تحلیل ارز‌های دیجیتال

آیا ریپل کماکان ارزش سرمایه‌گذاری دارد؟ دلایل سرمایه‌گذاری در پروژه ریپل در 2023

ریپل از سال 2020 به دلیل شکایتی که کمیسیون اوراق بهادار آمریکا SEC علیه این پروژه ارائه کرد، همواره در مرکز توجه عموم بوده است. ریپل لبز (Ripple Labs) متهم به فروش سهام غیرقانونی خود (ارز ریپل) از طریق ICO بوده است، موردی که ریپل همواره آن را رد کرده است و مدعی است که این شرکت تنها ارز دیجیتال به افراد فروخته است و اصلا دارایی آنها اوراق بهادار نبوده است. اما پس از مبارزات و جدال  چندساله، سرانجام یک قاضی فدرال در این پرونده به نفع ریپل رای داده است که یک پیروزی بزرگ برای این ارز دیجیتال محسوب می‌شود.

پس از انتشار این تصمیم، قیمت XRP بیش از 100٪ افزایش یافت و تقریباً به 1 دلار رسید. با این حال، این روند با اصلاح روبرو شد که دلیل آن هم تا حد زیادی به ریزش بیت کوین در ماه آگوست مرتبط است.

با این تغییرات مهم در پرونده ریپل، زمان آن فرا رسیده است که بررسی کنیم، آیا سرمایه‌گذاری روی ارز XRP منطقی است یا خیر. در این مقاله به این سوال پاسخ خواهیم داد. اما پیش از هر بحثی بهتر است روند اتفاقات از شروع پرونده شکایت SEC از ریپل و تاثیر آن روی این ارز تا امروز را بررسی کنیم.

ثبت نام سریع در نوبیتکس

سلب مسئولیت نوبیتکس

ریپل تا 2023 چه اتفاقاتی را پشت سر گذاشته است؟

هنگامی که SEC در سال 2020 روند شکایت علیه ریپل را آغاز کرد، قیمت XRP به طور قابل توجهی کاهش یافت و در سال 2021، زمانی که بسیاری از ارزهای دیجیتال به بالاترین حد خود رسیدند، ریپل نتوانست از بالاترین رکورد قبلی خود یعنی 3.84 دلار عبور کند زیرا شکایت هنوز در جریان بود. هرچند ریپل توانست به 1.9 دلار برسد، که خیلی زود با افت شدیدی نیز همراه شد زیرا کل بازار کریپتو به دلیل سقوط برخی پروژه‌های ارزهای دیجیتال و دلایل دیگر وارد یک چرخه نزولی قدرتمند شد.

نمودار قیمت ارز ریپل
نمودار قیمت ارز ریپل

XRP برای تمام سال 2022 زیر 1 دلار معامله شد و سال 2023 را با قیمت 0.33 دلار آغاز کرد. در حالی که بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال پس از افت بسیار شدید نشانه‌هایی از بهبود در آنها نمایان می‌شد، XRP روند کلی بازار ارزهای دیجیتال را دنبال کرد و نهایتا در ماه آوریل به 0.538 دلار رسید. ارز ریپل توانست ارزش خود را بین 0.4 تا 0.5 دلار برای بقیه سال 2023 حفظ کند و تا قبل از انتشار اخبار اخیر در مورد تصمیم قاضی پرونده این ارز، با قیمت 0.47 دلار معامله ‌می‌شد.

در 13 ژوئیه 2023، قاضی فدرال تصمیم مهمی را در رابطه با شکایت XRP منتشر کرد که نه تنها برای پروژه ریپل بلکه برای کل بازار کریپتو مطلوب بود. در حالی که SEC مدعی بود که ریپل به عرضه اولیه توکن ریپل غیرقانونی بوده است، طبق تصمیم قاضی آنالیسا تورس، XRP هیچ قانونی را نقض نکرده است. و بر اساس نظر این قاضی زمانی که ارز دیجیتال به عموم مردم فروخته می‌شود به عنوان یک اوراق بهادار محسوب نمی‌شود.

بر اساس همین بیانیه، اگر ارز دیجیتال به موسسات مالی فروخته شود، می‌توان آن را یک اوراق بهادار در نظر گرفت. از این منظر، ریپل با فروش توکن‌های خود به موسسات مالی دچار تخلف شده است. اما نتیجه کلی این تصمیم به عنوان یک پیروزی برای ریپل در نظر گرفته شد که با افزایش قیمت ریپل همراه شد و در عرض چند ساعت، قیمت XRP تقریبا به 1 دلار رسید.

در حالی که بسیاری فکر می‌کردند که XRP می تواند دوباره به 1 دلار برسد، این اتفاق نیفتاد، XRP روند اصلاح قیمت را آغاز کرد. پس از سقوط قیمت بیت کوین در ماه آگوست، قیمت XRP هم در حال حاضر در محدوده 0.45 تا 0.55 دلار معامله می شود که همچنان نسبت به قیمت خود در ابتدای سال رقم قابل توجهی است.سرمایه گذاری در ریپل

آیا زمان مناسبی برای خرید ارز ریپل XRP است؟ 8 دلیل برای اینکه باید در ریپل سرمایه گذاری کنید

ریپل یکی از اولین ارزهای دیجیتال است و تقریباً از زمانی که بیت کوین برای اولین بار محبوب شد، وجود داشته است. با این حال، چند سال طول کشید تا ریپل به عنوان یک پروژه کریپتویی محبوب در دل سرمایه‌گذاران محسوب شود. در سال‌های اخیر، XRP یکی از پرطرفدارترین ارزهای رمزنگاری شده بوده است و با ارزش بازار خود همواره در بین 10 ارز دیجیتال بزرگ قرار داشته است.

قیمت ریپل پس از شکایت SEC علیه این پروژه به طور قابل توجهی کاهش یافته است. همزمان با پایان یافتن تقریبی جدال حقوقی با SEC، ریپل شروع به جلب اعتماد سرمایه‌گذاران کرده است. بنابراین می‌توان با در نظر گرفتن دلایل زیر، به سرمایه‌گذاری روی ریپل فکر کرد.

مراحل انتهایی جدال ریپل با SEC

بر اساس تصمیم دادگاه، نه ریپل و نه کمیسیون اوراق بهادار آمریکا پیروزی کاملی در این پرونده به دست نیاورده‌اند. اما ریپل از این جهت برنده شد که توانست ثابت کند اقدام به فروش توکن‌های XRP در صرافی ارزهای دیجیتال خلاف قانون نیست و فروش اولیه این پروژه به افراد هم خلاف قانون نبوده است. با این حال، ریپل توکن XRP را به موسسات مالی نیز فروخته است، و در این مورد، طبق تصمیم قاضی توکن ریپل در این مورد خاص به شکل اوراق بهادار تلقی می‌شود. با این حال، برای بسیاری از سرمایه گذاران، این امر برای ریپل یک پیروزی در نظر گرفته شد که منجر به بازیابی قیمت این ارز دیجیتال گشت.

علاوه بر این، صرافی‌های کریپتو که خرید و فروش ارز XRP را به حالت تعلیق درآورده بودند، دوباره ریپل را فهرست  کردند. دادگاه هنوز تصمیم نهایی را منتشر نکرده است و اگر این دعوا به نفع ریپل حل شود، می‌تواند به معنای موفقیت بزرگی برای ارز دیجیتال و کل حوزه کریپتو تلقی شود. بنابراین رشد شدید قیمت ریپل با چنین خبری دور از انتظار نیست.

گسترش همکاری‌های ریپل با صنایع مالی 

دلیل دیگری برای باور به آینده XRP این است که ریپل تنها ارز دیجیتالی است که با صنعت مالی، از جمله بانک‌های پیشرو از کشورهای مختلف، همکاری قوی دارد. ریپل با اتخاذ یک استراتژی هوشمندانه خود را به گونه‌ای به صنعت بانکی تحمیل کرده است که سیستم پرداخت سنتی  آنها را مختل نکند، بلکه یک فناوری را پیش پای آنها قرار داده تا مشکلات پیشروی بانک‌ها از جمله هزینه تراکنش، سرعت و مقیاس پذیری را برطرف کند. هدف ریپل تسهیل فناوری خود برای کارآمدتر کردن معاملات بین المللی است.

ریپل در حال حاضر موفق به همکاری با بسیاری از بانک ها و پشتیبانی از آنها با پروتکل تراکنش ریپل شده است. بانک‌ها از فناوری ریپل به طرق مختلفی بهره می‌برند. دلیل دیگر اعتماد بانک ها به XRP زیرساخت امن ریپل است. امروزه تراکنش‌های بانکی با تهدیدات امنیتی بالا مواجه هستند و استفاده از راه‌حل‌های نوآورانه برای حفظ امنیت وجوه بسیار مهم است. بلاک چین یکی از این فناوری‌هاست و تا زمانی که ریپل بر پایه بلاک چین باشد. ریپل به دلیل ماهیت غیرمتمرکز و راه‌حل‌های رمزنگاری، تراکنش‌های بین‌مرزی ایمن، شفاف و امن‌تر را ارائه می‌کند.

دلایل خرید ریپل

قبل از شکایت SEC، ریپل در بین موسسات مالی محبوب بود و چندین بانک از 55 کشور مختلف به آن اعتماد داشتند. با نتیجه مثبت شکایت SEC، استو آلدروتی، مدیر ارشد حقوقی ریپل، در مصاحبه ای با CNBC اشاره کرد که این امر می تواند منجر به بازگشت بسیاری از بانک های آمریکایی به ریپل و استفاده مجدد از فناوری آن شود. از جمله بانک های محبوبی که در حال حاضر با XRP شریک شده اند می توان به Bank of America، PNC Bank، Cuallix و غیره اشاره کرد.

قیمت مناسب برای سرمایه‌گذاری

XRP در زمان نگارش این مقاله زیر 1 دلار معامله می شود، که آن را به یک سرمایه‌گذاری کاملا مقرون به صرفه تبدیل می‌کند، به خصوص برای کسانی که می خواهند با پول کمی شروع کنند. لازم به ذکر است که ارزش فعلی XRP بیش از 5 برابر کمتر از بالاترین قیمت آن است. این می‌تواند به این معنی باشد که اگر Ripple بتواند به بالاترین سطح تاریخ خود برسد، فضای زیادی برای رشد دارد و برای سرمایه‌گذارانش سود زیادی به همراه دارد. از طرفی دیگر ریپل در سال 2021 نتوانست روند صعودی دیگر ارزهای دیجیتال را تجربه کند بنابراین یک رشد بسیار بالا را به سرمایه‌گذاران قدیمی خود بدهکار است.

بازاریابی قدرتمند ریپل

در حالی که بسیاری از ارزهای دیجیتال، از جمله بیت کوین، در حال تلاش برای جایگزینی سیستم پرداخت و بانکداری موجود هستند، تیم ریپل متوجه شد که در آینده نزدیک چنین امری امکان پذیر نیست. بنابراین، ریپل به جای تبدیل شدن به یک رقیب، به شریک بسیاری از موسسات مالی تبدیل شده است. اگرچه یکی از اجزای آن، به نام RippleNet، خدمات مالی را به مشاغل و بانک های مختلف انتقال پول ارائه می‌دهد تا به آنها در انجام تراکنش های سریع تر و مقرون به صرفه تر کمک کند.

به همین دلیل است که ریپل ترجیح‌داده‌شده‌ترین ارز دیجیتال در بین بانک ها است و در حال حاضر موفق به ایجاد یک شبکه قوی از مشتریان شده است. ریپل از صدها بانک از بیش از 50 کشور مختلف پشتیبانی می کند. از جمله محبوب ترین نام ها می توان به Santander در ایالات متحده، Canadian Imperial Bank of Commerce و Zip Remit در کانادا، Itaú Unibanco و BeeTech در برزیل، InstaReM در سنگاپور، Kotak Mahindra Bank در هند و بسیاری دیگر اشاره کرد.

ریپل و جامعه هواداری

کارمزد کم و پردازش سریع تراکنش

یکی از بحرانی ترین مشکلات مرتبط با فناوری بلاک چین، ترافیک شبکه است. این موضوغ به طور قابل توجهی بر سرعت تراکنش تأثیر می‌گذارد، بنابراین زمانی که تعداد تراکنش‌ها افزایش می یابد، تأیید تراکنش‌ها در بلاک چین به زمان بیشتری نیاز دارد. در نتیجه این امر منجر به افزایش کارمزد معاملات می‌شود.

دو ارز دیجیتال محبوب یعنی بیت کوین و اتریوم از این مشکل رنج می‌برند که گاهی اوقات به خصوص برای معاملات کوتاه مدت مشکل ایجاد می‌کند. برخلاف این بلاک چین‌ها، ریپل تراکنش‌ها را سریع‌تر پردازش می‌کند و در مقایسه با کارمزد گاز اتریوم و کارمزد شبکه بیت‌کوین، کارمزد کمتری دریافت می‌کند. هزینه تراکنش فعلی برای تراکنش استاندارد در ریپل 0.00001 XRP است.

از این رو، معاملات در XRP سریعتر تأیید می‌شوند و برای معاملات بر بستر ریپل مقرون بصرفه است. به همین دلیل است که XRP با وجود شکایت SEC، همچنان در میان معامله‌گران محبوب است. مزیت دیگر ریپل این است که یکی از ارزهای دیجیتال با ریسک کم محسوب می‌شود. اگر ارزش بازار آن را در نظر بگیریم. XRP یک مارکت کپ 33.4 میلیارد دلاری در زمان نگارش این مقاله است.

 ریپل دوستدار محیط زیست 

ریپل به دلیل مکانیسم اجماع شبکه‌اش بسیار کاربردی و کم مصرف است و به عنوان یک ارز دیجیتال سبز یاد می‌شود و آسیب زیادی به محیط زیست وارد نمی‌کند. همزمان با محبوبیت بیشتر فناوری بلاک چین، توسعه دهندگان در تلاش هستند تا ایده های جدیدی را ارائه کنند تا فرآیند کلی پروژه‌هایشان برای محیط زیست ضرر کمتری داشته باشد و ارزهای دیجیتال سازگار با محیط زیست ایجاد کنند. XRP در حال حاضر از Green Ledger برای راه‌اندازی بلاک چین خود استفاده می‌کند و با الگوها و استاندارهای روز دنیا در حوزه بلاک چین مطابقت دارد.

جامعه قدرتمند ریپل

ریپل با محبوبیت  فراوان و جامعه بزرگ حامیان خود شناخته می‌شود. در واقع، ریپل دارای یکی از بزرگترین جوامع در فضای رمزارزها است که میلیون ها دنبال‌کننده در رسانه‌های اجتماعی دارد. بزرگترین جامعه آن در توییتر (X فعلی) است، جایی که بیش از 2.6 میلیون نفر  دنبال‌کننده ریپل هستند و گروه Reddit آن بیش از 350000 عضو دارد. XRP همچنین در فیس بوک محبوب است، جایی که بیش از 220000 حامی و بیش از 23000 عضو در گروه تلگرام خود دارد.

اعضای انجمن XRP بسیار فعال هستند و همیشه در مواقعی که انتقاداتی پیرامون این ارز دیجیتال وجود دارد از ریپل  پشتیبانی می‌کنند. به طور کلی یک جامعه وفادار و حامی یک مزیت بزرگ برای پروژه‌های کریپتویی است.

شهرت اثبات شده در صنعت ارزهای دیجیتال و در امور مالی

در نهایت، یکی از دلایل اصلی برای در نظر گرفتن XRP به عنوان یک سرمایه‌گذاری خوب این است که ریپل قطعا یک پروژه کلاهبرداری نیست. با تمام عوامل ذکر شده در این بخش، می‌توان گفت که ریپل شهرت زیادی در صنعت کریپتو به دست آورده است و یکی از پروژه‌های امیدوارکننده در این بخش است. ریپل قبلاً اعتماد بسیاری از مؤسسات مالی از جمله محبوب ترین بانک‌ها و خدمات انتقال پول و همینطور معامله‌گران را به دست آورده است.

جمع‌بندی

در این مقاله به اصلی‌ترین دلایل در نظر گرفتن ریپل به عنوان یک سرمایه‌گذاری با آینده ایده‌آل در دراز مدت اشاره شد. به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به پایان دادگاه ریپل، این رمزارز بلاخره بتواند به پتانسیل واقعی خود برسد و در امور مالی با اعتماد به نفس بیشتر همچون گذشته با قدرت به کار خود ادامه دهد. به هر حال بهتر است قیمت فعلی را یک فرصت برای سرمایه‌گذاری در نظر گرفت و همزمان اخبار نهایی دادگاه این رمزارز محبوب موسسات مالی را دنبال کرد.

 

سلب مسئولیت: تمام مطالب مجله نوبیتکس شامل اخبار، مقالات، تحلیل‌ها، معرفی بازی‌های تلگرامی و ایردراپ‌ها، تنها با هدف آموزش یا اطلاع‌رسانی به کاربران فضای ارزهای دیجیتال منتشر می‌شود. مجله نوبیتکس به‌هیچ‌وجه توصیه‌ای برای سرمایه‌گذاری، خرید و فروش یا مشارکت در پروژه‌های مرتبط با این حوزه نداشته و صرفاً با توجه به درخواست جامعه رمزارزی ایران محتوا تولید می‌کند. فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال، مانند سایر بازارهای مالی، با ریسک‌هایی همراه بوده و لازم است هر شخص با تحقیق و پذیرش کامل مسئولیت این خطرات احتمالی، برای فعالیت در این حوزه تصمیم‌گیری کند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *