف بعد از فروش توکن نیز درصدی از مبلغ فروش را از شما به‌عنوان کارمزد دریافت خواهند کرد. این نرخ برای اوپن سی ۲.۵ درصد و برای رریبل ۱ درصد است که از هر دو طرف معامله، یعنی خریدار و فروشنده دریافت می‌شود.

روش‌های کاهش هزینه ساخت NFT

در این مطلب ترفندهایی برای کاهش هزینه‌های ساخت NFT یا حتی ساخت NFT به‌صورت رایگان معرفی شد. به‌طور کلی هم می‌توانید با توجه به موارد زیر هزینه‌های ساخت NFT خود را کاهش دهید:

  • در صورت امکان از شبکه‌های لایه ۲ (Layer 2) مثل پالیگان و آربیتروم (Arbitrum) یا شبکه‌های لایه ۱ کم‌هزینه‌ای نظیر سولانا، بایننس اسمارت چین و آوالانچ استفاده کنید.
  • ساخت توکن خود را خارج از ساعات شلوغی شبکه‌های بلاکچینی انجام دهید و در صورت نیاز برای پایین‌آمدن قیمت گس صبر کنید.
  • از بازارهایی استفاده کنید که کارمزد معقولی دریافت می‌کنند، ولی در نظر داشته باشید که بازار انتخابی شما باید معتبر و قابل‌اعتماد باشد.

سخن پایانی

ساخت NFT روی شبکه‌های بلاکچینی، به‌لطف رابط کاربری ساده پلتفرم‌های معامله توکن‌های غیرمثلی، چالش خاصی ندارد. بخش سخت کار، فروش NFT در بازار شلوغی است که اخیراً هم مثل گذشته داغ نیست. با این حال، همچنان اگر خلاق باشید و بتوانید ایده‌های هنری خود را به‌شکلی ویژه ارائه کنید، شانس رقابت و دیده‌شدن بین تعداد بی‌شماری NFT دیگر را خواهید داشت. می‌توانید از نکاتی که در این مطلب به آنها اشاره شد، برای کاهش هزینه‌های ساخت، انتخاب بازار مناسب و قیمت‌گذاری مجموعه‌های خود استفاده کنید. مطمئناً راه‌های خوبی برای عرضه یک اثر هنری در بازار NFTها وجود دارد که اگر ممارست داشته باشید، توانایی یافتن آنها را بدست می‌آورید.

به‌عنوان کلام پایانی، مراقب کلاهبرداری‌های مرتبط با NFTها باشید. هرگز کیف پول ارز دیجیتال خود را به پلتفرم‌های مشکوک و بی‌نام‌ونشان وصل نکنید و اگر می‌خواهید برای خرید یک NFT پول پرداخت کنید، تمام جوانب را از قبل در نظر بگیرید. معامله NFTها مثل خرید و فروش ارزهای دیجیتال ریسک‌های خاص خود را دارد و ممکن است توکنی که خریداری می‌کنید در آینده با قیمت مدنظر شما قابل‌فروش نباشد.

آیا می‌توان بدون هزینه NFT ساخت؟

در برخی بازارها مثل رریبل گزینه‌ای وجود دارد که می‌توانید با استفاده از آن هزینه‌های ساخت NFT را پس از فروش، از خریدار دریافت کنید.

کدام شبکه برای ساخت NFT بهتر است؟

بلاکچین اتریوم محبوب‌ترین گزینه برای ساخت NFT است و اعتبار بیشتری در مقایسه با سایر شبکه‌ها دارد، اما شبکه‌هایی مثل پالیگان و سولانا هم برای ساخت NFT مناسب و مقرونبه‌صرفه هستند.

بعد از ساخت NFT باید با آن چه کار کنیم؟

در صورت تمایل می‌توانید NFT خود را قیمت‌گذاری کرده و برای فروش بگذارید.

فروش NFT چقدر سود دارد؟

قیمت‌گذاری و هزینه‌های اولیه ساخت، سود نهایی شما از فروش یک NFT را مشخص می‌کند.

شروع معامله‌گری در نوبیتکس

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

محمدامین علی‌یاری

از سال ۲۰۲۰ به‌عنوان نویسنده محتوا، خبرنگار و محقق توی فضای ارزهای دیجیتال و بلاکچین فعالیت می‌کنم. علاقه‌مند به پیداکردن پروژه‌های نوآورانه‌ای هستم که روی کاربردپذیری کریپتو تمرکز دارن. بعضی وقت‌ها ترید هم می‌کنم، اما بیشتر طرفدار سرمایه‌گذاری بلندمدت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *